Työympäristöä ja ihmisten hyvinvointia parantava kiinteistökehittäminen

Me NCC Property Developmentilla kehitämme kiinteistöjä, joissa ihmiset voivat hyvin työpaikallaan. Työtekijä, joka viihtyy ja voi hyvin, suoriutuu paremmin, on tuottavampi ja kykenee kehittymään ammatissaan. Se on hyväksi paitsi työntekijöille myös työnantajalle.

Me NCC Property Developmentilla kehitämme kiinteistöjä, joissa ihmiset voivat hyvin työpaikallaan. Työtekijä, joka viihtyy ja voi hyvin, suoriutuu paremmin, on tuottavampi ja kykenee kehittymään ammatissaan. Se on hyväksi paitsi työntekijöille myös työnantajalle.

On tärkeä pitää kokonaisuus mielessä, jos haluaa onnistua. Yksityiskohdat voivat tietenkin olla tärkeitä, mutta vasta kokonaisvaltaisen kuvan muodostaminen mahdollistaa todellisten parannusten tekemisen työympäristöön. Tarkoitamme sillä fyysisen työympäristön kaikkia puolia, sekä sisällä että ulkona. Kutsumme sitä nimellä Improve human wellbeing – ihmisten hyvinvoinnin parantaminen.

Kerron muutaman esimerkin. Keskitymme toiminnallisuuteen ja mietimme, miten työpaikkaa käytetään, mitä tehdään, miten tehdään ja missä yhteydessä. Totuus on, että toimistossa työskentelevät tekevät monia eri asioita yhden työpäivän aikana. Joskus työtehtävien suorittaminen edellyttää rauhaa ja keskittymistä, mutta myös sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeää. Tämän vuoksi tarvitaan joustavia työpaikkoja, joissa työtilaa voi vaihtaa kulloisestakin tehtävästä riippuen ja jossa toimistotila on jaettu vyöhykkeisiin.

Olemme myös tutustuneet alan tutkimustuloksiin. Ne ovat osoittaneet, että ihmisten näkemät, kuulemat, haistamat ja tuntemat asiat vaikuttavat heihin. Puheen voimakkuuden lisäksi myös huonekalut, katon korkeus, seinille ripustetut asiat ja monet muut seikat vaikuttavat akustiikkaan ja äänimaailmaan. Värien valinta on myös tärkeää. Keltainen edistää luovuutta ja inspiraatiota, kun taas vihreä poistaa stressiä. Kasvit puolestaan parantavat sisäilmaa.

Myös ulkotilat ovat tärkeitä. Kauniilla säällä työntekijöiden pitäisi voida siirtyä ulos. Siellä voisi olla penkkejä istumiseen sekä mahdollisuus wifi-yhteyteen. Ulkoilma edistää terveyttä myös muilla tavoilla. Yksi hyvä esimerkki on Valle Wood – toimistokokonaisuus, jonka rakennamme Osloon ja jonka on määrä valmistua vuonna 2019. Siitä tulee Norjan suurin kokonaan massiivipuusta rakennettu toimistokokonaisuus. Ainutlaatuinen projekti raivaa tietä kehitykselle ja on ympäristön kannalta askel oikeaan suuntaan.

Valle Wood sijaitsee lähellä virkistysaluetta. Siellä on jalkapallokenttiä, joita voidaan hyödyntää keväällä ja kesällä. Lähellä on myös erinomainen talviharrastusalue. Valle Woodin kehityksessä olemme panostaneet paljon luodaksemme edellytyksiä terveyttä edistäville liikkumismuodoille. Kiinteistöön tulee oma 450 paikan pyörähotelli, huoltotila sekä pukuhuone suihkuilla ja pukukaapeilla. Talvella pidämme pyörätiet ja jalkakäytävät jäättöminä. Olemme aloittaneet myös yhteistyön kiinteistön viereen avatun kuntokeskuksen kanssa. Keskus tulee tarjoamaan Valle Woodin työntekijöille edullisia paketteja.

Kiinteistöön tulee myös terveelliseen ruokaan keskittyvä ravintola, joka toimii lounasaikaan henkilöstöravintolana ja on iltaisin auki kaikille. Haluamme lisäksi tarjota hieronnan ja pesulan kaltaisia palveluita. Ihmisten työskentelytavat ovat muuttuneet. Meidän on vastattava heidän tarpeisiinsa ja luotava oikeat edellytykset sekä työympäristö, jossa ihmisten terveys ja hyvinvointi ovat vieläkin suuremmin keskipisteessä.

 

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/hUt_BhjjJEw” frameborder=”0″]

 

Bent Roar Myrvang Ekse, vuokrauspäällikkö NCC PD Norja

Vinkki! Ensi viikolla julkaistavan blogin historiaa kunnioittavista uudistuksista on kirjoittanut Yirui Jiang, hankekehityspäällikkö NCC PD Finland. Jos haluat tilata blogin automaattisesti, voit tehdä sen tällä sivulla.

Illustraatiot: Lund + Slaatto Arkitekter

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.