Titta Anonen kehittää NCC:llä koulutuksia ja jalkauttaa strategiaa

NCC:n Aamukahvivieras-juttusarjassa tutustutaan HR-kehityspäällikkönä työtä tekevään Titta Anoseen. Tänä keväänä Titalla on erityistehtävä, jossa hän koordinoi työpajojen järjestämistä koko henkilöstölle aina työmaita myöden. Suomen NCC:n henkilöstömäärä on noin 1400.

Huomenta Titta,
mitä tänään päällimmäisenä mielessä? 

Päällimmäisenä on mielessä strategiaamme liittyvät työpajat, joista minulla on koordinointivastuu Suomessa. Tavoitteena on saada koko henkilöstö sovitettua työpajoihin ja asian käynnistys yhdessä fasilitaattoreina toimivien henkilöiden kanssa on nyt akuutisti meneillään.

Miten suunnittelet työpäiväsi ja tavoitteesi? 

Isossa kuvassa tavoitteet sovitaan esimiehen kanssa. Niitä alan pilkkoa pienempiin osiin ja aikatauluttamaan, mitä pitää tehdä milloinkin. Outlookin kalenteriin laitan erityisesti kriittiset työt ja sellaiset, jotka vievät paljon aikaa. Käytössä ovat myös ruutupaperi ja post-it laput, joita tulee käytettyä kaikkien kiireisimpien tapausten muistiinpanoille.

Millaisia töitä työpäiviisi sisältyy? 

Paljon Teams-palavereja ja niihin valmistautumista sekä tietysti esille tulleiden asioiden hoitamista eteenpäin. Päivittäinen toiminta tapahtuukin paljon palaverien ympärillä ja sisältää suunnittelua, asioiden selvittämistä sekä erilaisten materiaalien, esitysten ja yhteenvetojen tekemistä.

Keiden kanssa teet yleensä NCC:n sisällä eniten yhteistyötä? 

Eniten yhteistyötä on HR-kollegojen kanssa Suomessa ja myös Nordic-tasolla, olen useammassa pohjoismaisessa ryhmässä mukana. Jonkin verran teen yhteistyötä suoraan liiketoimintojen johdon ja esimiesten kanssa.

Mitä arvostat eniten työkaverissa? 

Mutkatonta kanssakäymistä. Se pitää paljon asioita sisällään, kuten välittömyyttä, suoruutta, yhteistyöhalua ja itsenäistä vastuunkantoa. Ne rakentavat yhdessä tekemistä.

Mistä innostut työssäsi eniten? 

Hyvällä sykkeellä tehty yhteistyö innostaa. Samoin se, kun näkee asioiden valmistuvan. Pidän siitä, että asiat etenevät ja niistä muodostuu jotain konkreettista.

Mistä saat iloa työpäiviisi? 

Ihmiset tuovat iloa, samoin omat onnistumiset ja itsensä ylittämiset. Todella monta kertaa olen ollut epämukavuusalueella ja kun niistä tilanteista selviää, se tuntuu tosi hyvältä.

Minkä koet tällä hetkellä työssäsi suurimmaksi haasteeksi ja millaista ratkaisua olet siihen miettinyt? 

Ehkä haaste ei ole niinkään työtehtävien sisällössä, vaan enemmänkin tasapainoilu eri tehtävien ja hankkeiden välillä ajankäytön näkökulmasta. Ratkaisu on, että tehdään pala kerrallaan ja yksi askel yhdestä projektista, toinen toisesta ja loput tulee myöhemmin. Ei kaikkea tarvitse saada valmiiksi yhdellä kertaa.

Haluat kehittää työilmapiiriä, miksi? 

Koen, että ilmapiiri heijastuu niin moneen asiaan sekä lähitiimissä että sen kautta myös muuallekin. Koska olemme tukifunktioroolissa, kerrannaisvaikutus on iso. Sen lisäksi hyvässä työilmapiirissä on itsekin paljon kivampi olla.

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi? 

Kyllä välillä stressaa. Minulle pahinta on, jos hallinnan tunne omaan työhön horjuu. Niin kauan kuin tuntuu, että on ”asioiden päällä”, ei ole hätää. Joskus hallinnan tunne pitää löytää aika pienistä palasista. Stressiä puran leipomalla ja ulkoilemalla. Myös Topi-koira auttaa stressinpurussa, se on rauhallinen ja yleensä myös hiljainen, kuuntelee sujuvasti palaverit sekä suomeksi että enkuksi ja suostuu rapsuteltavaksi, jos pinnaa kiristää.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi? 

Sekä että. Kotona työskentelen todella keskittyneesti ja tehokkaasti, mutta työpaikalla saan ihmisten kohtaamisesta ja yhteisöllisyydestä energiaa. Joku balanssi näissä olisi hyvä olla.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot? 

Aamukahvini on perinteistä suodatinkahvia, seassa reilusti maitoa. Juon kahvini yleensä yksin, sillä olen perheen ainoa aamuvirkku.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


  • Taria Kossila

    4 maaliskuuta, 2021 07:57

    Kiitos! Todella kiva juttu Titasta ja hänen toimistaan NCC:llä. Tällaiset jutut Linkedinissä ovat erittäin hyviä.