”Työmaainsinööri on asiantuntija, joka auttaa asioiden etenemisessä ja tukee työnjohtajia”

Työmaainsinöörimme Antonio Nikolov kannattaa rutiinien automatisointia ja suoraviivaistamista digitaalisuuden avulla. Digitaalisen päiväkirjan avulla hän voi helposti tarvittaessa palata aiemmin esillä olleisiin teemoihin. Antonio haluaa ylipäänsä onnistua työssään niin, että ajatuksiaan voi esittää selkä suorassa sen enempää selittelemättä.

Mitä toimenkuvaasi kuuluu, mikä on tärkeintä?

Toimin työmaainsinöörinä We Land -toimistotalohankkeessa Helsingin Ruoholahdessa. Olen meidän insinööreistä se, joka on keskittynyt kokonaisuutena työmaan taloudenhallintaan.Työnkuvaani kuuluukin esimerkiksi kustannusennusteiden tekemistä, lisätöiden hallintaa ja laskemista, laskutusta ja ostolaskujen hyväksyntää. Työtehtäväni ovat parhaillaan vaihtumassa, siirryn talousasioiden parista hallinnoimaan aikataulua. Työmaainsinööri on tietynlainen asiantuntija, jonka tärkein funktio on mielestäni auttaa asioiden etenemisessä ja tukea työnjohtajia erityisesti sillä omalla vastuualueella.

Millaista osaamista työssäsi erityisesti tarvitaan?

Kommunikointi ja vuorovaikutustaidot ovat tässäkin työssä hyvin tärkeitä. Siitä ei ole oikein hyötyä, että insinööri tekee sinänsä tarkkaa ja hyvää työtä, jos sitä ei saa viestittyä eteenpäin. Harvoin sitä työtä tehdään pelkästään itseä varten. Ongelmat pitää usein ratkaista nopeasti ja ne koskettavat monia sidosryhmiä, jolloin jokainen miettii asioita omasta näkökulmastaan. Hyvä kommunikointi helpottaa oikean tiedon liikkumista oikeille tahoille oikeaan aikaan. Ongelmanratkaisussa taas tarvitaan sekä oma-aloitteisuutta että halua saada asiat päätökseen.

Miten digitaalisuus näkyy työssäsi?

Olen ehdottomasti digitaalisuuden puolella, mielestäni omia rutiineja kannattaa automatisoida ja suoraviivaistaa, mutta usein tällaista toistoa on vaikea löytää. Käytän erilaisia digitaalisia työkaluja päivittäin, joilla pidän mm. tiedostot ja työtehtävät järjestyksessä. Aloitin esimerkiksi ”päiväkirjan” kirjoittamisen, josta näen vaikkapa puoli vuotta myöhemmin, milloin joku asia on ollut pinnalla.

Mistä innostut, mihin suhtaudut työssäsi intohimoisesti tai kunnianhimoisesti?

Haluan olla ylpeä omasta kädenjäljestäni. Paras fiilis on se, kun näkee oman askartelun auttavan työkaveria eteenpäin. Kunnianhimoa tekemistä kohtaan herättää halu onnistua niin, että omia ajatuksiaan voi esitellä selkä suorassa sen enempää selittelemättä ja kiemurtelematta.

Milloin tunnet onnistuneesi?

Tunnen onnistuneeni silloin, kun jokin haastava ongelma saadaan ratkaistua. Erityisesti vastakkainasettelutilanteiden saaminen päätökseen kaikkia osapuolia tyydyttäen on kova suoritus.

Mikä sitouttaa sinut NCC:hen?

Työkaverit, ehdottomasti. Tietysti työn sisältö ja palkkakin ovat tärkeitä, mutta nostaisin työkaverit silti avainasemaan. Jos tekeminen on mielekästä ja kokee olevansa osa porukkaa, niin on kiva lähteä aamulla töihin.

Tutustu Helsingin Ruoholahden We Land -toimistotaloon!

Kestävän kehityksen BREEAM Outstanding -sertifikaattiin tähtäävä We Land on ajankuva siitä, mikä nyt on tärkeää. Lue juttu tästä!

Haluatko tutustua tarkemmin työmaainsinöörin työhön? Lue lisää!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.