Viisi vinkkiä, miten pääset käyntiin loman jälkeen

Pitkän ja ihanan loman jälkeen voi tuntua rasittavalta avata jälleen toimiston ovet. Seuraavassa on vinkkejä motivaation uudelleen löytämiseksi.

Pitkän ja ihanan loman jälkeen voi tuntua rasittavalta avata jälleen toimiston ovet. Seuraavassa on vinkkejä motivaation uudelleen löytämiseksi.

Tutkimuksen mukaan lomalta takaisin töihin palaaminen voi tuntua raskaalta – keskittyminen on vaikeaa ja monet tuntevat itsensä apaattisiksi ja voivat saada lihaskipuja. Vinkkimme auttavat sinua selviämään ensimmäisistä viikoista, ennen kuin olet taas täydessä iskussa.

1. Älä varaa paljon kokouksia tai aloita suuria projekteja ensimmäisellä viikolla
Jos mahdollista, keskity työtehtäviin, joka tuntuvat kaikkien innostavimmilta ja mieluisimmilta tehdä. Pääset näin vähitellen uudelleen kiinni rutiineihin, eikä iso projekti tunnu enää Mount Everestiltä, vaan muistuttaa ehkä enemmän tavallista mäkeä. Jos sinulla on lisäksi mahdollisuus pitää sähköpostin automaattinen vastaaja toiminnassa, voit aloittaa työt kaikessa rauhassa joutumatta stressaamaan täydestä sähköpostista.

2. Pohdi omaa työtilannettasi
Suhtaudu töiden alkamiseen kuin uuteen lukukauteen koulussa ja kirjoita muistiin asiat, jotka haluat saavuttaa syksyn aikana. Mihin suuntaan haluat kulkea ja mitä voit itse tehdä, jotta työhön olisi mukava palata? Aseta tavoitteita, jotka motivoivat sinua sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

3. Aseta itsellesi välitavoitteita
Varaa itsellesi ulkomaanmatka tai rentouttava viikonloppu, jotta syksy ei tunnu niin pitkältä. Näin sinulla on jotakin, mitä odottaa. Voit myös ottaa kalenterin esiin ja merkitä sinne yhteisiä päivällisiä sukulaisten ja ystävien kanssa. Syksy on lisäksi hyvä aika aloittaa uusi harrastus tai ilmoittautua kurssille.

4. Keskustele kollegojesi kanssa
Kerro kollegoillesi, jos työn aloittaminen loman jälkeen tuntuu hieman rasittavalta. Et varmasti ole ainoa, joka tuntee olonsa hieman alavireiseksi loman jälkeen. Pohtikaa yhdessä, voitteko ehkä auttaa toisianne joidenkin työtehtävien tekemisessä ja saada näin uutta innostusta ja uusia näkökulmia työhön.

5. Ryhdy yksinkertaisesti toimeen
Jos odotat inspiraatiota ennen työn aloittamista, joudut ehkä odottamaan jonkin aikaa… Jos jännität jotakin, voi paras tapa toisinaan olla se, että ryhdyt yksinkertaisesti toimeen. Pian olet taas kiinni hyvässä rytmissä ja oma tavallinen itsesi. Toivottavasti olet kuitenkin hieman aiempaa energisempi ja suhtaudut innolla työhösi ja siihen, mitä haluat saavuttaa.

Toivottavasti kesäsi oli upea!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.