Työnjohtotehtävien itsenäinen luonne yllätti Joonaksen positiivisesti

Toista kesää NCC:llä harjoittelua tekevä Joonas odotti työharjoittelulta perusteellista näkemystä työnjohtotehtävistä ja sitä hän kokee myös saaneensa.

Toista kesää NCC:llä harjoittelua tekevä Joonas odotti työharjoittelulta perusteellista näkemystä työnjohtotehtävistä ja sitä hän kokee myös saaneensa.

Kuka olet, missä opiskelet, mitä tutkintoa ja koska valmistut?

Olen Joonas, asun Helsingissä ja opiskelen rakennustekniikkaa Metropolian Ammattikorkeakoulussa. Syksyllä aloitan 3. opiskeluvuoteni insinööriopiskelijana.

Miksi valitsit juuri kyseisen alan?

Rakennusala on hyvin monipuolinen ja mielenkiintoinen. Rakentamisen vaikutukset ovat usein kauaskantoisia ja työn jälkeä voi ihailla vielä vuosienkin jälkeen. Alalla tehdään yhteistyötä hyvin erilaisten toimijoiden kanssa kuten esim. asiantuntijoiden, virkamiesten, arkkitehtien tai vaikkapa taiteilijoiden kanssa.

Missä olet nyt harjoittelussa ja kuinka mones harjoittelujakso tämä sinulle on?

Olen työnjohtoharjoittelussa Jakomäen Sydämen työmaalla. Rakennamme koulua, jonka valmistuu vielä kesän aikana. Tämä on jo 2. työharjoitteluni NCC:llä. Edellisenä kesänä olin haalariharjoittelussa Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevalla kerrostalotyömaalla.

Miten ja miksi päädyit harjoitteluun NCC:lle?

NCC kävi esittäytymässä ammattikorkeakoulussamme 1. opintovuoden aikana ja se herätti mielenkiintoni. Lisäksi olin kuullut NCC:n olevan hyvä työnantaja. Tämän allekirjoitan täysin myös itse sillä perusteella, miten hyvin NCC kohtelee työharjoittelijoitaan.

Mitä odotat harjoittelulta? / Miten harjoittelu on mennyt?

Odotin työharjoittelulta perusteellista näkemystä työnjohtotehtävistä ja sitä todellakin olen saanut. Harjoittelu on mennyt oikein mukavasti. Olen saanut paljon monipuolisia tehtäviä ja vastuuta. Minut on otettu hienosti mukaan työyhteisöön. Työnjohtotehtävien itsenäinen luonne yllätti minut positiivisesti.

Miten NCC:läiset voivat parhaiten tukea harjoitteluasi?

Harjoittelua tukee parhaiten hyvä perehdytys ja monipuoliset tehtävät ja niitä todellakin on annettu. Erilaisten näkemysten ja kokemusten jakaminen on meille työnjohtoharjoittelijoille hyvin arvokasta.

Millaiseen työhön ja minne toivot pääseväsi valmistumisesi jälkeen?

Valmistumisen jälkeen näkisin mielelläni itseni mielenkiintoisten rakennushankkeiden parissa työnjohtajana, työmaa- tai tuotantoinsinöörinä.

Miten kuvailisit NCC:tä opiskelukaverillesi?

Hyvä työnantaja, joka välittää ihmisistä ja jonka arvot ovat kohdillaan.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.