Rakentamisessa mikään ei mene turvallisuuden ohi

Työturvallisuus on kovaa ja raskasta työtä, eikä se aina tunnu kovin palkitsevalta. Tärkein palkinto on kuitenkin tarjolla joka päivä: jokainen pääsee turvallisesti ja terveenä töistä kotiin.

Työturvallisuus on kovaa ja raskasta työtä, eikä se aina tunnu kovin palkitsevalta. Tärkein palkinto on kuitenkin tarjolla joka päivä: jokainen pääsee turvallisesti ja terveenä töistä kotiin.

Turvallisuuden parantaminen on koko NCC:ssä tärkeyslistalla ensimmäisenä ylimmästä johdosta työntekijöihin asti. Ohjeidemme mukaan turvallisuus on aina ensimmäinen asia kaikissa tapaamisissamme ja asialistoillamme. Käytännössä se tarkoittaa, että NCC:n on varmistettava turvallisuusresurssien riittävyys ja riittävä asiantunteva tuki kaikelle tuotannollemme ja työmaillemme.
Johdon turvallisuuskierrokset ovat erittäin merkittävä turvallisuuskulttuuria parantava keino. Työmaidemme esimerkillinen siisteys ja järjestys sekä työnjohdon tiukka ote laiminlyönteihin ovat olleet tärkeä osa parhaiden työmaidemme tapaturmien määrän vähentämisessä. Turvallisuus on kuitenkin otettava haltuun jo ennen työnteon aloittamista, ja sitä on seurattava ja vaadittava joka päivä töiden lopettamiseen asti.

Muitakin palkintoja ja arvostusta turvallisuustuloksestamme olemme saaneet. NCC:n sisällä muiden maiden yksiköt ovat vierailleet tiheästi Suomessa oppimassa työmaiden siisteydestä ja pölyttömyydestä, TR-mittauksesta, turvallisuuskoulutuksista ja Kivasti-Pahasti-Hyvästi –käytännöstämme. Jaamme mielellämme osaamistamme niin muille maille kuin yrityksillekin, ja samalla voimme oppia myös vierailijoiden hyvistä käytännöistä. Turvallisuus on yhteinen asia.

Suomessa olemme valtakunnallisesti turvallisimpien rakentajien joukossa. NCC:n Harjun koulukampuksen peruskorjaustyömaa Jyväskylässä palkittiin parhaana työmaana valtakunnallisessa turvallisuuskilpailussa. Uudenmaan alueen isojen rakennusyritysten sarjassa NCC:n työmaat saivat kaikki palkintosijat, ja NCC oli turvallisuustasoltaan paras myös suurimpien yrityksien sarjassa. NCC:llä onnistutaan ja ollaan ihan syystä ylpeitä hyvästä turvallisuudesta!

Tiia Tuomi, turvallisuuspäällikkö, NCC

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.