Minä vastaan tästä sinulle

Ison rakennuksen valmistuminen tuntuu massiiviselta jutulta. Pienistä asioista ja yksittäisistä ihmisistä kaikki kuitenkin muodostuu. Yirui on se henkilö, joka lupaa asiakkaille toteuttaa heidän toiveensa Espoon Albergan uusimmassa toimitalossa.
Juha-Matti-ja-Yirui
Juha-Matti ja Yirui

Albergan toimitalot ovat iso kokonaisuus. Nyt rakenteilla olevassa D-talossa on tilaa 5 000 m2. Omassa kodissani tilaa on vain 62 m2 ja silti Alberga tuntuu tällä hetkellä tutummalta. Kaikki nurkat on koluttu, ensin paperilla ja nyt ihan oikeasti. Suunnittelen, miten uusi asiakas voisi tilat parhaiten hyödyntää ja tarkkailen, että lupaukset toteutetaan työmaalla oikein. Pahinta olisi, jos emme pystyisi vastaamaan asiakkaidemme odotuksiin. Siksi talo, suunnitelmat ja rakentaminen pitää tuntea hyvin, jotta tiedän, mitä voi toteuttaa.

Asiakkaita kiinnostaa tietysti ensisijaisesti tilan määrä ja sen soveltuvuus tarpeeseen. Avotilat ovat nykytrendin mukaisia, mutta edelleen tarvitaan myös huoneita ja rauhallisempia tiloja. Kaikki onnistuu! Valmiina tarjotut yksityiskohdat ovat pieniä lisämausteita. Albergassa ylimmän kerroksen vuokralaiset saavat nauttia taivasmaisemasta suuren kattoikkunan kautta.

Työni NCC Property Developmentin projekti-insinöörinä on mielettömän kiinnostavaa ja innostavaa. Kun pitää työstään, sitä kohtaa asiakkaatkin hyväntuulisena. Asenteeni työtä kohtaan ei ole NCC:llä harvinaista. Sain vähän aikaa sitten esitellä Albergan D-taloa työkavereilleni. Kaikki tulivat iloisina ja asiasta hyvin kiinnostuneina. Juttua riitti ja tunnelma oli mukava. Me kiinteistökehittäjät olemme energistä ja avointa porukkaa.

Eivät kaikki päivät ole tietenkään helppoja. Aina vuokrasopimusta ei synny ja joskus niiden teko on pitkä prosessi. Muuttolupaa odotetaan monen organisaation ja maanosan päästä. Nämä ovat isoja päätöksiä. Eikä rakennuskaan synny yhdessä yössä. Nykyisinkin ison talon rakentaminen kestää vuoden. Kun siihen lasketaan suunnittelutyö ja lupaprosessit kaavoituksesta lähtien, aikaa palaa paljon lisää. Toisaalta sen hienommalta tuntuu seistä tässä, kun valmista tulee.

Vaikka kehitämme ja rakennamme suuria rakennuksia, me ihmiset täällä niitä myymme, vuokraamme ja teemme, minä ja muut NCC:läiset. Jos kysyt jotain Albergasta, minä vastaan sinulle. Tule käymään, niin jutellaan lisää. Sillä varauksella, että saatat löytää itsesi pian Albergasta!

Yirui Jiang, projekti-insinööri
NCC Property Development Oy
ncc.fi/alberga

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.