Mitä sairaalarakentaminen voisi tarjota sinun urallesi? – ”Kerran elämässä -hanke, jota en voinut ohittaa”

Mitä uutta sinä voisit saada sairaalarakentamisesta omalle urallesi? Työmaainsinöörimme Joel Tikkinen ja työnjohtajamme Jarmo Mertaniemi kertovat, miltä tuntuu päästä kartuttamaan erityisosaamista Oulun uuden sairaalan rakentamisessa NCC:llä.

NCC:n sairaalarakentajat Oulussa: Saija Pulkkinen, Joel Tikkinen ja Jarmo Mertaniemi. Lue lisää projektista.

 

Tässä viisi seikkaa, jotka voisivat inspiroida sinut mukaan rakentamaan sairaalaa kanssamme:

#1 Jättimäinen hankekoko

Sairaalan rakentamisessa on paljon päällekkäisiä työvaiheita ja kaikki kokonaisuudet ovat tavanomaista massiivisempia. Opit yhteensovittamaan suunnittelua ja rakennustöitä lukuisten työmaahenkilöiden, yhteistyökumppaneiden sekä aliurakoitsijoiden kanssa.

Kun saat hanskaasi tämän kokoluokan projektin, voit loistaa kartuttamillasi projektinhallinnan opeilla missä tahansa rakennushankkeissa.

– Tämä on kerran elämässä -hanke, jota en voinut ohittaa. Tämän kokoluokan sairaaloita ei Suomeen montaa rakenneta, kiteyttää työmaainsinööri Joel.

#2 Yksi hanke – monta haastavaa osa-aluetta

Vaikka rakenteet ovat sairaalassa tavanomaisia, projektiin sisältyy röykkiöittäin haastavia työvaiheita ja vaativia talotekniikan ratkaisuja. Sairaalaa rakentaessa esimerkiksi sähkön järjestelmät, puhdastilaratkaisut, muuntojoustavuus ja leikkaustoiminta asettavat riman korkealle.

– Itse pidän siitä, että täällä on monipuolinen kavalkadi rakentamisen eri osa-alueita samassa hankkeessa. Leikkaussalit, laboratorio, saunatilat ja potilashuoneet – sellaista tulee harvoin samassa projektissa vastaan. Täällä voi myös erikoistua johonkin tiettyyn työvaiheeseen, luettelee työnjohtaja Jarmo.

Katso NCC:n avoimet työpaikat >>

#3 Ymmärryksesi eri suunnittelualoista laajenee

Sairaalaprojektiin lukeutuu monen sellaisen erityisalan suunnittelua, joita ei joka päivä pääse kokemaan, kuten puhdastila- ja sairaalalaitesuunnittelua.

– Olen saanut tästä projektista äärimmäisen laajan osaamisen eri suunnittelualoilta ja oppinut, kuinka eri suunnitteluratkaisut vaikuttavat muiden suunnittelualojen ratkaisuihin, sanoo Joel.

– Kun siirryn aikanaan seuraavaan projektiin, reppuni on täynnä erilaisia suunnitteluratkaisuja tavanomaisempiinkin hankkeisiin, hän täydentää.

#4 Sairaalaa rakennetaan yhteiseen tarkoitukseen

Moni meistä suunnittelee ja rakentaa taloja usein jonkin yksittäisen yrityksen käyttöön, mutta tätä sairaalaa rakennetaan yhteisesti meille kaikille pohjoissuomalaisille.

– Omat lapseni ovat syntyneet täällä sairaala-alueella ja läheisiäni on täällä myös menehtynyt. Elämän kiertokulku iloineen ja suruineen on usein mielessäni työmaalla, ja siksi minusta tuntuu tärkeältä saada rakentaa sairaalaa erityisen laadukkaasti, Jarmo kertoo.

#5 Allianssin toimintatavat tulevat tutuiksi

Uutta sairaalaa rakennetaan allianssiurakkana, mikä tarkoittaa osapuolten yhteistä päämäärää ja päätöksentekoa hankkeen ratkaisuista. Monella rakentajalla voi olla epäluuloja allianssirakentamista kohtaan, mutta Joel on päinvastoin kokenut allianssi-hankemuodon kasvattavan omaa osaamistaan.

– Muissa hankkeissa suunnitteluratkaisu on tullut pöydälleni, enkä ole voinut enää rakennusvaiheessa vaikuttaa suunnitelmiin. Täällä työstämme suunnitteluratkaisuja yhdessä porukalla myös hankkeen aikana, mikä tekee työstäni erityisen antoisaa, Joel sanoo.

Tutustu tähän Oulun sairaalaprojektiin tarkemmin!

Ehkä voimme NCC:llä vauhdittaa sinun uraasi?

Katso, millaisia työtehtäviä meillä on parhaillaan avoinna ncc.fi/tyopaikat 

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.