Kauppaa tarvitaan vai tarvitaanko?

Lokakuussa pidetty Kauppapaikka 2014 -seminaari jälleen osoitti, miten tärkeä osa kaupunkien kehittämistä kauppapaikkarakentaminen on. Samalla seminaarissa annettiin myös ja selityksiä sille, miksi kaupan myynti on sakannut, annettiin jopa ymmärtää ettei nykymuotoisella kaupalla ole tulevaisuutta. Haastattelimme kolmea seminaarin esiintyjistä.

Kauppa ja elämä siirtyvät yhä enemmän verkkoon, entä kauppakeskukset?

Kauppakeskusten myymälöiden myynti ei kehity ja samaan aikaan verkkokauppa kasvaa ja digitalisaatio jyrää. Onko kyse suhdanteista vai isommasta muutoksesta? Ja onko digitalisaatio lopulta uhka vai mahdollisuus? Pauli Aalto-Setälä valottaa tilannetta.

Ketkä ovat kaupan ja kauppakeskusten todellisia kilpailijoita?

Jos tämän päivän kauppaa katsoo lintuperspektiivistä, herää monia kysymyksiä. Onko kauppa palvelualalla? Kenen kanssa kauppa kilpailee? Mitä pitäisi tehdä? Kauppatieteen tohtori Pekka Puustinen on perehtynyt näihin kysymyksiin ja antaa palaa.

Kaupan vahva rooli kaupunkien kehittämisessä

Vantaan Kivistössä kauppapaikkarakentaminen tuo kehittämiseen vauhtia ja mahdollistaa uudelle alueelle monipuolisen palvelukokonaisuuden. Miten Vantaa ja Kivistö kehittyvät ja mikä on kaupan rooli? Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulaisen haastattelussa saadaan vastauksia mm. näihin kysymyksiin.

Marjo Totro
Markkinointipäällikkö
NCC Property Development Oy

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.