”Yritän aina löytää kaikesta sen positiivisen puolen, vaikka olisi kuinka haastava päivä” 

Rakennusmiehenä työskentelevä Timo ylläpitää arjessa hyvää työvirettä: "Otan toiset huomioon ja minulle on tärkeää, että kaikilla on mahdollisimman hyvä fiilis olla töissä. Tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa ja juttua kyllä riittää."

Kuka olet?

Timo Hautamäki

Millaisissa tehtävissä olet ollut?

Rakennusmiehenä olen ollut 8 vuotta NCC:llä ja tehnyt laidasta laitaan kaikennäköistä anturavaiheesta viimeistelytöihin. Tykkään myös työvaiheiden edetessä ylläpitää työmaiden työturvallisuutta ja keksiä puutteisiin ratkaisuja.

Mistä pidät työssäsi?

Työ on monipuolista ja sopivan haasteellista.

Miksi olet viihtynyt NCC:llä?

Jokainen päivä on erilainen. Työympäristö muuttuu koko ajan ja se pitää työn mielenkiintoisena. Ja tutustuu paljon uusiin ihmisiin.

Millainen työkaveri olet?

Otan toiset huomioon ja minulle on tärkeää, että kaikilla on mahdollisimman hyvä fiilis olla töissä. Tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa ja juttua kyllä riittää loputtomiin😃. Yritän aina löytää kaikesta sen positiivisen puolen, vaikka olisi kuinka haastava päivä.

Mitä pidät vahvuuksinasi?

Monipuolinen yleisosaaminen rakennusalasta. Työvälineet ja työtavat tulleet tutuiksi, mikä helpottaa työssä tulevien haasteiden ratkaisuissa.

Mikä on mieleenpainuvin työmaasi ja miksi?

Jokaisessa työmaassa on ollut omat hetkensä. Jännittävin työmaa oli tietysti se ensimmäinen, kun NCC:lle tuli töihin. Tilanne helpotti, kun alkoi oppia talon tavoille.

Onko joku kollegasi erityisesti vaikuttanut työhösi positiivisesti?

Kaikilla on se oma tyyli ja tapa tehdä töitä, ja sieltä pystyy oppimaan uusia asioita. Oman kokemuksen mukaisesti aina, jos on ollut joku asia hätänä, on löytynyt joku työkaveri, joka on pystynyt auttamaan.

Miten NCC:n sisäistä yhteistyötä voisi parantaa?

Viikkoinfot ovat olleet hyviä, kun asiat pystytään ottamaan esille ja keskustelemaan yhdessä, mitä kaikilla on mielessä ja onko jotain ajatuksia, mitä haluaisi jakaa muiden kanssa.

Mikä on suurin oppisi vuosien varrelta?

Itsevarmuus tehdä asioita ja ottaa niitä esille. Yleisosaaminen koneisiin ja välineisiin. Olen oppinut soveltamaan omia taitoja eri työtehtävissä.

Entä kun on tapahtunut jotain ikävää, mitä olet oppinut niistä?

Keksitään ratkaisu, millä mahdollistetaan ettei näin tapahdu uudestaan, käydään asia läpi ja opitaan siitä.

Onko työurasi aikana tapahtunut isoja muutoksia työmaalla tai työskentelytavoissa?

Työturvallisuuteen liittyvät asiat ovat enemmän esillä ja se on mielestäni hyvä asia.

Mitä haluaisit sanoa nuorille työuraa aloittaville tai harjoittelijoille?

Rohkeasti vain toteuttamaan unelmia. Itse olen viihtynyt tällä alalla ja toivottavasti löydätte myös oman kiinnostuksen kohteenne. Olen oppinut sen, että ne asiat, mitkä jättää tekemättä, ärsyttää enemmän kuin ne asiat, mitä on tehnyt. Tämä ala antaa mahdollisuuksia edetä uralla ja erikoistua moniin erilaisiin työtehtäviin.

Miten näet rakennusalan kehittyvän tulevaisuudessa?

Koneet ja välineet kehittyvät. Työ muuttuu koko ajan ergonomisemmaksi. Robottitekniikkaa varmasti tulee työmaille, mutta uskoisin että vain tukemaan ihmisen tekemää kädentaitoa.

Millainen tiimirooli sinulla on? Tee NCC:n hauska testi!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.