OOPS´in A- ja B-talot ovat valmiina muuttoon Espoossa

Vetovoimaisen OOPS´in A- ja B-talot ovat valmistuneet Espoon Leppävaaran Hatsinanpuistoon. NCC:n kehityshanke tarjoaa ainutlaatuista toimitilaa parhaalla paikalla, jossa saavutettavuus ja luonto kohtaavat toisensa sulassa sovussa.

OOPS tuo Espoon Leppävaaraan uuden ulottuvuuden ja painopisteen. Uusien toimitilojen ohella OOPS on paljon muutakin: se on kehittyvine palveluineen kokonaan uusi kaupunkiympäristöalue, joka laajentaa Leppävaaran nykyistä keskustaa Kehä I:n toiselle puolelle Monikonpuron varrelle.

– Aluekehityshankkeen ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa noin 18 000 neliön ja 400 parkkipaikan voimin. OOPS´in ja alueen vetovoimasta kertoo se, että kokonaisuudesta jo suurin osa on vuokrattu, projektijohtaja Pirkka Pikkarainen ja projektipäällikkö Markus Pahikkala kertovat.

Pirkka Pikkarainen ja Markus Pahikkala 

Kaikki, mitä toimitiloilta voi toivoa

OOPS tarjoaa monipuolista ja muunneltavaa toimitilaa yrityksille, jotka arvostavat huipputason työympäristöä huippupaikalla. OOPS´ista löytyy kaikki, mitä toimitiloilta voi toivoa: saatavilla on kaikki pääkonttoritason palvelut ja toiminnot niin kotimaisille kuin kansainvälisille yrityksille.

Ensimmäisinä uudiskohteeseen muuttaa ohjelmistotalo Trimble, jonka uusi pääkonttori on toteutettu NCC:n kanssa mittatilaustyötä uusimpia digitaalisia työkaluja hyödyntäen. OOPS´iin muuttavat myös terveydenalan yritykset Astellas Pharma ja ResMed, lääkeyhtiö Johnson & Johnson sekä mm. kauppaketjuille ohjelmistoja tarjoava Analyse2.

– Työntekijöiden ja muiden alueen toimijoiden sekä kaupunkilaisten iloksi Juvenes Oy avaa ovensa ravintola- ja kahvila-asiakkaille. Kivijalassa on toistaiseksi vapaana kaksi 80-neliöistä monikäyttöistä, korkeaa liiketilaa. Toimitilaa on tarjolla vielä kokoluokassa 200-1000 neliötä, Pahikkala kertoo.

Lähellä kaikkea luonnon helmassa

Sijaintia tuskin voi paremmaksi pistää. OOPS on asettunut paikalle, joka vetää puoleensa erinomaisilla liikenneyhteyksillä Kehä I:n, pääjunaradan, tulevan Raide-Jokerin ja kevyenliikenteen väylien risteyksessä.

Keskeisen sijainnin rinnalla luonto tarjoaa vastapainoa rakennetulle ympäristölle. Monikonpuro merkittävine luontoarvoineen virtaa kaikkien Hatsinanpuiston ja OOPS´in rakennusten lomassa luoden alueelle omaleimaista identiteettiä ja lisäten alueen viihtyisyyttä.

– Espoon kaupungin toteuttaman Monikonpuron alueen on tarkoitus valmistua kävely- ja istuskelulaitureineen vuoden 2022 puolella, mutta jo nyt uniikki kokonaisuus on nähtävissä. Alueen työntekijöitä, asukkaita ja koko ympäristöä ajatellen puro on merkityksellinen osa uutta kaupunkikeskustaa, Pikkarainen sanoo.

Hyvinvointia ja hyviä syitä tulla työpaikalle

Korona-aika on tuonut Pikkaraisen ja Pahikkalan mukaan yritysten tilatarpeille uusia haasteita. OOPS istuu muuttuviin tarpeisiin hyvin, sillä suunnittelun lähtökohtana on ollut alusta asti muuntojoustavuus.

– Työnantajat haluavat nyt kiinnittää yhä enemmän huomiota siihen, miksi työntekijöiden kannattaa tulla työpaikalle. Uudet toimitilat houkuttelevat tarjoamalla erilaisiin työntekemisen tarpeisiin soveltuvia tiloja sekä kiinnostavia kohtaamisten paikkoja. Panostus työtiloihin korreloi työhyvinvoinnin ja yrityksen menestyksen kanssa, Pikkarainen sanoo.

– Joustavuus on palvellut jo vuokrasopimuksen tehneiden vuokralaisten erilaisia tarpeita ja tilasovituksia erinomaisesti, Pahikkala lisää.

Hyvinvointia edistävät myös kestävää kehitystä tukevat ratkaisut ja BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-taso. OOPS´issa kestävä kehitys tarkoittaa käytännössä mm. aurinkovoimaa, energiatehokkuutta, päivänvalon mukaan säätyvää valaistusta, sähköautojen latauspaikkoja sekä ympäristöystävällisiä, aikaa kestäviä ja kierrätettäviä materiaaleja.

Mieleenpainuva kokemus taimenpuron äärellä

Pikkaraiselle ja Pahikkalalle OOPS edustaa monimuotoista, mielenkiintoista ja mittavaa projektia. He kiittävät hyvää ja joustavaa yhteistyötä eri yhteistyökumppaneiden, kuten Espoon kaupungin, eläkevakuutusyhtiö Varman, tulevien vuokralaisten sekä hankkeen vastuullisten suunnittelijoiden kanssa.

– Koska olen itse innokas perhokalastaja, on ollut erityisen hienoa päästä mukaan kehitys- ja rakennushankkeeseen, jossa luodaan virkistävää kaupunkiympäristöä arvokkaan ja suojellun taimenpuron äärellä, Pikkarainen hymyilee.

– Tähänastinen kokemus OOPS´in parissa on ollut mieleenpainuva. Tiivis yhteistyö ankkurivuokralaisen, uusien vuokralaisten ja pääurakoitsijan kanssa on ollut opettavaista ja palkitsevaa, Pahikkala toteaa.

Kehittäminen jatkuu edelleen. A- ja B-talo saavat myöhemmin jatkoa C-, D- ja E -toimistotaloilla, hotellilla sekä paikalliskeskuksella, joka kattaa monipuoliset arkiasioinnin sekä vapaa-ajan ja liikunnan palvelut.

Mikä OOPS?

• OOPS eli Oasis of Professionals on Espoon Leppävaaran Hatsinanpuistoon asettuva uusi kaupunginosa työnteolle, kaupalle, majoittumiselle, viihteelle ja elämyksille.
• OOPS rakentuu hyvinvointiarkkitehtuurin lähtökohdista ja luo pohjan kansainvälisen ekosysteemin kehittymiselle alueelle.
• Erinomainen sijainti keskellä kehittyvää Leppävaaraa: toimivat kulkuyhteydet kauppakeskus Sellon naapurissa sekä Kehä I:n, pääjunaradan ja tulevan Raide-Jokerin risteyksessä.
• OOPS lukuina: 38 000 neliötä toimistotilaa, 30 000 neliötä kauppaa ja elämyksiä, 11 000 neliötä hotellitilaa.
• Lue lisää: www.oopsespoo.fi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.