Vallilan arvostus nousee vauhdilla

Helsingin entisistä työväenkortteleista Vallila on nyt kovassa nosteessa. Asukkaiden tulotaso nousee jatkuvasti ja kaupunginosasta on jo piirtynyt vahva kuva koulutettujen, luovien ja aktiivisten kaupunkilaisten alueena.

Helsingin entisistä työväenkortteleista Vallila on nyt kovassa nosteessa. Asukkaiden tulotaso nousee jatkuvasti ja kaupunginosasta on jo piirtynyt vahva kuva koulutettujen, luovien ja aktiivisten kaupunkilaisten alueena.

Esimerkiksi Vallilan Konepajan korttelin uusi asuntokanta on monipuolistanut asuntotarjontaa isommalle osalle kaupunkilaisia. Asukkaiden lisäksi Vallila on vahvaa työssäkäymisaluetta ja kulkureittien varrella. On laskettu, että Fredriksbergin kulmilla kulkee 60 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Vallilassa toimii lukuisia pieniä yrityksiä, joista suosikkikahvilat näkyvät usein jo lehtienkin palstoilla. Mutta alueella on myös huomattavia, suuria toimijoita. Jo pelkästään Teollisuuskadun tuntumassa on monia vakuutus- ja rahoitusalan sekä kaupan toimijoita. Onko Teollisuuskadusta tulossa Helsingin oma Wall Street? Jos ei nyt sentään, niin bisnesväyläksi sitä voi ainakin jo ihan syystä kutsua. Teollisuuskatu on pääväylä voimakkaasti kasvavasta Pasilasta yhtä lailla voimakkaasti kasvavaan Kalasatamaan. Pasilan, Vallilan ja Kalasataman muodostama kolmen kasvualueen kehä tulee kaiken todennäköisyyden mukaan olemaan jatkossa merkittävä kaupan ja asumisen keskus pohjoisessa osassa kantakaupunkia.

Konepajan kortteli herättää luovuuden

Vallilan Konepajan alue on aivan uniikki paikka jopa elämyksellisessä Vallilassa. Se on pala historiaa, punatiilistä rouheaa teollisuuscharmia asfalttiviidakon ja puutaloidyllien vastapainoksi. Vallilalaiset ovat jo löytäneet sen ja ihastuneet kortteliinsa. Aktiivisesta keskustelusta päätellen sen ilme halutaan säilyttää alkuperäisenä. Ilmeen katoamisesta ei onneksi tarvitse olla huolissaan, sillä Konepajan alueella on hyvin tarkka kaupungin kaava. Kaupunki siis valvoo, että uusien rakennusten suunnitelmissa, ja myös vanhan korjauksessa, noudatetaan alueen arkkitehtonista ilmettä. Hyvänä esimerkkinä ovat Amer Sportsin tilat, jotka peruskorjattiin vanhaan. Modernit tilat tehtiin täysin vanhan ehdoilla ja lopputulos on hieno.

Fredriksberg tuo uutta

Nyt kun rakennamme Konepajan kortteliin Fredriksbergin uutta toimitaloa, sen ilme istuu tehdasmiljööseen täydellisesti. Fredriksberg muuttaa Konepajaa takuuvarmasti entistä innostavampaan suuntaan. Rakennus on kaunis ja katutasoon saadaan kaikkien kaupunkilaisten ulottuvilla olevia palveluja. Työpaikkoja tulee jopa 2500. Se tarkoittaa lisää elämää, eloa ja liikettä Konepajan korttelissa ja sen ympäristössä. Ja mitähän uutta Fredriksbergin imussa alueelle taas tuleekaan? Kaupunginosan kasvu on Vallilassa hyvä asia. Se mahdollistaa aktiivisen kaupunkielämän.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.