Aamukahvivieraamme Pekka Aarnio työskentelee yrittäjänä vielä 80-vuotiaana

Pekka Aarniolla on kiire, paljon ei nyt ehtisi kahvia juoda. Kuormia saapuu NCC:n Mäntsälän Ohkolan maanvastaanottoon rakennustyömailta ja kasaa pitää rakentaa huolella. Miten on mahdollista, että 80-vuotias yrittäjä on töissä edelleen ja on yhä työkykyinen?

Millainen työura sinulla on ollut ja millaista yrittäminen on alallasi?

Ainakin ahkera pitää olla! Aloitin autohommat 18-kesäisenä ja vuonna 1975 ryhdyin yrittäjäksi. Sitä ennen minulla ehti olla kolme eri työnantajaa ja ajoin rekkaa myös Pohjoismaihin ja Eurooppaan pitkään, automme myös ajoi Venäjälle. Nyt yritykselläni on neljä autoa, joista yksi puoliperävaunu kuljettaa tavaraa ympäri Eurooppaa ja kasettiautot ovat kiviaines- ja maahommissa. Poika on myös osaomistajana yrityksessä, hän ajaa kasettiautoa ja kaivinkoneellakin tekee töitä tarvittaessa. Työssäni läjitän maata kaivinkoneella täällä NCC:n Mäntsälän Ohkolan maa-ainesten vastaanottoalueella ja on siellä toinenkin kone kaverina. Teen täyttä päivää ja onneksi on nyt hyvä ilmastointi koneessa. Tässä yrittämisessä on tietysti sitten näiden perustöiden päälle vielä paljon paperitöitä. Onneksi teknologian kanssa kaveri jelppailee.

Olet 80-vuotias, miten olet edelleen työssä ja miten olet pysynyt työkykyisenä?

Minusta on mukava työskennellä edelleen. Olen ollut aina hyvässä kunnossa, kova hiihtämään ja hiihtänyt viestiporukassa pitkään sekä liikkunut muutenkin paljon. Kävelylenkille pitää edelleenkin mennä, onneksi on yksi kaveri, jonka kanssa käydään yhdessä.

Millainen elämä sinulla on ollut ja mitä ajattelet tulevaisuudesta?

Olen Helsingistä kotoisin ja sodan jälkeen olin Ruotsissa sotalapsena pari vuotta, josta palasin 7-vuotiaana. Ei se mikään hyvä kokemus ollut, mutta äidillä oli yksin kolme poikaa hoidettavana. Olin kiertolaisena ja Keuruulla kävin koulut, mutta keskikouluun se siellä jäi. Minun olisi pitänyt opiskella metsänhoitajaksi, mutta sitä en halunnut. Myin tuosta viereisen alueen aikoinaan NCC:lle ja olen täällä ollut nyt pitkään urakoitsijana. Kaikennäköistä sitä on tullut nähtyä ja maailmaa olen kiertänyt. Avioero teki minusta aikoinaan yksinhuoltajan ja olihan siinäkin paljon hommaa, mutta kai se aika hyvin meni, kun pojat ovat sanoneet hyväksi isäksi. Toinen veljeni on 92-vuotias ja ihan järjissään hänkin, terveyttähän tässä vielä toivotaan.

Millainen on aamukahvisi ja miten sen juot?

Aamukahvi mustana kera puuron Haarajoen Pullokiskalla.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.