Developparit – taitoa, tahtoa & tiimityötä

Kun lähdetään hakemaan multitalenttia osaamista, sitä löytyy Yirui Jiangin luotsaamasta kiinteistökehittäjien tiimistä suunnittelusta toteutukseen. Kehittämisen taito, tekemisen tahto ja tiimin ainutlaatuisuus kumpuavat aidosta reseptistä, jota kutsutaan PD-hengeksi.

Kiinteistökehittäjien eli developpareiden työ on pitkäjänteistä tekemistä. He ovat monessa mukana hankkeiden konseptoinnista ja suunnittelusta rakennuttamiseen, toimitilojen käyttöönottoon, vuokraamiseen ja investorikauppaan. He työskentelevät kentällä, joka muuttuu ja elää ajan hengessä.

– Koronavuodet toivat tekemiseen uuden ulottuvuuden. Teimme pitkään töitä etänä tapaamatta toimistolla ja samalla tiimikin kasvoi. Se oli haaste, mutta myös mahdollisuus. Muutoksista huolimatta tiimihenki säilyi, pysyi yllä ja vain vahvistui, toimialajohtaja Yirui Jiang kertoo.

– Tiimihenki kertoo tekemisen meiningistä. Meillä kaikki haluavat mennä samaan suuntaan, pelata samaan maaliin ja puhaltaa samaan hiileen. Kyse on yhteisestä tahtotilasta ja ajattelutavasta: teemme kaikkemme yhteisen hyvän eteen ja jopa enemmän kuin meiltä odotetaan.

Osaamisen laskukaava: 1+1 on enemmän kuin 2

Yirui Jiang on työskennellyt NCC Property Developmentissä kiinteistökehittämisen näköalapaikalla eri rooleissa vuodesta 2013, mikä on avannut uusia ikkunoita koko kiinteistökehityksen elinkaarelle. Tiiminjohtajan rooli on mieluisa, mielenkiintoinen ja moneen asiaan nivoutuva.

– Pyrin näyttämään esimerkkiä omalla tekemiselläni, olemalla läsnä ja auttamalla aina, kun voin. Koronavuosien jälkeen tapaamme jälleen enemmän kasvokkain, vaikka Teams-palaverit ovat tulleet jäädäkseen. Aidoissa tapaamisissa energia kuitenkin välittyy eri tavalla kuin virtuaalisesti. Työtilamme mahdollistavat yhdessä jakamisen, ajatusten vaihdon, uuden luomisen ja hyvän fiiliksen.

Developparitiimillä riittää tekemistä, ja aikataulut ovat usein vaativia. Tulevaisuuteen katsominen merkitsee suuria valintoja, mikä tuo mukanaan myös suuren vastuun. Jokaisella tiimiläisellä on kokonaisuudessa oma vaikuttava roolinsa. Kun kaikki osaaminen lasketaan yhteen, lopputulos on enemmän kuin 1+1=2.

Developparitiimin Top 5

 • Rautainen osaaminen
 • Innovatiivisuus
 • Saumaton yhteistyö
 • Rohkeus
 • Hauskanpito

 

Harvinainen talenttiskaala samassa paketissa

Yiruin tiimistä löytyy osaamista laajalla skaalalla korjausrakentamisesta kestävään kehitykseen. Tiimissä kohtaavat konkarit ja vasta alalle tulleet sekä tarkka yksittäinen osaaminen ja laaja-alainen näkemyksellisyys. Yhteistä on intohimo kehittämiseen ja innovatiivisemman kaupungin rakentamiseen.

– Tästä olemme ylpeitä. Meillä nuoret uudet tulokkaat pääsevät tekemään konkareiden kanssa ikään kuin kisälli & mestari -mentaliteetilla. Tämä tarjoaa hyvän yhdistelmän vankkaa osaamista, ketteryyttä, intuitiota ja intohimoa sekä yhdessä oppimista. Tärkeintä on saada jokaisesta oma osaaminen ja potentiaali esiin.

– Harvoin tällaista talenttia on tarjolla samassa paketissa, Yirui hymyilee.

Merkityksellisyys on yhä tärkeämpi trendi

Developpareiden pöydällä on paljon suunnitteilla, mutta myös työn alla olevia isoja ja innovatiivisia hankkeita, kuten Helsingin Ruoholahden We Land, KY-talon peruskorjaushanke Kulma21 sekä Espoon Leppävaaran OOPS. Työn, liike-elämän ja asumisen hybridihankkeita edustavat mm. Espoon Keilaniemen BEAM, Kivenlahden Cleantech Garden, Helsingin Savonkatu sekä Vallilassa jo valmistuneen Fredriksberg-hankkeen pikkuveli Axelsberg.

Hankkeet edustavat sitä, mitä kiinteistökehittämisen trendit ovat vuosien ja työntekemisen muutoksen myötä viime vuosina tuoneet tullessaan. Yksi vahvistuneista trendeistä kertoo toimitilojen käyttötarkoituksen merkityksellisyydestä.

– Tänä päivänä halutaan katsoa yhä tarkemmin, miten toimitilat tukevat työntekemistä, viihtyvyyttä ja arjen sujuvuutta. Toimitiloilta odotetaan kodikkuutta, kollegojen tapaamista, kohtaamisia, hiljaisen tiedon välittämistä, positiivista energiaa ja ajatusten vaihtoa, mikä vauhdittaa luovuutta, Yirui sanoo.

– Tänä päivänä töitä tehdään myös hyvin tiiviisti asiakkaiden kanssa yhteistyössä ja heitä osallistamalla. Loppukäyttäjien näkökulma yhä tärkeämpää, joten asiakkaiden ajatuksia ja toiveita kuunnellaan tarkasti uusia konsepteja yhdessä kehittämällä.

Kohti vastuullisuutta laajalla rintamalla

NCC haluaa olla kestävän kehityksen kiinteistökehittäjä, joka tarjoaa uusia ratkaisuja esimerkiksi energiankulutuksen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen sekä materiaalien kierrätykseen. Kiinteistösijoittajia kiinnostaa myös rakentamisen laatu sekä tilojen muunneltavuus työn uusien tekemisen tapoihin istuen.

– Kun puhutaan kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta, kiinteistökehittäjiltä tulee löytyä tahtotilaa työskennellä luovasti, katsoa yleisiä suosituksia pidemmälle ja mennä yli perustavoitteiden. Tämä ei koske vain meidän tiimiämme vaan koko toimialaa, sillä näitä asioita on edistettävä yhdessä, Yirui korostaa.

Uusien kehityshankkeiden ohella tärkeitä kohteita ovat myös perusparannuskohteet ja energiaremontit. Tämän hetken kuumia kysymyksiä on kestävän kehityksen konkretisointi koko hankkeen elinkaaren ajalta suunnittelusta rakentamiseen, materiaaleista logistiikkaan sekä kiinteistön toiminnallisuudesta sen ylläpitoon. Kehittämisessä on huomioitava koko ketju suunnittelijoista kiinteistön loppukäyttäjiin.

Huumori tekee harmaastakin päivästä valoisamman

Maailma muuttuu ja tuo uusia haasteita. Yiruin tiimissä niitä ei kavahdeta, vaan kääritään hihat ja lähdetään miettimään uusia mahdollisuuksia. Haastavissakin tilanteissa tiimihenki ja hyvä fiilis pitävät. Tekemiseen mahtuu paljon hauskuutta: vaikka päivä olisi kuinka harmaa, huumori tekee siitä valoisamman. Ja jos jokin asia tuntuu hankalalta, siitä päästään yhdessä eteenpäin.

– Rento tunnelma on avain avoimuuteen, innovatiivisuuteen ja rohkeuteen. Sen avulla uskallamme heitellä keskenämme lennokkaita ja villejäkin ideoita. Koska haistelemme trendejä, olemme välillä kuin ennustajia. Sparrailemme keskenämme, innostumme kokeilemaan ja siten voimme synnyttää jotain uutta.

– Developparitiimimme ei ole vain työyhteisö, vaan myös perheyhteisö. Työajan ulkopuolella harrastamme yhdessä ja tarjoamme toisillemme uusia kokemuksia. Ne voivat olla pieniä, mutta rohkaisevia ja hyvinvointia tsemppaavia asioita, jotka hitsaavat meitä yhteen, Yirui kuvailee.

– Jos ei tällä porukalla selvitä tulevista haasteista, niin ei sitten millään.

NCC Property Development

Yirui Jiang

Kuka Yirui Jiang?

 • kiinteistökehityksestä vastaavan yksikön johtaja keväästä 2019 alkaen
 • toiminut NCC PD:llä vuodesta 2013 hankekehityspäällikkönä, projektipäällikkönä ja projekti-insinöörinä
 • valmistunut Teknisestä korkeakoulusta (TKK) rakentamisen diplomi-insinööriksi
 • kotoisin Shanghaista Kiinasta, muuttanut Helsinkiin vanhempineen 8-vuotiaana
 • asuu puolison ja 2-vuotiaan taaperon kanssa pääkaupunkiseudulla
 • parasta vapaa-aikaa: perusarki, ystävien tapaaminen, ulkoilu, tennis

Koko tiimi keväällä 2023

 • toimialajohtaja Yirui Jiang
 • senior developer Heikki Alén
 • projektijohtaja Helena Mattila
 • projektipäällikkö Jarno Ollitervo
 • projektipäällikkö Markus Pahikkala
 • projektijohtaja Jussi Palmunen
 • hankekehityspäällikkö Matti Partanen
 • yksikönjohtaja, projektijohtaminen Pirkka Pikkarainen
 • projektipäällikkö Elina Salo
 • projektipäällikkö Mika Välkki

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


 • Piia Kauppinen

  25 maaliskuuta, 2023 08:31

  Tulevaisuuden haasteisiin yhteisen edun ja asiakkaan ja loppukäyttäjännja suuren harrastaja joukon sekä muuttovoittoisen kaupungin nimissä, olisiko mitenkään mahdollista saada Ouluun täysmittainen uimahalli 50m radalla ja täydellä hyppytornilla sekä sukellusaltaalla?