Aamukahvivieras Sanni Tuomainen innostuu uusista hankkeista

Viikon aamukahvivieraamme on NCC Buildingin Urban Development -tiimiä eli hankekehitystä johtava Sanni Tuomainen, jonka työpäiviin tuo iloa ihmisten kohtaaminen ja pienetkin hankkeita eteenpäin vievät onnistumiset.

Viikon aamukahvivieraamme on NCC Buildingin Urban Development -tiimiä eli hankekehitystä johtava Sanni Tuomainen, jonka työpäiviin tuo iloa ihmisten kohtaaminen ja pienetkin hankkeita eteenpäin vievät onnistumiset.

Huomenta Sanni, mitä tänään päällimmäisenä mielessä?

Mielessä on se, miten tunnit saisi riittämään päivän töihin. Kiire on ollut koronasta huolimatta ja asiat etenevät. Mietin myös, pääseekö jossain lähiseudulla viikonloppuna vielä hiihtämään.

Miten suunnittelet työpäiväsi ja tavoitteesi?

Olen ottanut käytännön, että mietin aamulla 3-5 asiaa, mitä ainakin pitää päivän aikana saada aikaiseksi. Aika paljonhan se on to do -listojen kanssa pelaamista. Yritän tosiaan aamulla vielä miettiä kiireisimmät asiat, vaikka yleensä keskeytyksiä tuleekin päivän mittaan.

Millaisia töitä työpäiviisi sisältyy?

Paljon on asiakkaiden ja kollegoiden sekä suunnittelijoiden ja viranomaisten virtuaalitapaamisia. Osallistun kehityspalavereihin, joissa hankkeita työstetään eteenpäin ja koetan myös tavata verkostoja ja pysyä ajan tasalla kaupunkien suuntauksista ja tavoitteista. Käyn myös partneritapaamisissa, missä etsitään kumppaneita hankkeisiin.

Keiden kanssa teet yleensä eniten yhteistyötä?

Asiakkaiden ja kollegoiden, sekä viranomaisten ja suunnittelijoiden. Teen yhteistyötä myös eri alojen konsulttien kanssa. Pyrin siihen, että saisimme heti hankkeen alkuvaiheessa koko NCC:n osaamisen hyödynnettyä ja käytettyä oppeja edellisistä hankkeista.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Arvostan rohkeutta, avoimuutta, asennetta, ja sitä, että kunnioitetaan muita ihmisiä. On hienoa, jos henkilöllä on intohimoa työhön, ettei jää tuleen makaamaan, vaikka tulisi esteitä. Aina löytyy joku keino päästä niiden yli. Kannattaa kuunnella muiden näkemyksiä ja pohtia isommalla porukalla, miten haasteet taklataan.

Mistä innostut työssäsi eniten?

Saan energiaa ihmisten kohtaamisesta ja siitä, kun palavereissa päästään flow-tilaan, missä uskalletaan ideoida ja tuoda omia näkemyksiä esille. Yleensä luovimmat ajatukset syntyvät sellaisissa tilanteissa.

Mistä saat iloa työpäiviisi?

Joka-aamuiset virtuaaliaamukahvit tiimin kanssa antavat iloa työpäivään. Ja kaikki pienetkin onnistumiset, joiden avulla hankkeet nytkähtävät eteenpäin.

Minkä koet tällä hetkellä työssäsi suurimmaksi haasteeksi ja millaista ratkaisua olet siihen miettinyt?

Hankekehitysprojekteissa haaste on, miten valita jyvät akanoista, koska paljon aihioita tulee vastaan. Ennalta mietityt sijoituskriteerit edesauttavat valikointia ja hankkeiden testaus sisäisesti ja asiakasrajapinnassa kertoo hankkeen houkuttelevuudesta ja toteutuskelpoisuudesta.

Mikä sinua kiehtoo hankekehityksessä?

Hanketta edistetään kestävän kehityksen viitekehyksen näkökulmista.  Hankekehityksessä tarvitaan mm. teknistä, kaupallista ja juridista osaamista ja sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Työssä pääsee hyödyntämään kokemuksia ja oppeja hankkeista sekä laaja verkosto on tärkeä. Hanke vaatii eri intressiryhmien tavoitteiden joustavaa yhteensovittamista ja sitä, että ei tartuta pikkuasioihin vaan pidetään mielessä iso kuva.

Hankkeiden eteneminen edellyttää, että puhalletaan samaan hiileen. Pidän hukan vähentämisestä ja LEAN-ajattelusta. Siitä, ettei suunnitella turhaa, vaan tehdään alusta asti optimaalinen ratkaisu myös toteutuksen ja osapuolten näkökulmasta. NCC:n vahvuus löytyy siitä, että me pystymme sitoutumaan hankkeeseen laajasti, tunnistamme riskit ja mahdollisuudet alkuvaiheessa ja ymmärrämme mitä hyötyä se tuo muutaman vuoden sisällä meille ja kumppaneillemme.

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

Kyllä töissä välillä stressaa, kun tunnit eivät riitä siihen, mitä kaikkea haluaisi saada aikaiseksi. Kesällä pyöräilen töihin, joka katkaisee mukavasti päivät ja rentouttaa. Lapinkoiramme tarvitsee myös huomiota ja lenkkeilyä, joten sekin toimii omalta osaltaan stressinhuoltona.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Kotona työskentelyn etu on se, että ehtii valoisaan aikaan ulos ja työpöydän ääreen pääsee nopeasti. Kaipaan kuitenkin työyhteisöä ja kohtaamisia, joten hybridimalli olisi varmasti mieluisin.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

Juon tummapaahtoista kahvia maidolla ruokapöydän ääressä samalla Hesaria lukien.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.