Vallilan uskomaton elämä

Mikä mielikuva sinulla on Vallilasta? Helsingin kaupunginosan tarina on pitkä ja värikäs. Kuin huomaamatta siitä muodostui trendikäs kotipaikka ja bisneselämän keskus.

Mikä mielikuva sinulla on Vallilasta? Helsingin kaupunginosan tarina on pitkä ja värikäs. Kuin huomaamatta siitä muodostui trendikäs kotipaikka ja bisneselämän keskus.

Rouheus on kiinnostavaa. Samoin kaupunkikorttelit ja Helsingin historia. Vastakohdat tekevät myös jännitettä, joka tekee paikasta erityisen mielenkiintoisen. Vallila ei ole teräksen kiiltävä, vaan siinä näkyy eri aikakaudet. Teollisuudesta on siirrytty toimistoon. Vallila kehittyy silmissä. Nämä keskeiset kaupunkikorttelit ovat liian tärkeitä paikkoja hukattaviksi, sillä Helsinki kasvaa. Vallilasta löytyy vanhoja teollisuuskiinteistöjä ja tilaa uusille moderneille toimistoille. Ja kuinka ollakaan, siitä on tullut merkittävä osa Pasilasta Kalasatamaan jatkuvalla bisneselämän alueella. Vallila on keskellä kaikkea.

OP-Pohjolan pääkonttori rakennettiin Vallilaan. Ja siellä on huima määrä muitakin merkittäviä yrityksiä. NCC rakensi Amer Sportsille ainutlaatuiset tilat vanhaan punatiilikiinteistöön. On kai turha mainita, että henkilöstö rakastaa paikkaa. Sillä kukapa ei rakastaisi tarinoita. Niitä on ennestään ja niitä tulee lisää. Sillä se paikka elää. Siellä asutaan ja eletään vuorokauden ympäri. Uudet asunnot ja toimistot ovat hyviä naapureita keskenään, sillä yhteinen läsnäolo takaa ympärivuorokautisen elämän alueella ja monipuolistaa palveluita.

Fredriksberg on vanha paikka Konepajan alueella Vallilassa

Eli siinä, missä Pasila vaihtuu Vallilaksi, Teollisuuskadun ja Aleksis Kiven kadun välissä. Kun Teollisuuskatu kohtaa poikittain kulkevan Sturenkadun, siihen nousee Fredriksbergin viimeinen vaihe. Ensimmäinen vaihe rakennetaan Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmaan. Ennen tontilla rakennettiin junia. Nyt tai oikeammin vuonna 2017 siinä on toimistotalo. Eikä mikä tahansa talo, vaan sellainen alueen arkkitehtuuriin kiinnittyvä punatiilirakennus, joka on sisältä juuri sitä, mitä nykyisin toimistolta halutaan: avara, valoisa, toimiva, joustava, viihtyisä ja inspiroiva.

Tutustu Fredsriksbergiin täällä.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.