Jaakko Pensola rakentaa kiviainestuotannossa hyvää yhteistyötä keskustelemalla

NCC:n Aamukahvivieras-juttusarjassa esittelemme Uudenmaan kiviainestuotannon työnjohtaja Jaakko Pensolan, joka löytyy useimmiten Mäntsälän Ohkolasta, missä on suurin kiviainestoimipisteemme.

Huomenta Jaakko,
mitä tänään päällimmäisenä mielessä?

Pornaisten kiviainesalueemme tuotantosuunnitelma. Tämä on luvanvaraista toimintaa ja lupaprosessit määrittävät aikatauluja.

Miten suunnittelet työpäiväsi ja tavoitteesi?

Tavoitteeni on jokaiselle työpäivälle, että kaikki toiminnan osa-alueet toimivat niin kuin on alustavasti suunniteltu. Tosin suunnitelmat muuttuvat käytännössä kentällä aika usein. Käytännön työ on hektistä ja toimistotyöt tulevat siihen päälle. Jos mahdollista, niin suunnitelmat on hyvä tehdä mahdollisimman ajoissa. Jos on esimerkiksi CE-merkkien tekoa, niin varaan myös osan päivästä pelkästään toimistotöille. Aina toki pitää välillä hypätä kentälle, mutta se on osa ihan normaalia työpäivää.

Millaisia töitä työpäiviisi sisältyy?

Valvon kiviainestuotantoa aina kun tuotanto on käynnissä. Siihen sisältyy tuotanto ja ylös kirjaaminen. Seuraan ja kirjaan myös rakeisuuksien laatua. Valvon lastauksia ja koneiden kuntoa, että homma toimii. Teen työmaakierroksia eri työmailla ja valvon turvallisuutta. Pidän yhteyttä urakoitsijoidemme kanssa.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Yhteistyötä ja avoimuutta. Se tarkoittaa, että voidaan puhua asioista suoraan. Jos on joku erimielisyys tai vaikeampi asia, niin ne käsitellään ja asiat voi puhua auki, niin ei jää mikään harmittamaan.

Mistä innostut työssäsi eniten?

Onnistumisista ja tietyistä uusista haasteista. Joku hankalampikin juttu, mikä ei heti tunnu mahdollisesta onnistua, mutta pystytäänkin kääntämään se onnistumiseksi ja aikataulussa, niin kyllä siitä tulee hyvä mieli.

Mistä saat iloa työpäiviisi?

Joka aamu ei ole ruusuilla tanssimista, mutta kyllä se saadaan käännettyä positiivisen puolelle, aina löytyy jotain iloa ja yleensä niiden onnistumisten kautta. Aina löytyy jotain hyvää synkkyydenkin keskellä!

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

En kutsuisi sitä stressiksi. Uudet haasteet ehkä joskus ja jos homma alkaa maistua puulle, niin annan sille asialle vähän aikaa ja lähden käymään kentällä. Parasta vastapainoa työlle on jääkiekko. Pelaan itse ja katson televisiosta. Nyt koronavuonna tosin pelaaminen on ollut tauolla.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Työpaikalla. Toimistoasiathan onnistuvat myös kotoa käsin, mutta jos tulee jotain äkkinäistä, niin mieluiten olen tässä työpaikalla. Sitä paitsi puoliso tekee etätöitä kotona, niin näin on molemmilla parempi työrauha.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

Iso kuppi maitokahvia, jonka juon kotona. Kelistä riippuen juon kahvin mieluiten ulkona. Nautin luonnosta ja katselen, kun koira juoksentelee pihalla iloisena.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää kiviainesasiakkaille?

Vastaan Mäntsälän Ohkolan, Pornaisten, Espoon Ämmässuon ja Loviisan Vanhakylän kiviainesalueiden tuotteiden laadusta, joten jos haluaa siitä keskustella suoraan tuotannon kanssa, niin minulle voi aina soittaa, tulla tapaamaan tai pyytää työmaalle. Kivet ostetaan yleensä puhelimitse tai netin kautta, joten harva meitä tuotannon ihmisiä normaalisti näkee, mutta täällä ollaan!

Tutustu NCC:n kiviainestoimintaan!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.