Pertti Peltomaa haluaa pienentää kivi- ja maa-aineskuljetusten päästöjä

Hyvää huomenta! Ota kuppi kahvia ja lue työelämäblogisarjastamme ajatuksia mm. etätöistä ja stressinhallinnasta, joita tarjoilevat eri NCC:läiset rakentamisen eri toimialoilta. Nyt saamme kahviseuraksi NCC:n kiviainestoiminnan Suomen maajohtajan Pertti Peltomaan, joka on heti kiinni bisneksessä. Hän haluaa nimittäin kertoa hyvän keinon oman alansa kuljetusten päästöjen pienentämiseen.

Huomenta Pertti,
mistä innostut kiviainestoimialan maajohtajan työssäsi eniten?

Kaikkein hienointa on, kun saa sparrattua ihmisiä kehittämään omaa työtään. Kaikenlainen kannattava, vastuullinen ja mielellään uusi bisnes kiinnostaa ja innostun hyvistä ideoista. One-stop-shop-toimipistekonseptimme on sellainen. Se tarkoittaa, että yhdellä kiviainesalueella on useita palveluita, kuten kivijalosteita, maiden sekä kierrätysmateriaalien vastaanottoa ja myyntiä. Asiakas voi halutessaan asioida menopaluukuormin esim. tuoden ylijäämämaita ja vieden takaisin työmaalle kiviaineksia. Tämä vähentää myös merkittävästi kuljetusten päästöjä.

Millaisia asiakkaita teillä on kiviainestoiminnassa ja millaiseen asiakaskokemukseen pyritte?

Meillä on runsaasti erilaisia ja erikokoisia asiakkaita mm. maarakentajia, kuljetutusyrittäjiä, asfaltin ja betonin valmistajia. Pyrimme kullekin asiakkaalle soveltuvaan palveluun ja sitä kautta pitkiin asiakassuhteisiin.

Miten yleensä suunnittelet työpäiväsi?

Teams-palaverit johtoryhmien sekä erilaisten asioiden kehitysryhmien kanssa vievät aika ison osan viikosta. Pyrin tapaamaan tai ainakin keskustelemaan useiden ihmisten kanssa viikon aikana ja varaan aikaa myös keskittymistä vaativiin töihin.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Toimintamme on pitkäjänteistä, joten sitkeyttä ja yritteliäisyyttä tarvitaan ja sitä kovasti arvostan. On myös mukavaa huomata, kun henkilö kehittyy työssään ja on valmis seuraavalle tasolle. Meillä on hyvä porukka, mistä olen kiitollinen.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Riippuu tilanteesta. Jos on pelkkiä Teamseja, usein kotona. Kuitenkin on tärkeää keskustella ja tavata koronan sallimissa raameissa.

Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

Yritän ottaa pikku tauon, jos stressaa liikaa. Ennen koronaa uinti oli mieliharrastus ja stressinhallintakeino, nyt hiihto. Ostin juuri kunnon sukset.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

Ensin juon teetä kotona, sitten kahvia maidon kera joko autossa, toimistolla tai missä milloinkin olen.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää kiviainesasiakkaille?

Tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat, meillä on toimintaa hyvillä paikoilla useimmissa kasvukeskuksissa!

 

Lue lisää NCC:n kiviainestoiminnasta.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.