HR-johtaja Riikka Ikonen panostaa yhteistyöhön bisneksen kanssa

Viikon aamukahvivieraamme, HR-johtaja Riikka Ikonen, tekee tiivistä yhteistyötä liiketoiminnan kanssa. Iloa työhön tuovat kehityshankkeiden eteneminen ja positiivinen palaute.

Viikon aamukahvivieraamme, HR-johtaja Riikka Ikonen, tekee tiivistä yhteistyötä liiketoiminnan kanssa. Iloa työhön tuovat kehityshankkeiden eteneminen ja positiivinen palaute.

Huomenta Riikka, mitä tänään päällimmäisenä mielessä?

Paljon on erilaisia kehitysjuttuja suunnitelmissa ja mielessä. Toimialojen liiketoimintasuunnitelmiin olen miettinyt HR-puolen aktiviteetteja. Tuotantojohtokoulutusta kehitetään ja rekrytointeja viedään maaliin eli tänään on paljon erilaisia mielenkiintoisia palavereja. Strategiaan linkittyviä juttuja mietitään koko ajan.

Millaisia töitä työpäiviisi sisältyy?

Päiviini kuuluu aika paljon palavereja oman tiimin ja pohjoismaisten kollegoiden kanssa. Myös johtoryhmätyöskentely on tärkeä osa työtä. Juuri nyt ei ole niin paljon operatiivista hommaa, vaan enemmän tulevaisuutta varmistavaa tekemistä mm. bisneksen kannalta kriittisten osaamisten ja kyvykkyyksien tunnistamiseen ja kehittämiseen sekä parempaan perehdyttämiseen liittyviä asioita. Myös uusi etätyöohje on työn alla.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Yhteistyötaitoja, avointa kommunikointia, hyvää huumorintajua ja sitä, että jokainen tekee minkä lupaakin. Että voidaan tiiminä luottaa toisiimme ja tähtäämme yhteiseen maaliin. Arvostan sellaisia hyvän hengen luojia.

Mistä innostut työssäsi eniten?

Muutoksia on paljon, mutta kuitenkin elän muutoksesta jollain tavoin. Se innostaa, että saa asioita hitusen verran kehitettyä eteenpäin. Kehittämistyö on pitkäjänteistä ja tuloksia saattaa olla vaikea saada aikaan, mutta sitten kun onnistuu tai saa hyvää palautetta bisneksestä, niin se on kivaa. Positiivinen palaute ylipäänsä saa aikaan hyvän fiiliksen ja innostaa eteenpäin. Yhteistyö ja erilaisissa tiimeissä toimiminen on minulle tärkeätä.

Mikä sinua kiinnostaa HR-työssä? Mikä on sen tärkein tehtävä yrityksessä sinun mielestäsi?

Ennen kaikkea minua motivoi johtaminen ja esimiestyö. Esimiehenä tykkään sparrailla ja auttaa ideoiden edelleen jalostamisessa. HR:n tehtävä on auttaa bisnestä menestymään. Juttujen kehittäminen keskenämme HR:ssä ei onnistu, vaan asiat pitää kehittää yhteistyössä bisneksen kanssa ja heidän tarpeisiinsa. Se vaatii tiivistä yhteistyötä, jotta tiedetään ja ymmärretään toistemme tilanteet ja osaamme auttaa. Meidän tehtävämme on myös tuoda oman asiantuntijuuden kautta HR-näkökulmaa bisnekselle ja miettiä myös, miten tuetaan ja kehitetään henkilöstöä ja organisaatiota.

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

Kyllä välillä stressaa, jos ei ehdi töitä tehdä ja istuu vaan palavereissa. Jos alkaa tuntua, että hommia on liikaa, niin aloitan työnsuunnittelun ja aikataulutuksen. Katson kaikki tehtävät läpi ja priorisoin, mikä on oikeasti olennaista. Palautuminen on tärkeää. Omaa palautumista auttaa perheen kanssa olo, ulkoilu ja mökkeily. Matkailu on minulle henkireikä, mutta sitä ei nyt ole voinut harrastaa viime aikoina.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Sekä että, hybridimallilla. Työpaikalla on vaihtelevampaa, monipuolisempaa, tapaa työkavereita ja muita sidosryhmiä. Jo ihan se, että siirtyy toimistolle, rytmittää päivää ja siinä tulee hyötyliikuntaa. Toisaalta kotona pystyy keskittymään paremmin. Jos on vaikka koko päivä tiiviisti kokouksia, niin sen takia on ehkä turha aina lähteä toimistolle. Kotona töitä tehdessä säästyy työmatka-ajat.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

Kotona juon aina ensimmäisen kupin, vaikka tulisin toimistolle. Juon tummapaahtoista suodatinkahvia rasvattomalla maidolla.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.