Lisää tyttöjä koulutielle Guatemalassa

Olen Carolina Poggio ja olen työskennellyt jo kymmenen vuoden ajan lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin palveluksessa. Olemme erittäin iloisia, että olemme yksi NCC:n lahjoituksen saajista. Avustus tulee hyvään tarpeeseen auttamaan toiminnassamme.

Olen Carolina Poggio ja olen työskennellyt jo kymmenen vuoden ajan lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin palveluksessa. Olemme erittäin iloisia, että olemme yksi NCC:n lahjoituksen saajista. Avustus tulee hyvään tarpeeseen auttamaan toiminnassamme.

Järjestömme tekee työtä ympäri maailmaa. Koska olen itse kotoisin Argentiinasta, Latinalainen Amerikka on erityisen lähellä sydäntäni. Guatemala oli ensimmäinen maa, jossa vierailin aloitettuani työni Planilla. Guatemala on uskomaton paikka: maassa asuu kuusi isoa etnistä ryhmää ja siellä puhutaan yli 30 kieltä, joista kaikki liittyvät Maya-kulttuuriin. Plan International tekee Guatemalassa laajalti työtä lasten oikeuksien puolesta. Painopisteenä on koulutus ja lasten suojeleminen kaikenlaiselta väkivallalta. Vaikka teemme työtä kaikkien lasten parissa, keskitymme erityisesti tyttöihin, jotka ovat usein tuplaten heikommassa asemassa.

Guatemala on upea maa, mutta siellä on myös paljon köyhyyttä. Kuilu rikkaiden ja köyhien välillä on iso. Vain 40 prosenttia kaikista tytöistä jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun ylemmille luokille asti. Maaseudulla tilanne on tätäkin lohduttomampi.

Lasten koulunkäynnin loppuminen liittyy usein siihen, että kouluja on vähän ja koulumatkat ovat pitkiä. Perhe joutuu maksamaan ison summan koulumatkoista tai lapsen on majoittauduttava jonkun sukulaisen tai tuttavan luona. Ruoka, asuminen ja koulumateriaalit on myös kustannettava. Tämä kuormittaa paljon monien perheiden jo valmiiksi tiukkaa taloutta. Plan Internationalin stipendit ovat siksi tervetulleita. Nykyään teemme yhteistyötä noin 30 peruskoulun kanssa ja tuemme näin tuhansien tyttöjen koulunkäyntiä.

Plan Internationalin koulutusstipendi tarjoaa perheille taloudellista tukea. Samalla korostamme sitä, miten tärkeää lasten on saada käydä koulua. Tiedämme esimerkiksi, että koulua käyneiden tyttöjen riski tulla raskaaksi tai joutua nuorina järjestettyyn avioliittoon on pienempi. Tiedon levittäminen teiniraskauksien ehkäisystä on olennainen osa työtämme. Se on tärkeää, sillä raskaana ja naimisissa olevat nuoret tytöt jatkavat koulunkäyntiä vain harvoin.

Jos saisimme NCC:n 500 000 kruunun lahjotuksen, pystyisimme antamaan lähes 500 tytölle mahdollisuuden käydä peruskoulun loppuun. 250 000 kruunulla pystyisimme auttamaan noin 250:tä tyttöä. Tukemillamme tytöillä on paremmat mahdollisuudet välttyä lapsiavioliitolta ja väkivallalta, nousta köyhyydestä – ja mikä tärkeintä – toteuttaa unelmansa.

/Carolina Poggio

https://vimeo.com/246058460

Lisätietoa Planin työstä Guatemalassa:

  • Plan International on toiminut Guatemalassa vuodesta 1978 lähtien. Paikallinen toimipiste sijaitsee pääkaupungissa Guatemalassa, ja haarakonttoreita on Jalapassa, Gualanissa, Polochicissa, Carchassa ja Salama/Rabinalissa.
  • Kummit ympäri maailmaa tukevat Plan Internationalin kautta Guatemalassa lähes 40 000:ta lasta perheineen. Useimmat näistä lapsista elävät äärimmäisessä köyhyydessä.
  • Plan ei työskentele lyhyiden tai tarkasti kohdennettujen projektien parissa, vaan toteuttaa pitkän aikavälin kehityshankkeita. Plan toimii pitkäjänteisesti samassa paikassa ja auttaa taistelemaan köyhyyden taustalla olevia syitä vastaan.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.