Aku-Matti Kauppinen: ”Hommat hoituvat yhteistyöllä paremmin kuin millään muulla tavalla.”

Mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan on pitänyt Aku-Matti Kauppisen työuran liikkeessä. Omat mielenkiinnon kohteet ovat aina ohjanneet oikeaan suuntaan. Tällä hetkellä VDC-asiantuntijana työskentelevä Aku-Matti luottaa siihen, että yhteisvoimin kaikesta aina lopulta selvitään.

Kuka olet?

Olen Aku-Matti Kauppinen ja työskentelen NCC:llä tällä hetkellä kahdessa roolissa. Toimin VDC-tiimissä VDC-asiantuntijana ja Talonrakentamisen Jakomäen sydän -hankkeessa suunnittelua ohjaavana projekti-insinöörinä. Työaikani jakautuu toimenkuville toistaiseksi noin puoliksi. VDC-tiimiin kuuluvat lisäksi myös VDC-asiantuntija Tero Lilja sekä tiimimme vetäjä Riku Laiho. Olemme kaikkien tietomallinnusprojektien tukena sekä tarvittaessa koulutamme ja neuvomme projektihenkilöitä ja siinä sivussa yritämme kehittää aina jotain uuttakin.

Millaisissa tehtävissä olet ollut NCC:llä?

NCC:lle olen tullut alun perin työmaainsinööriharjoittelijaksi vuonna 2014. Kesäharjoittelun jälkeen ryhdyin tekemään diplomityötäni ja siinä ohessa tutuksi tulivat myös työt takuukorjauksien parissa. Kun valmistuin, tein vielä hetken takuukorjaushommia ennen siirtymistä työmaainsinööriksi Vantaan Fazerilan saneerausprojektille. Fazerilta siirryin Laajasalon kauppakeskusprojektille ja sieltä hyppäsinkin jo osaksi suunnitteluohjauksen tiimiä. Vuoden vaihteessa aloitin työt VDC-tiimissä.

Mistä pidät työssäsi?

Haastavista töistä ei ainakaan ole ollut pulaa. Työyhteisö on hyvä ja tiimimme ryhmädynamiikka toimii – hauskaa ja huumoria kyllä riittää.

Miksi olet viihtynyt NCC:llä?

Työtehtävät, niiden vaihtelevuus ja yleinen ilmapiiri ovat varmistaneet sen, ettei vielä koskaan ole tullut tarvetta hakeutua muualle. NCC:n tekemisessä on myös vahvasti korostettuna kestävän kehityksen mukainen toiminta, mikä motivoi itseäni kovasti. Asia on minulle tärkeä henkilökohtaisessa elämässä ja on mukava olla töissä sellaisessa paikassa, missä aihe on koettu niin tärkeäksi, että se on kirjattu visioon saakka.

Millainen työkaveri olet?

Rehti, reipas ja huumorintajuinen. Toivon mukaan olen myös helposti lähestyttävä – varsinkin tässä nykyisessä tehtävässäni se olisi ihan suotavaa, että ihmiset uskaltaisivat tulla kysymään asioista. Aika huonoa palveluahan se olisi, jos ei kukaan uskaltaisi lähestyä.

Mitä pidät vahvuuksinasi?

Tulen erittäin hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. VDC-asiantuntijan tehtävässä on vahvuutenani tietysti myös oma vahva kiinnostus ja innostus eri ohjelmia ja järjestelmiä kohtaan.

Mikä on ollut mieleenpainuvin projektisi?

Sanoisin Fazerin pääkonttorin saneerausurakan olleen mieleenpainuvin. Siitä tuli aika hieno rakennus. Projekti oli haastava ja lopputulos sanalla sanoen mahtava. Hienot tilat saatiin aikaiseksi ja ylpeydellä voin sanoa olleeni mukana niitä toteuttamassa.

Onko joku kollegasi vaikuttanut työhösi erityisen positiivisesti?

Vuosien aikana olen oppinut ymmärtämään miten muut tekevät ja näkevät asioita. Kollegojen kanssa käydyt keskustelut ovat ehdottomasti vaikuttaneet ajatukseen siitä, että samaan määränpäähän voi päästä useampaa reittiä.

Omalta haalariharjoitteluajalta pienemmässä rakennusliikkeessä mieleen on myös jäänyt paikan timpurikonkari, jolta sai kyllä elämänohjeita niin työ- kuin kotiasioissa. Se oli ensikosketukseni rakennusalaan ja hänen ammattiylpeytensä teki kyllä suuren vaikutuksen – mikään asia ei ollut niin vähäpätöinen, etteikö sitä olisi tehty huolella.

Mikä on suurin oppisi tähän mennessä?

Hommat hoituvat yhteistyöllä paremmin kuin millään muulla tavalla.

Onko mieleesi jäänyt jokin hauska tapahtuma, jonka haluat kertoa?

Fazerin saneerauskohteen työmaalla laattamies jätti yhtenä päivänä tulematta töihin, koska hänellä oli kuulemma housut pesussa. Tästä kyllä revittiin huumoria pitkäksi aikaa.

Entä kun on tapahtunut jotain todella haastavaa, mitä olet oppinut niistä?

Jos on tullut eteen jokin vaikea tai haastava tilanne, niin ei siitä olla päästy eteenpäin kuin avaamalla suu ja kysymällä apua. Yhteisvoimin on kaikesta aina selvitty.

Miten näet rakennusalan kehittyvän tulevaisuudessa?

Mielestäni on jo nyt nähtävissä, että digitaalisuus ja tietomallien käyttäminen ja hyödyntäminen lisääntyvät kohisten. Tämä varmasti mullistaa rakennusalaa tavoilla, joita ei uskalla itse edes vielä arvailla.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.