NCC Innovation Challengen voittaja on valittu

NCC:n strategiaan kuuluu digitalisaation ja innovaatioiden hyödyntäminen Property Developmentin tuotekehityksessä. Osana tätä työtä NCC aloitti viime vuoden marraskuussa innovaatio-ohjelman yhdessä THINGS-verkoston kanssa. Ohjelman nimi on NCC Innovation Challenge.

NCC:n strategiaan kuuluu digitalisaation ja innovaatioiden hyödyntäminen Property Developmentin tuotekehityksessä. Osana tätä työtä NCC aloitti viime vuoden marraskuussa innovaatio-ohjelman yhdessä THINGS-verkoston kanssa. Ohjelman nimi on NCC Innovation Challenge.

Siinä kutsutaan ulkoisia toimijoita mukaan keksimään uusia ideoita ja ratkaisuja, jotka voivat kehittää liiketoimintaamme ja luoda lisäarvoa asiakkaillemme. Ensimmäisenä haasteena oli löytää keinoja luoda parempia, digitaalisempia ja entistä enemmän kestävän kehityksen mukaisia pysäköintiratkaisuja tulevaisuuden toimistorakennuksiin. Kaksitoista innokasta osallistujaa esitti ehdotuksensa, joiden joukosta valittiin voittajaksi IMRSV-yritys.

Uusia tapoja ja tekniikoita liiketoiminnan kehittämiseen

Alansa johtavana toimijana NCC haluaa kehittää innovatiivisia kiinteistöratkaisuja. Kuten monilla muillakin aloilla, digitalisaatiossa on valtavasti potentiaalia, ja uusia tekniikoita käyttämällä voimme luoda jatkuvasti lisäarvoa asiakkaillemme.

Ottaaksemme kaiken irti saatavilla oleviin uusiin tekniikoihin liittyvästä osaamisesta halusimme kokeilla jotakin uutta. Näin syntyi innovaatio-ohjelma NCC Innovation Challenge. Esitimme ulkoisille toimijoille konkreettisen ja rajatun ongelman, johon he saivat esittää omat ratkaisuehdotuksensa. Tuloksena saimme uusia näkökulmia ja työtapoja liiketoiminnan kehittämiseen NCC:llä.

Toimistorakennusten pysäköintiratkaisujen kehittäminen on ensimmäinen NCC:n lanseeraamista haasteista. Jos projekti on menestyksekäs ja ratkaisut ja työtavat herättävät suurta mielenkiintoa, olemme avoimia jatkamaan yhteistyötä ulkoisten toimijoiden kanssa muissa projekteissa. Näin voimme löytää uusia ideoita kiinteistökehitykseen ja luoda lisäarvoa asiakkaillemme

IMRSV esitteli luovan ratkaisun pysäköintitilojen käyttöasteen kasvattamiseen

Ideoista ei ole usein puutetta. Ratkaisevaa on se, löydetäänkö tapoja niiden hyödyntämiseen todellisessa liiketoiminnassa. IMRSV esitteli ratkaisun, jossa käytettiin muun muassa Augmented Reality* -tekniikkaa. Oikein käytettynä tekniikassa on paljon potentiaalia toimistorakennusten pysäköintiratkaisujen kehittämisen ohella myös muissa käyttötarkoituksissa alalla. Tekniikan tarjoamista eduista yritysten liiketoiminnan kehittämiselle on olemassa todistetusti toimivia malleja.

Odotan innolla yhteistyön aloittamista IMRSV:n kanssa. Yhdessä voimme kehittää edelleen heidän perusideaansa paremmista pysäköintiratkaisuista. Olen kiinnostunut myös siitä, miten voisimme valjastaa innovaatio-ohjelman edut muilla osa-alueilla. Tämä on dynaaminen ja avoin tapa tehdä yhteistyötä, ja pidän sitä erittäin tärkeänä innovaatioiden luomisen kannalta.

Andreas Nordin ja Johan Hagegård, IMRSV Studios
Andreas Nordin ja Johan Hagegård, IMRSV Studios

”Digitalisaation avulla voidaan todella löytää uusia liiketoimintamalleja rakennus- ja kiinteistöalalla. Tekniikka kehittyy jatkuvasti. Varhain toimintansa vakiinnuttavalla yrityksellä, joka ymmärtää uusien tekniikoiden mahdollisuudet ja on valmis kokeilemaan uusia työtapoja, on iso etu puolellaan kilpailijoihinsa nähden. Siksi on jännittävää, että NCC valitsi yhteistyökumppanikseen IMRSV Studiosin”, IMRSV:n edustaja Andreas Nordin kertoo.

* Augmented Reality (lisätty todellisuus) on tekniikka, jonka avulla ihminen voi kokea fyysisen ja digitaalisen maailman yhdistelmän.

Martin Sandén
Head Operational Development and Sustainability, NCC Property Development

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.