Työmaainsinööri Anni valitsee NCC:n työpaikakseen joka päivä uudestaan – ”NCC:llä tunnen oloni arvostetuksi”

NCC:llä työskentelevä työmaainsinööri Anni on löytänyt työpaikan, jossa hän voi haastaa itseään ja kehittyä jatkuvasti. Kehittymismahdollisuuksia tarjoavia rakennusyhtiöitä on varmasti monia – mikä tekee juuri NCC:stä Annille erityisen työpaikan?

Anni kaipasi vaihtelua ja sai haastavampia tehtäviä työmaainsinöörinä

”En ole ikinä pohtinut firman vaihtoa tosissani, vaikka kuumimmillaan kyselyitä muihin työpaikkoihin on tullut useita”, seitsemän vuotta NCC:llä työskennellyt Anni kertoo.

Työpaikanvaihdolle ei ole yksinkertaisesti ollut tarvetta, sillä Annille on tarjottu NCC:llä lisää haasteita, kun hän on kokenut siihen tarvetta.

Esimerkiksi muutama vuosi sitten Anni työskenteli suuressa asuntohankkeessa työmaainsinöörinä laadun johtamisen parissa, kunnes noin vuoden kuluttua työ alkoi toistaa itseään ja Annin mitta alkoi täyttyä.

”Kerroin esihenkilölleni, ettei nykyinen tehtäväni haastanut minua riittävästi. Mainitsin kiinnostuksestani talousohjaukseen ja minulle järjestyi onneksi nopeasti mahdollisuus siirtyä uusiin tehtäviin talousohjauksen pariin”, Anni sanoo.

 

NCC:n Anni työskentelee työmaainsinöörinä Espoon Niittykummussa.

Työmaainsinööri Annin vastuulla on suuren, lähes 400 asunnon rakennushankkeen talousohjaus Espoon Niittykummussa.

”Tunnen, että koko työporukka luottaa arviointikykyyni ja osaamiseeni työmaainsinöörinä”

Uusia haasteita Anni saisi varmasti monessa eri työpaikassa. Miksi hän on valinnut pysyä nimenomaan NCC:llä?

”Koen, että koko työporukka ja esihenkilöni luottavat arviointikykyyni ja osaamiseeni työmaainsinöörinä. Tunnen oloni arvostetuksi, sillä minut on valittu ohjaamaan isojen hankkeiden taloutta ja olen saanut melko vapaat kädet tehdä omaa työtäni koskevia päätöksiä”, Anni pohtii.

Tällainen turvallisuuden tunne ja sitoutuminen eivät kuitenkaan synny tuosta noin vain, vaan yhteistyön hioutuminen on vaatinut tiimiltä pelisääntöjen jumppaamista, asioiden halki puhumista ja palautteen kohtaamista rakentavalla asenteella. Esimerkiksi epäasialliseen käytökseen ja työturvallisuusriskeihin on Annin tiimissä päätetty puuttua napakasti.

”Sanon aina haluavani työskennellä firmassa, jonka työturvallisuuskulttuuri on sellainen, että voisin suositella sitä työpaikaksi vaikka pikkuveljelleni. Koen, että NCC:llä on mahdollista työskennellä turvallisesti ja loppu on pitkälti itsestä kiinni”, Anni sanoo päättäväisesti.

NCC:llä työmaainsinöörillä on mahdollisuus pitää kiinni työajoista

Uransa alkuvaiheessa Annille tärkeimpiä asioita työpaikassa oli joustavuus, mikä tarkoitti tuolloin esimerkiksi käytännön järjestelyitä opintojen ja työelämän yhteensovittamisessa. NCC:llä Annille räätälöitiin työtehtävät, joita hän pystyi tekemään kotoa käsin opintojen ohessa.

Nykyisin Annille on kriittistä se, että hänen työpäivänsä päättyvät sovittuna aikana.

”Ei ole itsestäänselvyys, että työmaainsinöörin työtä pystyisi tekemään kaikissa firmoissa normaalina työaikana. NCC:n arvomaailmassa vapaa-ajalla on suuri painoarvo ja se on itselleni hirveän tärkeää”, Anni painottaa.

Säännöllisen työrytmin ansiosta aktiivisen Annin näkee urheilemassa 4–6 kertaa viikossa esimerkiksi cross-fit -salilla, jalkapallokentällä ja lenkkipoluilla.

”Jos työpäiväni alkaisivat venyä toistuvasti, esihenkilöni ottaisi asian takuulla puheeksi ja tarjoaisi tukea työni suunnitteluun. Sitten pohdittaisiin yhdessä, onko tehtäväkenttäni työmaainsinöörinä liian laaja tai tarvitsenko jatkokoulutusta tehtävieni suorittamiseen”, Anni uskoo.

Lue lisää NCC:n kulttuurista ja toimintatavoista:


Mitä “intohimona onnistua” tarkoittaa NCC:llä? — Tällaisia hyötyjä siitä on vaativissa rakennushankkeissa >>

Kuinka estää liikennekaaos ja tarvikkeiden katoaminen työmaalla? Tältä näyttää ratkaisu logistiikan haasteisiin NCC:n työmaalla >>

Kattokerroksen pelastaminen vaati korjausrakentajalta kolme rakennuslupaa ja ennakkoluulotonta ideointia >>

 

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.