Innostavia ideoita maailmalta

Työhöni Future Office –konseptin parissa kuuluu tutkia, mitä maailmalla tapahtuu toimitilarintamalla ja kestävään kehitykseen liittyen. Löysin monta kiinnostavaa ideaa.

Sussexin yliopiston mukaan henkilöstö voi paremmin, kun he voivat syödä lounaan ulkoilmassa. Veden äärellä olisi kaikkein paras paikka. Haluamme siis henkilöstöravintoloihin terassit!

Ruotsin Karoliinisen instituutin ja monen muun tutkimuksen mukaan liikunta suojaa aivoja stressin haitoilta. Tukholmassa Torsplanin toimistotalon katolle rakennettiin juoksurata!

Miten rakennukset ja kaupunkiympäristö voisivat tukea eläinmaailmaa? Tanskassa Portland Towers –rakennuksen korkealle katolle on rakennettu haukanpesä. Helsingissä Aitio Business Parkin katolle tehtiin lepakonkolot.

Softwalks ideoi Yhdysvalloissa hauskan tavan hyödyntää jalkakäytävillä olevia rakennustelineitä: niihin kiinnitettiin pöytiä, istumapaikkoja ja kasveja. Niistä muodostui viihtyisiä lepo- ja tapaamispaikkoja keskelle kaupunkia.

Lontoossa Studio Alex Smith ja David Lomax Y/N Studiosta ovat sitä mieltä, että töihin voisi mennä myös uimalla. Hmm… Ehkä ideaa voisi vielä kehittää eteenpäin, ainakin Suomen olosuhteissa.

Belatchew Labs on kehittänyt hyönteisfarmin BuzzBuildingin, joka voisi valmistaa hyönteisproteiiniruokaa tukholmalaisille.

Englannissa katuja on päällystetty kierrätetyllä kumilla. Puiden on näin joustavampi kasvattaa juuria ja voihan se auttaa myös hyppelemään töihin.

Kulkuväylistä puheen ollen yhdysvaltalaiset ja espanjalaiset kehittivät ilmeisesti ensimmäisinä aurinkopaneeleista jalkakäytävää. Nyttemmin puhutaan jo älyteistä ja sellaisia kehitetään tietääkseni myös Suomessa. Koskahan kuulemme lisää näistä innovaatioista?

Isossa-Britanniassa on kehitetty asfalttia, joka läpäisee vettä. Tämä saattaa olla merkittävä kehitys kaupunkitulvien ehkäisyssä. Pohjolan kylmemmät olosuhteet luovat enemmän vaatimuksia, mutta ainakin NCC on kehittänyt sellaista jo Tanskaan.

Näin pimeään vuodenaikaan Pohjolassa kaivataan kipeästi auringonvaloa. Valaistus on merkittävä asia myös toimistorakentamisessa. Ruotsissa Umeån energialaitos toi kirkasvaloa bussipysäkeille.

Ruotsalainen Belatchew Labs on kehittänyt Strawscraper-konseptin, jossa rakennuksen julkisivu tuottaa tuulivoimaa. Tässä on todellista potentiaalia!

Tutustu toimistoihin, joissa on lähdetty rohkeasti uusille urille.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.