”Rakennusala tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja erilaisia työtehtäviä”

Työmaa- ja projekti-insinöörin työt ovat vaihtelevia ja haastavia. NCC:läinen Ulla kokee tärkeäksi päästä projekteihin mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jolloin voi antaa tuotannon näkemystä suunnitelmiin ja erilaisiin toteutusratkaisuihin.

Kuka olet?

Olen Ulla Nyman ja toimin tällä hetkellä asuntorakentamisessa projekti- ja työmaainsinöörinä. Työmaani sijaitsee Myyrmäessä Vantaalla. Työmaalla on lisäkseni myös toinen työmaainsinööri. Omaan toimenkuvaani kuuluu tuotannon suunnittelunohjaus, taloudenhallinta/seuranta ja tietenkin laadunvarmistus yhdessä työnjohdon kanssa.

Millaisissa tehtävissä olet ollut?

Aloitin urani NCC:llä asuntorakentamisen yksikössä kehitysinsinöörinä ja siitä sitten siirryin työmaainsinööriksi vuonna 2006.

Mistä pidät työssäsi?

Työmaainsinöörin tehtävät ovat vaihtelevia ja haastavia, työmaalla jokainen päivä on erilainen. Toimenkuvassani saan tehdä paljon erilaisia tehtäviä ja lisäksi projekti-insinöörin ominaisuudessa pääsen projektiin mukaan jo suunnitteluvaiheessa, ja näin saan olla mukana antamassa tuotannon näkemystä suunnitelmiin ja erilaisiin toteutusratkaisuihin.

Miksi olet viihtynyt NCC:llä?

Toimenkuvani ovat aina olleet mielekkäitä ja haastavia, ja olen pitänyt minulle tarjotuista erilaisista projekteista. Vaihtuvat työyhteisöt ovat minulle sopivia työympäristöjä. On myös mahdollisuus vaihtaa työtehtäviä tai yksikköä, jos alkaa siltä tuntua.

Millainen työkaveri olet?

Hyvä tietenkin! Työkaverina olen iloinen, aikaansaava ja autan mielelläni muita. Luonteeltani olen ulospäinsuuntautuva ja sisukas, mutta myöskin aika itsepintainen.

Mitä pidät vahvuuksinasi?

Vahvuuksina pidän työkokemustani ja osaamistani nykyisestä toimenkuvastani. Myös päättäväisyyden ja rohkeuden tehdä päätöksiä koen vahvuuksinani, sillä näistä ominaisuuksista on hektisessä työmaaympäristössä hyötyä.

Mikä on mieleenpainuvin työmaasi/projektisi?

Ehdottomasti mieleenpainuvin projektini oli Espoon Asuntomessujen parissa työskentely; Kauklahden messuille toteutettiin NCC:n kohteeseen 5 esittelyasuntoa. Toimin silloin esittelyasuntojen osalta messuvastaavana eli huolehdin yhdessä NCC:n myynnin kanssa esittelyasuntojen sisustamisesta ja vastasin esittelyasuntojen valmistumisesta sekä niiden esittelystä messujen ajan. Projekti oli haastava ja työskentely eri organisaatioiden kanssa oli mielenkiintoista ja antoisaa.

Onko joku kollegasi erityisesti vaikuttanut työhösi positiivisesti?

Olen ollut niin pitkään talossa, että tälle matkalle on mahtunut montakin kollegaa, jotka ovat vaikuttaneet minuun ja työhöni positiivisesti. Useiden eri ihmisten kanssa työskentely onkin yksi tämän toimenkuvan mahtavista ominaisuuksista.

Mikä on suurin oppisi vuosien varrelta?

Se, että aina oppii uutta. Itse olen jokaisen työmaan ja työyhteisön myötä oppinut jotain uutta ja saanut kehittyä työssäni.

Entä kun on tapahtunut jotain ikävää, mitä olet oppinut niistä?

Ikävätkin asiat tulee käydä perusteellisesti läpi ja ottaa niistä oppia. Näin voidaan vaikuttaa ja ennaltaehkäistä niiden tapahtuminen uudelleen.

Missä asioissa näet suurimmat vuosien aikana tapahtuneet muutokset?

Työturvallisuudessa ja laadunhallinnassa. Työmaat ovat turvallisempia työympäristöjä ja tapaturmia sattuu vähemmän kuin aikaisemmin. Laadunhallinnassa on tullut yhtenäisiä menettelyjä ja dokumentoinnin taso on parantunut, tähän on suuresti vaikuttanut digitalisointi (materiaali helpommin kaikkien saatavilla).

Miten ihmisten asenteet ovat muuttuneet?

Työturvallisuuteen liittyviä asenteita joudutaan edelleen työstämään, mutta uusia ideoita ja menetelmiä on kuitenkin useimpien nykyään helppo ottaa vastaan. Itsekin huomaan esittäväni asiat paljon positiivisemmin ja turvallisuudesta jutellaan ilman, että se olisi mikään kuuma peruna; ei olla enää niin jyrkkiä ja mietitään yhdessä uusia ratkaisuja. Ollaan omaksuttu, että työturvallisuus on meidän kaikkien asia ja etu.

Mitä haluaisit sanoa nuoremmille sukupolville?

Kysykää rohkeasti ja kyseenalaistakaa asioita. Rakennusala tarjoaa paljon eri mahdollisuuksia ja erilaisia työtehtäviä, hyödyntäkää vanhempien kollegojen kokemusta.

Miten näet rakennusalan kehittyvän tulevaisuudessa?

Suurimmat muutokset tulee varmaankin näkymään ympäristöasioissa, niitä painotetaan paljon. Laadunvarmistukseen ja erityisesti kosteudenhallintaan tullaan kiinnittämään vieläkin enemmän huomiota ja resursseja. Työn tuottavuuden ja sen kehittämisen keinoja varmaankin tullaan miettimään enemmän tulevaisuudessa. Jatkossa hankkeet ovat varmaan yhä useammin yhteistoiminnallisia projekteja.

Hae NCC:lle työmaa- tai projekti-insinööriksi! Katso avoimet paikat tästä.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.