Sisustusideoita Tukholmasta

Terveisiä Tukholman huonekalumessuilta: seinäpintoihin tuodaan nyt elävyyttä ja viherkasvit valtaavat tilaa. Ilmassa on lämpöä, kodikkuutta, kepeyttä ja leikkimieltä.

Sain tilaisuuden kurkistaa viimeisimpiin sisustustrendeihin Tukholman huonekalumessuilla. Viherkasvit olivat suorastaan vallanneet tämänvuotiset messut. Ei ollut osastoa, jossa ei olisi ollut jollain tavalla vihertävää, jos ei kasvien muodossa, niin ainakin värinä. Huonekasveille oli suunniteltu monenlaisia istutusalustoja ja jalustoja. Hauskimpia olivat seinille ripustetut tai erilaisille hyllyille järjestellyt ruukut ja roikkuvat istutusratkaisut.

Seinäpintojen elävöittämiseen oli keksitty myös kaikenlaista muuta mielenkiintoista, meidän ei niin viherpeukaloiden onneksi. Luovuus ja kekseliäisyys kukoistaa erilaisten esineiden ja käyttötarkoitusten yhdistelmissä. Seinälle ripustettava taulu on yhtä aikaa peili, muistitaulu ja kynäteline. Hyllyyn on yhdistetty valaisin tai naulakkoon avainhylly. Erikokoiset ja -muotoiset peilit muodostivat yllättäviä sommitelmia.

Vihreys tuo lämpöä ja kodikkuutta asumiseen, samalla sisustaminen on kepeää ja leikkimielistä. Naulakot ovat iloisen värikkäitä, ja niitä sopii ripustaa muuallekin kuin eteiseen. Laukut, kengät ja vaatteet voivat olla esillä. Elämisen jälki ja persoonallisuus saavat näkyä.

Värikkäiden yksityiskohtien tausta levittäytyy usein harmaana tai utuisen pastellimaisina ja murrettuina sävyinä. Epäilemättä valkoinen seinäpinta on saanut rinnalleen kilpailijoita.

Nykyajan levottomuudet ja ennustamattomuus ilmenevät myös sisustustrendeissä. Elämän arvaamattomuuteen ja nopeisiin käänteisiin vastataan harmonisilla sävyillä ja luonnonläheisyydellä. Maailmaa emme voi hallita, mutta pienet yksityiskohdat tuovat siihen iloa ja keveyttä. Nauttikaamme arjen pienistä iloista.

Heli Väyrynen
Sisustusarkkitehti, SIO
NCC Asuminen

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.