”Heti ensimmäisessä työnjohtoharjoittelussa tuli sellainen fiilis, että tänne olisi kiva jäädä.”

Työnjohtajana pääkaupunkiseudun asuntorakentamisessa toimiva Yusuf Abdifatah oli opiskeluaikana kahtena kesänä harjoittelussa NCC:llä. Yusuf vaikuttui työilmapiiristä niin, että opinnäytetyön kirjoittamisen jälkeen hän tuli saman tien töihin NCC:lle.

Työnjohtajana pääkaupunkiseudun asuntorakentamisessa toimiva Yusuf Abdifatah oli opiskeluaikana kahtena kesänä harjoittelussa NCC:llä. Yusuf vaikuttui työilmapiiristä niin, että opinnäytetyön kirjoittamisen jälkeen hän tuli saman tien töihin NCC:lle.

Kuka olet?

Olen Yusuf Abdifatah ja toimin työnjohtajana Postiljoonin ja Kustinpolun työmaalla Helsingin Pasilassa. Valmistuin Hämeen ammattikorkeakoulusta jouluna 2019. NCC:lle tulin ensimmäistä kertaa haalariharjoitteluun kesällä 2018 ja uudestaan kesällä 2019 työnjohtoharjoitteluun. Kirjoitin opinnäytetyön syksyn aikana ja tulin tammikuun 1. päivä 2020 takaisin töihin.

Millaisissa tehtävissä olet ollut?

Ennen rakennushommia olin lentokentällä töissä erilaisissa tehtävissä monta vuotta. Entiseltä ammatiltani olen lentokoneasentaja. Ilmailu on kiinnostanut minua aina ja suvussa on ollut paljon ilmailualan ammattilaisia. Valmistuttuani taloudellinen tilanne oli kuitenkin huono, eikä sen alan töitä ollut tarjolla. Sitten lähdinkin opiskelemaan rakennusalaa.

Mistä pidät työssäsi?

Ehdottomasti parasta on työilmapiiri, täällä on todella mukavat työkaverit. Työmaalla on sellainen tekemisen meininki. Huomasin sen jo heti ensimmäisen harjoittelun aikana, että ilmapiiri on hyvä.

Miksi olet viihtynyt NCC:llä?

Täällä on huipputyöporukka ja projektit ovat mielenkiintoisia. Tehtävät ovat hyvin vaihtelevia, riippuu ihan missä vaiheessa työmaa on. Työtehtävät vaihtelevat tietysti myös sen mukaan, miten pitkään olet työmaalla ja missä vaiheessa tulet mukaan.

Millainen työkaveri olet?

Olen rauhallinen ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Ja olen reilu, ainakin omasta mielestäni.

Mitä pidät vahvuuksinasi?

Osaan toimia kaikenlaisten ihmisten kanssa ja tulla toimeen. Olen luotettava – jos jotain pitää tehdä, niin teen sen ja jos jotain sovitaan, niin se myös pidetään.

Mikä on mieleenpainuvin projektisi?

Varmaan se on tämä nykyinen, koska tämä on todella iso projekti. Tähän kohteeseen tulee 208 asuntoa ja viereiselle NCC:n työmaalle Kuriirin ja Postimiehen kohteeseen tulee reilut 160.

Onko joku kollegasi erityisesti vaikuttanut työhösi positiivisesti?

Ei tule ketään yksittäistä henkilöä mieleen, mutta ensimmäisen työnjohtoharjoittelun työmaaporukan kanssa Vantaan Raiviosuonmäen kohteessa toissakesänä tuli sellainen fiilis, että tänne olisi kiva jäädä. Toki ihan ensimmäisenä kesäharjoittelunakin meillä oli kiva porukka työntekijöiden kesken.

Mikä on suurin oppisi tähän mennessä?

Kaikki tekee virheitä joskus, mutta niistä pitää oppia ja jatkaa eteenpäin. Niitä ei saa piilotella, tai tulee vain pahennettua tilannetta ja aiheutettua isompia ongelmia. Tälle porukalle pystyy onneksi aina kertomaan mitä vaan, sen verran kannustavia tyyppejä ovat kaikki.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.