”Omaan työhön saa tukea, kun on joka alan asiantuntijoita ympärillä.”

Pari vuotta sitten Savonian ammattikorkeakoulusta valmistunut Petro Hänninen on käynyt läpi NCC:n harjoittelijaohjelman ja viihtyy nykyään työnjohtajan hommissa Kuopiossa. Seuraava työmaa Petrolla on Taidelukio Lumit, jonka rakentaminen alkaa lokakuun viimeisellä viikolla.

Pari vuotta sitten Savonian ammattikorkeakoulusta valmistunut Petro Hänninen on käynyt läpi NCC:n harjoittelijaohjelman ja viihtyy nykyään työnjohtajan hommissa Kuopiossa. Seuraava työmaa Petrolla on Taidelukio Lumit, jonka rakentaminen alkaa lokakuun viimeisellä viikolla.

Kuka olet?

Olen Petro Hänninen, työnjohtaja Kuopiosta. Siirryn tällä viikolla Taidelukio Lumitin alkavalle työmaalle. Tulin NCC:lle ensimmäiseen haalariharjoitteluun vuonna 2015. Tammikuussa 2018 valmistuin ja jäin NCC:lle töihin. Nyt alkava työmaa on neljäs, jos harjoitteluiden aikaisia työmaita ei lasketa.

Millaisissa tehtävissä olet ollut?

Kaksi ensimmäistä kesää meni haalariharjoittelussa ja vuonna 2017 olin työnjohtoharjoittelussa. Opiskelin Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tulevia rooleja en ole vielä sen kummemmin miettinyt, katsotaan nyt ensin tätä työtä eteenpäin.

Mistä pidät työssäsi?

Meillä on Kuopiossa tosi hyvä työporukka. Se on sopivan pieni ja kaikkien kanssa tulee toimeen. On saanut olla mukana erilaisissa projekteissa, joten hyvin on ollut vaihtelua.

Miksi olet viihtynyt NCC:llä?

Kaikki on täällä tuttuja ja tekeminen on kivaa. Olen ollut koulusta asti NCC:llä, joten minulla ei ole vertailupohjaa muihin alan yrityksiin. Se on tietysti rauhoittavaa, että kun on iso firma ja iso työmaa, niin tietää että on jatkoa. Se tuo myös tietynlaista turvaa, kun tietää, että iso firma ei mene tällaisinakaan aikoina heti nurin. Joka puolelta saa myös tukea omaan työhön, kun on joka alan asiantuntijoita ympärillä.

Millainen työkaveri olet?

Tulen kaikkien kanssa aika hyvin toimeen ja olen luotettava.

Mitä pidät vahvuuksinasi?

Varmaan se on tuo luotettavuus. Minä teen sen, mitä olen luvannutkin. Työnteko on helppoa, kun tulee erilaisten ihmisten kanssa toimeen. On toki ollut tilanteita, missä ei ole tultu niin hyvin toimeen, mutta niistäkin on aina selvitty.

Mikä on mieleenpainuvin projektisi?

Kuikkalammen päiväkoti. Se oli kaarevan muotoinen rakennus, missä oli kaarevia seiniä myös sisällä eikä hirveästi suoria kulmia. Siinä sai miettiä kerran, jos toisenkin, miten arkkitehdin ratkaisut saa toteutettua. Kohde valmistui viime vuoden marraskuussa ja käyttäjä on ollut tyytyväinen.

Mikä on suurin oppisi tähän mennessä?

Virheistä oppii aina. Alussa niitä tulee enemmän, mutta ei niitä kannata jäädä murehtimaan. Ensi kerralla osaa sitten paremmin. Meillä on tuttu porukka ja hyvä ilmapiiri, joten täällä uskaltaa kertoa reilusti, jos huomaa mokanneensa.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.