NCC:n viestintäjohtaja iloitsee, kun arjessa asiat etenevät vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta

Hyvää huomenta, ota kuppi kahvia ja tutustu NCC:läisiin blogimme kautta! Tällä kertaa viestintäjohtaja Merja Alastalo kertoo ajatuksiaan työelämästä teemukinsa äärellä. Otetaan pieni tauko arjen aherrukseen ja tullaan tutuiksi näin verkon kautta koronaturvallisesti. Merjan kautta pääsemme kurkistamaan, miten viestintäjohtajan työpäivä näin korona-aikaan kulkee.

Viestintäjohtaja Merja Alastalo on soittanut pianoa ekaluokkalaisesta alkaen. ”Liikkumisen lisäksi soittaminen on hyvä tapa irtautua työasioista.”

Huomenta Merja,

millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

Kahvin suhteen olen absolutisti. Olen maistanut pari kertaa ja aina se maistuu yhtä pahalta. Teetä sen sijaan juon hyvin paljon ja mieluiten mustaa teetä maidolla. Aamuteen juon usein aamiaispöydässä keittiössä perheen kesken ja jatkokupit Teamsin äärellä työhuoneessa.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Nyt kun on tottunut työskentelemään kotona, se on ihan ok. Mieluiten työskentelisin hybridimallilla eli välillä myös toimistolla. Kaipaan vapaata keskustelua kahviautomaatilla, mutta rauhallisessa ympäristössä saa paljon aikaiseksi.

Mikä työasia on tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä?

NCC:n konserniviestinnän johtoryhmässä puhuimme paljon NCC:n strategisesta suunnasta ja se on nyt päällimmäisenä mielessä.

Miten yleensä suunnittelet työpäiväsi ja tavoitteesi?

Aiemmin ainoastaan digitaalisia työkaluja käyttäneenä olen näin digitaalisena etätyöaikana siirtynytkin käyttämään vanhoja kunnon post-it-lappuja, joita teen, järjestelen ja yhdistelen tässä työpöydällä. Se on tuntunut hyvältä järjestelmältä, kun kaikki muu on verkossa ja digitaalista. Aloin kaivata jotain manuaalista ja konkreettista digitaalisuuden rinnalle.

Millaisia töitä työpäiviisi sisältyy?

Suurin osa päivistä on Teams-kokouksia ja päivät venyvät helposti pitkiksi. Kokouksiin liittyy aina erilaista suunnittelua ja valmistelua, mutta onneksi edes joskus on aikaa myös itse kirjoittaa ja tehdä konkreettisia asioita, mutta vähemmälle se on jäänyt viime aikoina.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Itsensä johtamisen taitoa, laajakatseisuutta ja suvaitsevaisuutta erilaisia mielipiteitä kohtaan.

Mistä innostut työssäsi eniten?

Monipuolisuus on ehdottomasti se, mikä innostaa. Tietysti myös se, että omalla työllä on merkitystä, joka auttaa muita eteenpäin.

Mistä saat iloa työpäiviisi?

Yhdessä tekemisestä ja siitä, että asiat etenevät kaikesta monimutkaisuudesta ja etenkin nyt vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta.

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

Välillä stressaa, mutta stressinhallintakeinoni on varsinkin nyt etätyön myötä hyvin runsas liikkuminen. Ihmisten lisäksi meidän perheeseemme kuuluu kaksi mainiota stressinhallintakonsulttia: beagle Martha ja suomenhevonen Kielo. Etenkin kun ollaan Kielon kanssa liikkeellä, siinä ei paljon ehdi, eikä voi, työasioita ajatella, sillä nuori hevonen on taidokas reagoimaan salamannopeasti asioihin, joita itse ei välttämättä edes havaitse, jos ajatus harhailee muualla.
Opin myös yhden hyvän stressinhallintakeinon jo työurani alussa: Ei saa jäädä joka asiaa miettimään, vaan välillä pitää ottaa pään sisäinen tuulitunneli käyttöön ja laittaa tiettyjä asioita toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jos et voi vaikuttaa asiaan, älä vaivaa sillä myöskään päätäsi.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.