Voiko työpaikalla viihtyä liian hyvin?

Näin alkuvuodesta on tapana summata edellisen vuoden saldo ja katsoa kohti tulevaa.

Koko viime vuoden minua imi mukaansa Future Office –konseptin mukainen ajattelu, jossa toimisto on täynnä mahdollisuuksia. Sen huumassa syntyi lista hyvistä aiheista, joista keskustelemalla päästään oikeasti kehittämään työympäristöä:

  1. Muutos on mahdollisuus. Uusi ympäristö innostaa ja synnyttää positiivista säpinää.
  2. Jokaisella yrityksellä on oma luonne. Näkyykö se? Kannattaako muuttua tai uudistua? Toimitilat ovat yrityksen perusilme ja osa liitetoimintastrategiaa. Oikea tyyli löytyy rakennuksen olemuksesta, tilaratkaisuista, värimaailmasta, materiaaleista ja sisustuksesta.
  3. Tilat vaikuttavat ihmiseen. Niillä on välitön vaikutus työntekijöiden viihtyvyyteen, hyvinvointiin ja tehokkuuteen. Työpaikka voidaan kokea myös kohtaamispaikkana.
  4. Ihmiset ovat yrityksen sydän, aivot ja sielu. Yritys ei ole mitään ilman työntekijöitä ja asiakkaita, joten moderneissa toimitiloissa todella panostetaan viihtyvyyteen.
  5. Tutkimukset sen osoittavat. Työympäristöä voidaan mitata ja vaikutuksia osoittaa luotettavin menetelmin. Tuloksellisen johtamisen tärkeät mittarit ovat jo olemassa.
  6. Rakennusten ympäristöluokittelu. BREEAM on meillä Suomessakin käytössä oleva, kansainvälinen ja ehkä korkeatasoisin ja monipuolisin ympäristöluokitus. Uusilta rakennuksilta ympäristöluokituksia voi jo vaatia ja onpa peruskorjauskohdekin sellaisen jo saanut: Amer Sports Oyj:n tilat Fredriksbergin alueella.
  7. Kestävän kehityksen pienetkin innovaatiot vievät eteenpäin. Ideoita tulee koko ajan lisää. NCC:llä on toteutettu viherkattoja ja -seiniä, haukanpesiä, lepakonkoloja ja esimerkiksi juoksurata talon katolle, ihan vaan hauskimmat mainitakseni.

Niin ja vielä vastaus otsikon kysymykseen – viihtyminen töissä on vain hyväksi. Käsittelen kevään aikana lisää ajankohtaisia ja kiinnostavia työelämän aiheita, tervetuloa seuraamaan!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.