Holiday Club löysi Fredriksbergistä unelmien elämyksellisen keitaan

Kun Holiday Club lähti etsimään uusia toimitiloja, toivelistalla olivat matkailu, lomailu, vapaa-aika ja elämyksellisyys. Tie vei osuvasti luovien alojen työpaikkana tunnettuun NCC:n kehityskohteeseen Vallilan Fredriksbergiin.

Fredriksbergin toimistotalot muodostavat näyttävän kokonaisuuden Sturenkadulle.

Holiday Club on yksi johtavista matkailun, lomailun ja vapaa-ajan asumisen toimijoista Suomessa. Kotimaan ohella toimintaa on myös Ruotsissa ja Kanariansaarilla. Holiday Clubin eri kohteissa vietetään vuosittain yli miljoona lomaa.

– Halusimme uusilta toimitiloiltamme toimialaamme kuvaavia asioita ja elementtejä. Näistä lähtökohdista lähdimme ottamaan uutta suuntaa, Holiday Clubin henkilöstöjohtaja Nina Kuntola sanoo.

Uudet tilat eivät jätä kylmäksi

Holiday Club on toiminut pitkään Herttoniemessä varsin perinteisessä businessparkissa, joka ei enää tue niitä erilaisia työntekemisen tapoja, joita yrityksessä tulevaisuudelta odotetaan. Myös korona on vaikuttanut asiaan.

– Olemme kysyneet henkilöstöltämme, miksi tulisitte jatkossa toimistolle ja minkälainen olisi unelmien työympäristö. Vastauksissa korostuvat mm. yhteishenki, yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen, luovaan työhön houkutteleva inspiroivuus, kohtaamiset ja käytännöllisyys, Kuntola listaa.

– Koska toimimme matkailun ja elämysten parissa, haluamme myös työympäristömme olevan työhyvinvointia ja viihtyisyyttä tukeva keidas. Toiveena on tuottaa wau-efektejä herättävä työpaikka, jonka voi tuntea eri aisteilla ja joka ei jätä ketään kylmäksi.

Rento, rouhea ja lämminhenkinen

Henkilöstön haastatteluja ja pohjatöitä uusien toimitilojen valitsemiseksi on tehty ahkerasti. Vaihtoehtoisia toimitiloja kierreltiin katsomassa ja paikkaa kartoitettiin työnteon tarpeiden ja työntekijöiden kotipostinumeroiden mukaan. Parhaaksi paikaksi suppiloitui Vallilan ja Pasilan alue.

– Fredriksberg erottui heti edukseen rentoudellaan, sopivalla rouheudellaan ja lämminhenkisyydellään. On hienoa, kun paikalla on työpaikkojen lisäksi muutakin elämää, kahviloita, ravintoloita ja jopa päiväkoti. Tunnelma on hyvä ja näkymät uusien toimitilojemme ikkunoista huikeat, Kuntola tuumii.

– Fredriksbergissä uuden rakentaminen yhdistyy hienosti vanhan konepaja-alueen punatiilisiin rakennuksiin ja miljööseen. Tärkeä asia on luonnollisesti sekin, että Vallilaan on helppo tulla millä kulkuvälineellä tahansa ja vaikka kävellen.

Freriksbergin valoisassa aulassa on rouheaa betonipintaa ja viihtyisää viherseinää.

Tilat tulkitsevat Suomen luontoa

Holiday Clubin Fredriksbergin C-talon viidennen kerroksen, noin 650 neliön toimitilat ovat vielä avointa ja jo sellaisenaan inspiroivaa raakatilaa. Nyt on ahkeran suunnittelun aika, johon osallistetaan vahvasti myös henkilökunta.

– Jopa 92 prosenttia henkilökunnastamme on kertonut suhtautuvansa positiivisesti työympäristömme kehittämiseen. Valtaosa henkilöstöstämme työskentelee lomakohteissamme, mutta Fredriksbergiin muutetaan vuodenvaihteessa noin 80 henkilön voimin, Kantola kertoo.

Vaikka suunnitelmat ovat vielä vaiheessa, uusista toimitiloista voidaan jo kertoa suuntaviivoja: tilat tulkitsevat yrityksen ydinliiketoimintaan sopivasti Suomen luontoa. Yleisilme on koko kiinteistölle ominaisesti rohkea ja rouhea, jota lämmittävät mm. hiekan, puun ja kiven sävyt. Toimitilojen sydämenä toimii laaja työkahvila-alue, joka sopii niin spontaaneihin kohtaamisiin kuin työntekoon.

Fredriksbergissä ollaan kuin ulkomailla

Odotukset ovat Kuntolan mukaan korkealla ja innostus käsinkosketeltava.

– Korona ja etätyöt ovat vauhdittaneet odotusarvoa päästä muuttamaan uusiin tiloihin, jotka korostavat kohtaamisia. Upeaa on sekin, että pääsemme täysin uuteen ja yhdessä suunnittelemaamme toimitilaan. Kaikki ovat jo valmiina muuttoon.

Koronan vaikutus näkyy monien muiden yritysten tapaan myös Holiday Clubissa siten, että töitä tehdään jatkossa hybridimallilla eli osin etänä ja osin toimistolla. Toimitilojen muunneltavuus ja joustavuus ovat tulevaisuutta ajatellen tärkeitä asioita.

– Meille Fredriksberg on nappivalinta. Kun tänne tulee, tuntee olevansa ihan kuin lomalla tai ulkomailla, Kuntola summaa.

Tutustu Fredriksbergin toimitilojen tarjoamiin mahdollisuuksiin www.fredriksberg.fi

TOP 5 | Fredriksberg

1. Inspiroiva ja kehittyvä alue
2. Uusi kohde, moderni talotekniikka
3. Omien tilojen toteuttaminen avoimelle pohjalle
4. Sijainti ja saavutettavuus
5. Työtä ja työntekemistä tukeva tunnelma

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.