Reijo Vuorio johtaa ja tukee toimitilarakentamisen yksikköä onnistumaan tavoitteissaan

NCC:n Aamukahvivieras-juttusarjassa tapaamme tällä kertaa NCC:n toimitilaurakoinnin yksikönjohtajan Reijo Vuorion, joka innostuu haasteista, mutta ratkoo ongelmia mieluiten yhdessä muiden kanssa.

Huomenta Reijo, mitä tänään on päällimmäisenä mielessä?

Päällimmäisenä on tänään ikävästi mielessä korona, jonka suhteen tilanne vaikuttaa viimeisimpien uutisten mukaan pahenevan koko ajan. Vallitseva tilanne haastaa tällä hetkellä varmasti meitä kaikkia monin tavoin. Mitä työpäivään tulee, on tänään edessä jälleen useampi palaveri, joita on tällä hetkellä päivittäin ja paljon. Tyhjät kohdat kalenterissa täyttyvät nopeasti ja kiireellisiä asioita täytyy osata priorisoida.

Millaisia asiakkaita teillä on ja millaiseen asiakaskokemukseen pyritte?

Johdan NCC Buildingin Talonrakentamisen toimialaan kuuluvaa yksikköä, jolle kuuluvat toimitilarakentamisen kilpailu-urakat pääkaupunkiseudulla sekä NCC Property Developmentin kiinteistökehityshankkeiden rakentaminen. Asiakaskuntamme on laaja, se koostuu julkisista ja yksityisistä rakennuttajista sekä sisäisistä asiakkaista – ammattitaitoisista ja yhteistyökykyisistä ihmisistä.

Tehtävämme on tuottaa rakennuspalveluja asiakkaillemme, joten menestymisemme riippuu pitkälti siitä, miten tyytyväisiä asiakkaamme ovat palveluumme. Tavoitteemme on tietenkin se, että asiakkaamme ovat niin tyytyväisiä, että he pysyvät asiakkainamme jatkossakin ja suosittelevat meitä myös muille.

Miten suunnittelet työpäiväsi ja tavoitteesi?

Kalenterini täyttyy aina melko hyvissä ajoin, eli varsinainen töiden suunnitteluosuus hoituu siinä. Jos kalenteriin saa tehtyä ylimääräisiä välejä, yritän hyödyntää ne mahdollisimman tehokkaasti. Työni tavoitteet määräytyvät pitkälti ison kuvan kautta, eli konsernin asettamien tavoitteiden mukana tässä mennään.

Millaisia töitä työpäiviisi sisältyy?

Kuten aiemmin mainitsin, täyttyvät päivät ylivoimaisesti eniten kaikenlaisista palavereista: on johtoryhmiä, erilaisia ennuste- ja asiakaspalavereita, henkilöstöpalavereita ja hankkeiden seurantapalavereita. Yksikköni hankkeista minulla on toistaiseksi vetovastuulla myös toimitilahanke We Land, jonka osalta olen mukana myös projektikohtaisissa työmaakokouksissa.

Kaikkiin tapaamisiin on myös hyvä ehtiä valmistautua, joten onhan tässä tekemistä. Korona on myös muuttanut tilannetta siinä mielessä, että etäkokouksia voi nyt helposti sopia alkavaksi peräjälkeen, kun aiemmin palaverista toiseen siirtyminen tauotti työntekoa automaattisesti. Etätyö on siis selvästi tihentänyt päiviä ja tehnyt niistä sitä myöten hieman raskaampia. Asia toimii tietysti siltä osin molempiin suuntiin, että tietynlainen tehokkuus lisääntyy, kun kaikki ylimääräiset matkat karsiutuvat pois.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Minulle on tärkeää se, että ongelmia lähestytään työkavereiden kanssa ratkaisukeskeisesti yhdessä. Jos eteen tulee ongelmia tai haasteita, saa työkavereilta yleensä hyviä ajatuksia siihen, miten asia kannattaisi hoitaa. Jos ongelmia pyörittelee mielessään yksin, tuppaavat ajatukset jäämään helposti samalle uralle. Etätöissä tällainen asioiden luontainen pallottelu jää valitettavasti lähes kokonaan puuttumaan.

Mistä innostut työssäsi eniten ja mistä saat iloa työpäiviisi?

Olen aika lailla jalat maassa -tyyppinen ihminen ja innostun eniten siitä, kun saan jonkin ongelman ratkaistua ja asiat sujumaan. Ne ovat aina hyviä hetkiä. Iloa päiviin saa tietysti aina myös työkavereista ja muista onnistumisista.

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

Stressi on tietysti yksilöllistä, mutta kyllä minuakin ovat työasiat toisinaan pitäneet aamuyöstä valveilla. Viime aikoina ei sellaista tilannetta ole onneksi ollut, mutta ylipäätään stressiin auttaa monipuolinen liikunta. Varsinkin tenniskenttä on minulle mieluinen alusta liikkua.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Ehdottomasti työpaikalla. Päivittäiset sosiaaliset kohtaamiset ovat meille kaikille tärkeitä, ei me ilman niitä pärjätä.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

En ole oikein ikinä oppinut kahvinjuojaksi, joten minun päiväni käynnistävä ”aamukahvi” on jo pitkään ollut lautasellinen kaurapuuroa, viime aikoina mustikoilla höystettynä.

Tule töihin NCC:lle! Katso avoimet työpaikat tästä. Hakeminen on helppoa ja voit myös liittyä rakentajaverkostoomme, jolloin me otamme yhteyttä, kun sinulle sopiva paikka avautuu.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.