Laajasalo nousee uuteen hehkuun

Kaupunkikehitys on meille NCC:läisille ydintoimintaa. Haluamme olla mukana kehittämässä kaupunginosia ja ihmisten elämää. Laajasalo on loistava esimerkki siitä, miten kaupunki ja kiinteistökehittäjä yhdessä saavat alueelle aikaan uuden hehkun ja tuhansia onnellisia kaupunkilaisia.

Kaupunkikehitys on meille NCC:läisille ydintoimintaa. Haluamme olla mukana kehittämässä kaupunginosia ja ihmisten elämää. Laajasalo on loistava esimerkki siitä, miten kaupunki ja kiinteistökehittäjä yhdessä saavat alueelle aikaan uuden hehkun ja tuhansia onnellisia kaupunkilaisia.

Silloin, kun alue on lähtökohtaisesti kasvava ja sijainti on hyvä, myös mahdollisuudet tehdä jotain täysin käänteentekevää ovat todella hyvät. Laajasalossa koko kaupunginosa odottaa innokkaana uutta alkua. Vanha ostari on rapistunut ja jäänyt ajan jalkoihin kaikin puolin. On aika nostaa katse ylös ja kirkastaa ilme, Laajasalo on sen arvoinen paikka. Uusi ostoskeskus vastaa odotuksiin, ilme on hieno ja palvelut monipuoliset. Se rakennetaan vanhaan ostariin nähden lähemmäs vilkasta Laajasalontietä.

Modernista ostoskeskuksesta muodostuu paikka, jonka laajasalolaiset voivat ottaa omakseen. Suunnittelussa on panostettu erityisesti helppouteen. Asiakkaat saavat miellyttävän kohtaamispaikan, jossa viihdytään. Pysäköinti on selkeä, liikkeet avautuvat valoisalle kauppakäytävälle ja kerrosten välillä on mutkatonta liikkua. Paikallisuutta ei ole unohdettu, päinvastoin. Laajasalolaisuus näkyy aina rakennuksen arkkitehtuurista kauppakäytävien sisustukseen. Onhan keskuksen sisustussuunnittelijakin kotoisin juuri Laajasalosta.

Helsinki suunnittelee suuria

Helsingin kaupungillakin on suuria suunnitelmia. Laajasaloon suunnitellaan raitiovaunua, kaupunkibulevardia ja Kruununvuorenranta on vieressä jo rakenteilla. Väestömäärä on kasvussa. Loppuvuodesta 2018 valmistuvaan Laajasalon ostoskeskukseen ihmiset tulevat myös Kruunuvuorenrannan asuinalueelta, jonne muuttaa noin 11 000 uutta asukasta vuoteen 2020 mennessä. Siltaa keskustaan on niin ikään suunniteltu. Se toisi Laajasalon aivan keskustan kupeeseen. Vartiosaarikin rakennetaan mahdollisesti, sen kaavoitus on käynnissä. Lähempänä Gunillankalliolla rakennetaan jo. Laajasalon vanhan ostoskeskuksen paikalle on suunniteltu uusia asuntoja.

Nähtäväksi jää, miten ja milloin kaikki suunnitelmat lopulta toteutuvat, mutta uusi ostoskeskus luo alueen kehitykselle hyvät lähtökohdat. Varmaa on, että sen myötä kaupunginosasta tulee nykyistä tiiviimpi, elävämpi ja keskustamaisempi alue.

Elämää ja palveluja

Kiinteistökehittäjä nauttii siitä tunteesta, kun näkee uuden ostoskeskuksen valmistuvan ja sen, miten koko alue herää henkiin – tähän päivään. Ihmisiä tulee ja menee ja rakennus näyttää siltä kuin se olisi aina ollut siinä, luontevana osana maisemaa.

Laajasalon ostoskeskuksen rakentaminen aloitetaan toukokuussa. Liiketiloista on jo vuokrattu suurin osa. Keskukseen tulee mm. kaksi supermarket-kokoluokan päivittäistavarakauppaa. Lisäksi keskukseen on tulossa mm. kirjasto, nuorisotila, ravintoloita, kahviloita, kuntosali, parturi-kampaamo ja pesula sekä muita pienliikkeitä, yhteensä noin 30 toimijaa.

Vierasbloggaaja Ilkka Mäkelä, projektipäällikkö, NCC Property Development

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.