Kulma21 – keskustan toimitilojen kuningatar

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva historiallinen KY-talo saa uuden elämän Kulma21:nä. NCC:n kehityshanke tarjoaa harvinaista herkkua urbaania ja korkeatasoista toimitilaa etsiville yrityksille. Nyt jos koskaan ollaan keskellä kaikkea perinteitä modernisti kunnioittaen.

Kun NCC:n myyntipäällikkö Otto Ahtola kuuli uudesta kiinteistökehityshankkeesta Helsingin keskustassa, hän oli välittömästi innoissaan.

– Vaikka en kauppatieteilijä olekaan, Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan KY-talon toinen kerros diskoineen tuli aikanaan tutuksi. On hienoa päästä mukaan hankkeeseen, joita on harvoin tarjolla. Luotan keskustan vetovoimaan ja tähän kohteeseen, josta tulee kerrassaan mahtava, Ahtola hymyilee.

Tarjolla urbaania ja laadukasta toimitilaa

Kulma 21:n työmaa käynnistyi keväällä 2021 purkutöillä, joiden myötä rakennus vedetään runkoa myöden paljaaksi uusien toimitilojen rakentamiseksi. Korjausrakentaminen tuo keskelle kaupunkia jotain ihan uutta ja uniikkia kevääseen 2023 mennessä.

– Kun yhdistetään kaikki hyvä – kaupunkikuvallisesti historiallinen kohde, huippusijainti ja uudiskohdetta vastaavat modernit toimitilat – meillä on tarjota pääkonttoritason kohde yrityksille, jotka arvostavat urbaania ja laadukasta elämää historialla höystettynä, Ahtola tiivistää.

Tilaratkaisut ovat joustavia ja yritysten erilaisiin tarpeisiin mukautuvia tilakoon vaihdellessa välillä 200-6000 neliötä. Historiallisen rakennuksen parhaisiin puoliin kuuluvat mm. poikkeuksellinen huonekorkeus sekä muut yksityiskohdat, jotka pitävät yllä vanhan ajan henkeä.

Komeita kerroksia ja uniikkeja yksityiskohtia

Kulma21:n erikoisuuksiin kuuluu esimerkiksi ylin seitsemäs kerros, joka rakennetaan kokonaan uusiksi uusine harjakattomaisine kattoineen. Kerroksen etelänpuoleinen seinä on lasitettu ja kerros sisältää myös komean kattoterassin hulppeine kaupunkinäkymineen.

– Kaikki tämä on bonusta seitsemännen kerroksen valitsevalle yritykselle. Tilat toteutetaan täysin tulevan vuokralaisen toiveiden mukaisesti. Jos toivelistalla on kattoterassin yhteydessä oleva sauna, sekin on mahdollista, Ahtola sanoo.

– Toinen kerros hurmaa yli neljämetrisellä huonekorkeudellaan sekä julkisivun puolella olevilla liki lattiasta kattoon ulottuvilla ikkunoillaan. Kokonaistila on noin tuhat neliötä, josta puolet on korkean ikkunaosan puolella. Tila on huikea yritykselle, joka arvostaa monipuolisia mahdollisuuksia ja näkyvyyttä, Ahtola lisää.

Parempaa paikkaa on vaikea kuvitella

Kulma21 vetää puoleensa sijainnillaan. Kun ollaan Helsingin keskustassa Pohjoisen Rautatiekadun ja Fredrikinkadun kulmassa, kivenheiton päästä löytyvät kaikki palvelut: kahvilat, ravintolat, kaupat, kuntosalit ja hotellit.

– Kulma21:n katutasoon tulevat kattavat aulapalvelut neuvottelutiloineen sekä oma ravintola, joka palvelee niin toimitilojen käyttäjiä kuin muita kaupunkilaisia. Rakennuksen kellarikerrokseen tulee myös oma kuntosali sekä mittavat tilat pyöräparkille ja sosiaalitiloille, Ahtola kertoo.

Parempaa paikkaa on vaikea kuvitella, sillä Kulma21 on saavutettavissa monin tavoin kaikilla kulkuvälineillä, niin metrolla, bussilla, junalla kuin raitiovaunulla. Pyöräilijät pääsevät Baanaa pitkin liki Kulma21:n ovelle, ja kävellen kaikki on lähellä.

Uniikki kohde kestävällä kehityksellä

Kulma21 toteutetaan BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-tasolle uusimpien korjausrakentamisen kriteerien mukaan ensimmäisenä Suomessa. Rakennus kuuluu myös Museoviraston määrittämään valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

Kestävä kehitys koostuu monista asioista. Kyse on sijainnista, energiatehokkuudesta, sisäilman  laadusta, luonnonvalosta, vuorokauden ajan ja liikkumisen mukaan säätyvästä valaistuksesta, lämpötilan automaattisesta säätelystä, vettä säästävistä vesikalusteista, tehokkaasta jätehuollosta sekä hiilijalanjäljen huomioivista materiaaleista.

– Myös vanhan ja käyttökelpoisen rakennuksen rungon säästäminen on purkamisen sijaan hiilijalanjäljen näkökulmasta kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ympäristönäkökulmia voidaan edistää niin ikään viherkatoksin, istutusaltain ja hyönteishotellein, Ahtola toteaa.

Kulma21 vastaa pääkonttorien toiveisiin

Peruskorjauksen tavoitteena on nostaa rakennus alkuperäiseen arvoonsa. Värimaailma on perinteisen skandinaavinen ja rakennuksen historiaa kunnioittava. Materiaaleissa ja väreissä korostetaan mm. puuta ja luonnonvärejä – tulevien toimitilakäyttäjien toiveet huomioiden.

– Kohde on laadukas, korkeatasoinen ja uudiskohdetta vastaava. Kulma21 vastaa pääkonttorien tason vaatimuksiin ja tarjoaa tilanteiden mukaan muunneltavia vaihtoehtoja monenlaisille yrityksille. Myös kahden kerroksen tilat sisäportain yhdistettynä ovat osin mahdollisia, Ahtola sanoo.

– Koronan jälkeiseen toimitilatarpeeseen on varauduttu jo ennen koronaa. Toteutamme toimitiloja erilaisia yrityskulttuureja varten, joita on yhtä paljon kuin yrityksiä. Maailma muuttuu koko ajan ja niiden myötä myös toimitilojen toiminnallisuudet, Otto Ahtola sanoo.

NCC:n myyntipäällikkö Otto Ahtola

KULMA21

  • NCC:n kehittämässä hankkeessa vanha Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan KY-talo uudistuu monipuoliseksi, hyvän huomisen työkulttuuria edistäväksi toimitilaksi.
  • Kohde toteutetaan BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-talolle uusimpien korjausrakentamisen kriteerien mukaisesti ensimmäisenä Suomessa.
  • Kulma21 sijaitsee keskeisellä paikalla monipuolisten palveluiden ja liikenneväylien äärellä.
  • Kulma21 tarjoaa 7 700 neliömetriä vuokrattavaa toimitilaa.
  • Lue lisää ja tutustu toimitiloihin: kulma21.fi
  • Katso video

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.