Erityyppisten toimistojen hyvät ja huonot puolet

Oletko miettinyt sitä, miten toimiston toteutus vaikuttaa työntekijöihin? Eri toimistotyypeillä on hyvät ja huonot puolensa. Jos olet niistä tietoinen, voit luoda optimaalisen työskentely-ympäristön toimistossa.

Oletko miettinyt sitä, miten toimiston toteutus vaikuttaa työntekijöihin? Eri toimistotyypeillä on hyvät ja huonot puolensa. Jos olet niistä tietoinen, voit luoda optimaalisen työskentely-ympäristön toimistossa.

Kun uutta toimistoa suunnitellaan tai vanhaan tehdään muutoksia, on tärkeää määrittää uuden toimiston tyyppi. Miten työntekijöiden halutaan tekevän työtä ja mitkä osa-alueet ovat ominaisia juuri sinun yrityksellesi? Ihanteellisen toimiston luominen voi olla vaikeaa, minkä vuoksi seuraavassa on esitetty nopea yleiskuvaus joistakin toimistotyypeistä ja niiden hyvistä ja huonoista puolista.

Erillinen huone

Huoneessa työskentelee yksi henkilö. Tämäntyyppisessä toimistossa työntekijöillä on täysi rauha tehdä työtä. Huonona puolena on, että henkilökohtaista vuorovaikutusta on vähemmän. Työntekijät istuvat omissa huoneissaan ja lähettävät sähköpostiviestejä kollegoilleen. Se vähentää luovuutta ja yhteistyötä.

Jaettu huone

Periaate on sama kuin erillisessä huoneessa, mutta huoneen jakaa tavallisesti kaksi tai kolme työntekijää. He saattavat tehdä hieman enemmän yhteistyötä keskenään. Osa voi kokea tämänkin toimistotyypin häiritsevänä ja kuormittavana.

Avokonttori

Avokonttori on avoin toimisto, jossa useita työntekijöitä istuu samassa tilassa. Hyvänä puolena on se, että yhteistyössä toimiminen on helppoa. Äänenvoimakkuudet voivat kuitenkin kasvaa liian suuriksi, jolloin työhön on vaikea keskittyä.

Toimintoperustainen toimisto

Toimintoperustaisessa toimistossa lähtökohtana on työntekijöiden tapa käyttää tilaa. Tämä toimistotyyppi vaatii joustavia ratkaisuja. Yhdistelmätoimisto ja joustava toimisto ovat esimerkkejä toimintoperustaisesta toimistosta, mutta ne toimivat hieman eri tavoin.

Yhdistelmätoimisto

Yhdistelmätoimisto voi vaatia paljon neliömetrejä, mutta antaa työntekijöille mahdollisuuden istua häiriöttä omissa huoneissaan. Omien huoneiden lisäksi on yhteisiä tiloja, joissa voidaan työskennellä tiiminä.

Joustava toimisto

Joustavassa toimistossa työntekijöillä ei ole omia huoneita tai työpisteitä, vaan he valitsevat työpisteen käsillä olevien työtehtävien mukaan. Se helpottaa eri osastojen välistä yhteistyötä, tehostaa toimintaa ja lisää organisaation joustavuutta.

Toimistossa, tyypistä riippumatta, on kuitenkin pääasia, että toteutus vastaa yrityksen tarpeita ja tukee työntekijöiden tuottavuutta ja viihtyvyyttä.

Loimme tässä vain nopean yleiskuvan eri toimistotyypeistä, joita voidaan käsitellä paljon tarkemminkin. Tutustu toimitilatarjontaamme ja ota meihin yhteyttä, suunnitellaan sinun yrityksellesi paras toimisto

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.