Uusimmat teknologiset innovaatiot pilotoitiin OOPS’in rakentamisessa

Espoon sydämeen asettuneen OOPS´in ensimmäisen toimistokohteen rakentamisessa hyödynnettiin uusinta teknologiaa ja siitä kerättyä tietoa ennennäkemättömällä tavalla. NCC:n ja ohjelmistotalo Trimblen tiiviin yhteistyön eli Showcasen kautta päästiin testaamaan uusimpia Trimblen teknologioita.

NCC:n toimistokohde OOPS (Oasis of Professionals) Espoon Leppävaaran Hatsinanpuistossa on kokonainen uusi kehittyvä kaupunkialue Monikonpuron varrella. Kehä I:n, päärautatien ja tulevan Raide-Jokerin risteyksessä sijaitsevalla uudiskohteella on keskeinen ja helposti saavutettava sijainti.

Projektin ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa 2021, ja syksyn aikana lähes kaikki 18 500 neliömetriä toimistotilaa luovutettiin vuokralaisille. OOPS´iin ensimmäisessä aallossa muuttanut Trimblen pääkonttori pisti aikanaan vauhtia koko projektiin ja tarjosi laajan teknologiavalikoiman sekä uudenlaisen lähestymiskulman niin virtuaaliseen suunnitteluun kuin rakentamiseen.

Katso, mitä teknologioita hyödynnettiin OOPS’in rakentamisessa!

Virtuaalikypärä ensimmäistä kertaa työmaalla

Trimblen tekninen osaaminen toi tullessaan paljon hyvää kaikille sidosryhmille, kuten teknisten haasteiden tehokasta ratkaisemista, positiivisia vaikutuksia työtehokkuuteen, nopeita ja täsmällisiä päätöksiä sekä täysin uudella tavalla visualisoituja taloteknisiä suunnitelmia.

– Yksi projektin kohokohdista oli, kun NCC hyödynsi Trimble Connectia mallien jakamiseen kanssamme jo aikaisessa vaiheessa ennen rakentamista, tekninen johtaja Kim Nyberg Trimbleltä kertoo.

Ensimmäistä kertaa Suomessa rakennustyömaalla otettiin käyttöön Trimble XR10 HoloLens 2 -virtuaalikypärä. Trimble, yhdessä Aalto-yliopiston ja Boston Dynamicsin kanssa, toi työmaalle myös SPOT-robottikoiran, joka näytti käytännössä, mihin suuntaan rakennusala on matkalla.

NCC:llä arvostettiin saatua dataoppia

Trimble Showcase on ollut NCC:lle hanke, jonka myötä karttui mittava määrä kokemusta, osaamista ja käytännön tietoa.

– NCC:n perimmäinen tavoite dataohjautuvana yrityksenä on oppia, miten voimme hyödyntää informaatiota ja luoda asiakkaille arvoa sekä synergiaetuja, NCC:n projektipäällikkö Markus Pahikkala korostaa.

Nyt, kun OOPS’in ensimmäinen vaihe on valmis ja lähes täysin vuokrattu, on hyvä hetki siirtää katseet kohti seuraavia vaiheita, uusia liike- ja toimistotiloja sekä hotellia. Tuleva tekeminen jatkaa kestävän kehityksen linjalla BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-tasoa tavoitellen.

OOPS lukuina

  • 38 000 neliötä toimistotilaa
  • 30 000 neliötä kauppaa ja elämyksiä
  • 11 000 neliötä hotellitilaa
  • 1000 autopaikkaa
  • 315 pyöräpaikkaa
  • 2024 valmistuu pikaraitiotie Raide-Jokeri

Tutustu OOPS’iin: www.oopsespoo.fi

 

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.