Aamukahvivieras Teemu Tynkkystä motivoivat korjausrakentamisen hienot projektit

NCC:n korjausurakoinnin yksikön johtajan mielestä on hienoa, että NCC voi antaa peruskorjauksen myötä uuden elämän pääkaupunkiseudun maineikkaille kiinteistöille. Teemu painottaa, että rakentaminen on tiimityötä, jossa onnistutaan yhdessä.

Huomenta Teemu,
millaisia töitä työpäiviisi sisältyy?

Erilaisia kokouksia, kuten tarjoustoimintaan liittyviä ja raportointeja; joko minulle raportoidaan tai minä raportoin eteenpäin. Lisäksi käynnissä oleviin projekteihin liittyviin kokouksin osallistun mielelläni. Päivä täyttyy Teams-kokouksista, eikä näin korona-aikana niiden väliin jää rakoja. Asiat ovat tehostuneet! Olen myös tarkka siitä, että jos olen kokouksessa, niin keskityn siihen, enkä puuhaa samalla mitään muuta.

Keiden kanssa teet yleensä eniten yhteistyötä?

Pääosin teen yhteistyötä oman esimiehen eli toimialajohtajan, kollegoiden ja omien alaisten sekä työmaiden kesken. Sitten on lisäksi paljon erilaisia kontakteja eri ihmisten ja organisaatioiden kanssa, kuten asiakastapaamisia ja ulkoisten sidosryhmien palavereja. Hieman painotukset vaihtelevat viikoittain, mutta aika tasaisesti teen yhteistyötä kaikkien kanssa.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Luotettavuus on varmaan kaikkein tärkein asia. Tehdään asiat niin kuin sovitaan ja otetaan vastuu omasta tekemisestä. Ollaan suoria toisiamme kohtaan kunnioittavasti niin, ettei tarvitse kierrellä, vaan otetaan rohkeasti asiat esille ja keskustellaan niistä oikeilla nimillä. Yritän olla itsekin aika suora muita kohtaan.

Millaisia asiakkaita teillä on korjausurakoinnin yksikössä ja millaiseen asiakaskokemukseen pyritte?

Asiakkaita meillä on laaja-alaisesti, kaikki ovat yhtä tärkeitä. On julkisen sektorin asiakkaita, kuten Senaatti, oppilaitokset ja yliopistot sekä kaupungit, mutta myös yksityisiä rahastoja ja sijoitusyhtiöitä. NCC:llä on pitkä historia korjaamisesta ja hyvät referenssit hankkeista sitä kautta. Uskon, että asiakkaamme arvostavat juuri kokemustamme korjaushankkeiden läpiviennistä ja sitä, miten osaamme huomioida vanhan rakennuksen yllätykset mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä niitä tulee aina näissä korjaushankkeissa. Asiakkaamme myös luottavat, että toimimme, kuten on sovittu. Meidän asiakkaillamme on usein omina asiakkaina vuokralaisia, joita pidämme tärkeässä roolissa ja toimimme aina niin, ettemme unohda loppukäyttäjiä.

Mistä innostut työssäsi eniten?

Projektitoiminta on se isoin asia, mikä minua ajaa eteenpäin ja nämä hienot projektit, joita päästään tekemään erilaisten tilaajien kanssa. Korjausrakentamisessa pidän juuri siitä, että meidän tyypilliset hankkeemme ovat tunnettuja kiinteistöjä ympäri pääkaupunkiseutua. On aika hienoa, että voidaan olla tällaisissa hankkeissa mukana ja antaa rakennuksille uusi elämä peruskorjausten myötä. Meillä on yrityksenä pitkä historia korjausrakentamisesta ja paljon osaamista. Kyllä sekin innostaa paljon, että pääsee osaavien ihmisten kanssa toteuttamaan näitä projekteja.

Mistä saat iloa työpäiviisi?

Onnistumisista tulee iloa. Osaan iloita myös muiden onnistumisista ja minusta on hienoa, että on tällainen ilmapiiri, että kun onnistutaan, onnistutaan yhdessä ja jos epäonnistutaan, niin sekin on yhteinen asia. Rakentaminen kun on tiimityötä.

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

Jos ei ole pientä stressiä hetkittäin, sitä äkkiä turtuu ja mukavoituu. Ajoittainen pieni stressi pitää varpaillaan ja auttaa skarppaamaan. Olen sentyyppinen henkilö, jolla pieni paine lisää tehokkuutta. Se ei tietenkään voi mennä liian pitkälle ja kääntyy huonoksi, jos paine on jatkuvaa ja pitkäaikaista. Olin viime syksyn yhdessä hankkeessamme tiiviisti mukana, minkä vuoksi työtä ja työtaakkaa oli entistä enemmän ja se oli aika pitkä stressaava hetki. Nyt hanke on kuitenkin valmis ja asiat ovat hyvällä tolalla.

Siviilielämän kiireissä sitten työasiat unohtuvat, kun on lasten viemistä ja tuomista harrastuksiin. Ehkä se on juuri perhe-elämä, mikä tuo vastapainoa työelämään ja omat harrastukset menevät siinä ohessa. Mutta lenkilläkin voi työasioita miettiä, perheen kanssa ei niinkään.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Pidän toimistolla työskentelystä enemmän. Täällä tapaa ihmisiä ja se on minulle tärkeää, että pystyy vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia, voi keskustella vapaamuotoisesti. Tykkään myös työpaikan isoista näytöistä, sekin vaikuttaa. Etätyössä on toki omat hyvät puolensa. Jos vaikka päivä on ihan täynnä kokouksia, niin saatan olla kotona.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

Aamiaisen syön kotona, mutta aamukahvin juon usein vasta toimistolla. Kahvikone kotona pitää niin kovaa meteliä, etten viitsi koko perhettä herättää. Jos olen etänä, niin juon vasta kun muut ovat heränneet.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää asiakkaillesi?

Olemme parhaimmillamme, kun pääsemme hankkeisiin mukaan niiden varhaisessa vaiheessa. Näin saamme kaiken osaamisen, tiedon ja kokemuksen käyttöön jo siinä vaiheessa, kun tehdään tärkeitä päätöksiä projektin suhteen. Tämä helpottaa projektin läpivientiä kokonaisuudessaan.

Haluaisitko töihin NCC:lle? Tutustu meihin työnantajana ja ilmoittaudu mukaan!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.