Deloitte on ylpeä tulevasta pääkonttoristaan We Landissa

Maailman johtava asiantuntijaorganisaatio Deloitte valitsi uudeksi pääkonttorikseen Ruoholahden We Landin. NCC:n kehittämä uudiskohde tarjoaa kaiken, mitä yritys toimitiloilta voi toivoa kestävää kehitystä myöten.

Kuvassa vasemmalta NCC:n kiinteistökehittäjä Heikki Alén ja Deloitten toimitusjohtaja Tomi Pitkänen.

Helsingin Ruoholahti on Deloittelle tuttu paikka, sillä yrityksen toimitilat ovat olleet Ruoholahdessa vuodesta 2006. Vanhat toimitilat alkoivat tulla käyttöikänsä päähän, Deloittella lähdettiin miettimään uusia toimitiloja.

– Nykyiset tilat eivät enää vastaa tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeitamme. Haluamme nyt yhdistää ydinstrategiamme mukaisesti monien eri alojemme ja huippuosaajiemme asiantuntemuksen. Toimitiloilla on tässä todella suuri merkitys, Deloitten toimitusjohtaja Tomi Pitkänen sanoo.

– Kun muutostielle lähdettiin, ymmärsimme haluavamme tilat, jotka elävät kanssamme, joustavat muuttuvissa tarpeissa sekä mahdollistavat ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja spontaanit kohtaamiset arjessa. Uusissa tiloissa saamme risteytettyä parhaat ajatukset ja voimat asiakkaidemme hyväksi.

Täysin uudet ja kestävät tilat wau-efektillä

Deloitte käynnisti prosessin selvittämällä olemassa olevia vaihtoehtoja, joista ehkä voisi saneeraamalla saada yrityksen tarpeisiin sopivat tilat. Samaan aikaan oltiin avoimia myös ns. greenfield-kohteille eli täysin uusille mahdollisuuksille. Sijainnista haluttiin pitää kiinni ja pysyä tutussa Ruoholahdessa.

– Aika nopeasti päädyimme siihen, etteivät olemassa olevat kohteet täytä toiveitamme eikä niistä saa edes modifioimalla meille sopivia. Päädyimme täysin uuteen toimitilaan myös siksi, että haluamme uusien toimitilojemme paitsi tukevan strategiaamme, herättävän myös wau-efektejä, Pitkänen tuumii.

– Deloittelle on tärkeää, että toimitilamme täyttävät korkeimmat ympäristönormit sekä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden vaatimukset. Olemme erittäin ylpeitä, että uusi pääkonttorimme alittaa reilusti viimeisen viiden vuoden aikana valmistuneiden rakennusten hiilijalanjäljen.

Yhteinen polku on edennyt mukavasti

Sijainnin ja helpon saavutettavuuden ohella merkityksellisiä asioita Deloittelle ovat työntekijäkokemuksen virittäminen huippuunsa sekä toimitilojen eläminen ja muuntuminen joustavasti tulevien vuosien saatossa.

– Olemme ihastuneet hankkeessamme niin kestävän kehityksen tavoitteiden täyttymiseen kuin hienoihin arkkitehtuurisiin ratkaisuihin ja yksityiskohtiin. Rakennuksessa on esimerkiksi huippuhieno kattoterassi, jossa tulemme järjestämään vaikka minkälaisia bileitä. Odotukset ovat korkealla, Pitkänen hymyilee.

Greenfield-hankkeen yhteinen matka on ollut monipuolinen ja monimuotoinen. Pitkänen kiittää alusta asti virinneestä positiivisesta yhteishengestä sekä NCC:n että Deloitten väkeä.

– Yhteinen polkumme on edennyt mukavasti ja olen erittäin tyytyväinen, miten pitkälle olemme jo päässeet. Jos minulta nyt kysyttäisiin, lähtisinkö uudestaan NCC:n kelkkaan, omalla kokemuksellani voin hyvin sanoa, että lähtisin mielelläni, Pitkänen summaa.

We Land on kestävän kehityksen edelläkävijä

NCC:n näkökulmasta yhteistyö Deloitten kanssa on ollut poikkeuksellisen kiinnostava. Yhteistyö starttasi jo siinä vaiheessa, kun tonttia oltiin vasta varaamassa. Poikkeuksellista on sekin, että Deloittella oli startista asti tuoda pöytään hyvinkin tarkat speksit, mitä tiloilta halutaan.

– Lähtötietojen kautta pystyimme suunnittelemaan koko rakennusta siihen suuntaan, että se palvelee Deloitten ja myös muiden vuokralaisten tarpeita. Haemme We Landille BREEAM-ympäristöluokituksen korkeinta Outstanding-luokitusta, joka kattaa niin energiatehokkuuden kuin mm. kestävät ja vastuulliset materiaalit, NCC:n kiinteistökehittäjä Heikki Alén sanoo.

We Land on kestävän kehityksen mukaisen rakentamisen edelläkävijöitä. Yhtenä esimerkkinä Alén mainitsee We Landin julkisivun, joka on tehty kierrätetystä kuparista. Jos rakennus joskus uusiokäytetään,  kupari on edelleen kierrätettävissä.

 Monipuoliset palvelut edistäjät arjen sujuvuutta

We Landiin rakennetaan ainutlaatuista palvelumaailmaa, joka nostaa tutut aulapalvelut uudelle tasolle. Korkeatasoisista tavoitteista on syntynyt konseptoinnissa kokonaisuus, joka on saanut matkan varrella nimen Charlie. Charlie lisää työntekijöiden arjen sujuvuutta vaikkapa vaihtamalla renkaat, hankkimalla liput keikalle, toimittamalla pyykit pesulaan tai lähettämällä äidille synttärikukat työpäivän aikana.

– Taloon tulee useita ravintoloita, kuten ylimmän kerroksen finedining-ravintola upein merinäkymin sekä ensimmäisen kerroksen lounaspaikat, joissa tarjotaan vastuullisesti tuotettua terveellistä ruokaa. Tulossa on myös applikaatio, joka helpottaa palveluiden saatavuutta, Alén kertoo.

– We Land sopii kohteena kaikille yrityksille, jotka arvostavat vastuullisia ratkaisuja, henkilöstön työhyvinvointia ja korkeatasoisia palveluja sekä isossa kuvassa näistä arvoista kumpuavaa menestystä.

Tutustu Deloitten haastatteluvideoon

Seuraa We Landia: welandruoholahti.fi

Lue lisää Concierge-palveluista

Tutustu NCC:n toimitilatarjontaan

 

We Land lukuina

  • kerroksia 14
  • kerrosala 23 000 m2
  • työpaikkoja 2500
  • pyöräpaikkoja 450
  • autopaikkoja 200, joissa kaikissa latausmahdollisuus
  • valmistuu joulukuussa 2023

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.