Oili Kotiranta pitää tiiminsä kanssa NCC:n taloushallinnon prosessit käynnissä

NCC:n Aamukahvivieras-juttusarjassa tutustutaan taloushallinnon NCC Business Services -tiimin vetäjään Oili Kotirantaan, joka juo kotitekoista lattea ja kaipaa toimistoelämän satunnaisia jutteluhetkiä.

NCC:n Aamukahvivieras-juttusarjassa tutustutaan taloushallinnon NCC Business Services -tiimin vetäjään Oili Kotirantaan, joka juo kotitekoista lattea ja kaipaa toimistoelämän satunnaisia jutteluhetkiä.

Huomenta Oili, mitä tänään päällimmäisenä mielessä?

Tammikuusta on selvitty, mikä on taloushallinnossa kiireisin kuukausi. On konserniraportointia, tilinpäätöstä ja tilintarkastus. Normaalit juoksevat asiat pitää myös saada tehtyä siinä samalla sekä uuden vuoden aloitus. Tavoitteita suunnitellaan tälle vuodelle ja uutta ennustetta valmistellaan myös. Eli ihan sopivasti säpinää.

Miten suunnittelet työpäiväsi ja tavoitteesi?

Työpäivä koostuu nykyään pitkälle Teams-palavereista. Niiden lomaan yritän varata aikaa muille jutuille ja valmistella palaverit mahdollisimman hyvin. Välillä tulee yllätyksiä, joiden hoitamiseen on pakko irrottaa aikaa. Tavoitteet tulevat meille organisaation yhteisistä tavoitteista.

Mitä arvostat eniten työkaverissa?

Näin korona-aikana itsensä johtaminen ja digityökalujen käyttötaidot korostuvat entisestään, ylipäänsä uudet tavat työskennellä. Tällä hetkellä arvostan niitä erityisesti. Töissä yleisesti mukava porukka on tärkeä, sekä ammattimaisuus, joustavuus, huumorintaju ja nopea reagointikyky. Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä, kun työskentelee talouspalvelukeskuksessa.

Mistä innostut työssäsi eniten?

Innostus tulee varmaan työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta. Pohjoismainen yhteistyö tuo minun rooliini oman mielenkiintoisen lisänsä eivätkä päivät ja viikot ole koskaan samanlaisia.

Mistä saat iloa työpäiviisi?

Kyllä se ilo kollegoista tulee. Yhdessä tekemisestä oman ammattitaitoisen porukan kanssa. Myös huumori yhdistää ja keventää hankalissa tilanteissa. Sekin on ilon aihe, jos on ollut jokin haaste, mikä on saatu selvitettyä ja vietyä loppuun.

Minkä koet tällä hetkellä työssäsi suurimmaksi haasteeksi ja millaista ratkaisua olet siihen miettinyt?

Yksi haaste on jatkuva etätöiden tekeminen. Kaipaan todella kollegojen tapaamista, nimenomaan epävirallisia kohtaamisia lounastauolla ja kahvikoneella, jossa pystyy kyselemään toisilta, miten menee. Se on kaikki jäänyt nyt pois ja se on mielestäni iso haaste. Hiljaisen tiedon liikkuminen.

Stressaako? Mitkä ovat stressinhallintakeinosi?

Kyllä tämä koronatilanne on pidemmän päälle alkanut stressata. Kevät ja syksy menivät vielä, mutta nyt on ruvennut käymään hermon päälle. Hyvä tiimi ja kollegat auttavat stressiin. Liikunta on myös ollut hyvä keino hallita stressiä. Ratsastusharrastus on pelastanut itselläni korona-ajan, kun sitä on voinut tehdä koko ajan. ”Turpavälit” tulee pidettyä ja muutenkin se on sellainen harrastus, että hepan selässä ei pysty ajattelemaan mitään muuta. Harrastan myös lenkkeilyä ja käyn tanssitunnilla kerran viikossa.

Työskenteletkö mieluummin kotona vai työpaikalla? Miksi?

Jatkossa jonkinlainen yhdistelmä toimisto- ja etätyötä olisi ideaali. Tuskin koronan jälkeen palataankaan enää siihen, että ollaan 100 % toimistolla. Kotona saa kyllä välillä paremmin asioita aikaan, mutta ergonomia ei siellä ehkä ole huippuluokkaa. Läppäriruudulla on hankala tehdä töitä verrattuna siihen, että toimistolla on kaksi isoa ruutua käytössä. Ja ihmisten tapaamisen kannalta ei ole kiva olla koko ajan etätöissä.

Millainen on aamukahvisi ja missä sen juot?

Juon ehdottomasti aamukahvin, ilman sitä ei aamu lähde käyntiin. Juon tummapaahtoista vahvaa kahvia, johon lisään puolet kuumennettua maitoa. Se on minun kotitekoinen latte, jota juon kaksi isoa kupillista joka aamu. Yleensä juon kahvin tietokoneen ääressä – aamu alkaa hyvin, kun samalla lukee sähköposteja ja hörppii hyvää kahvia.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.