Piristävä, motivoiva ja monipuolinen päivä toimitusjohtajan matkassa

NCC tarjoaa harjoittelijoilleen kesän aikana mielenkiintoisia tutustumisjaksoja, joissa pääsee näkemään läheltä rakentamisen tukitoimintoja ja uravaihtoehtoja. Toimitusjohtajan ja yritysjohdon työhön pääsivät tänä kesänä tutustumaan työnjohtoharjoittelijat Serge Skorin ja Pekka Korhonen.

Moi kaikki, jotka parhaillaan lukevat elämäni ensimmäistä blogikirjoitustani! En tunne vielä kovin hyvin bloggauksen etikettiä, joten menen tällä kertaa suoraan asiaan.

Pääsimme yhdessä toisen työnjohtoharjoittelijan, Pekka Korhosen, kanssa NCC:n harjoittelijoille järjestetyn tutustumisjakson merkeissä tutustumaan toimitusjohtajan ja yritysjohdon arkeen. Pääsimme tapaamaan mm. asuntorakentamisen yksikön johtaja Ilkka Leskelää, talonrakentamisen yksikön johtaja Frej Weurlanderia sekä NCC Rakennuksen toimitusjohtaja Harri Savolaista. Osallistuimme kahteen erittäin mielenkiintoiseen ja jännittävään palaveriin (joiden yksityiskohtia en ehkä saisi täällä paljastaa?), kävimme Harrin kanssa työturvallisuuskierroksella Urheilupuiston metroaseman työmaalla ja lisäksi saimme tunnin verran vapaasti haastatella Harria, jutella hänen urakehityksestään, kysellä vinkkejä ja tiedustella hänen näkemyksiään rakennusalan tulevaisuudesta. Päivän aikana tuli otettua vastaan niin paljon uutta informaatiota, että kesti muutama päivä, ennen kuin sain jäsenneltyä ajatukseni digipaperille.


Johdon arkea meille valottivat mm. toimitusjohtaja Harri Savolainen ja yksikön johtaja Ilkka Leskelä.

Täytyy myöntää, että hieman jännitin, etenkin toimitusjohtajan tapaamista. Onhan kyseessä sentään maailmanlaajuisesti ison mittakaavan konserni, mutta jännittäminen osoittautui turhaksi heti, kun pääsimme Ilkan kanssa ottamaan aamukahvit, ennen päivän ensimmäisen palaverin alkua. Ehdimme keskustella hänen työkuvioistaan ja saimme kuulla hyödyllisiä faktoja hänen päivärutiineistaan. Täytyy sanoa, että olen ollut töissä monessa isossakin yrityksessä, mutta NCC:n yrityskulttuuri eroaa mielestäni selvästi edukseen muista. Ilmapiiri, niin työmaalla kuin pääkonttorillakin, on aidosti avoin, rento ja inspiroiva.

Lopuksi voisin tiivistää ajatukseni työelämästä ja tavoitteista yleensä: Mielestäni elämässä ei pidä pelätä asettaa korkeita, jopa mahdottomiltakin tuntuvia tavoitteita. Ei tarvitse olla paras kaikessa, mutta jos tietää mitä haluaa ja tuntee omat vahvuutensa, voi jokainen saavuttaa omat unelmansa, oli se sitten työpaikka, maailmanmestaruus tai ihan mikä vain. Tykkään välillä siteerata, joidenkin mielestä ehkä kliseisiä aforismeja. Mielestäni tämä on kyllä aika osuva: “Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among stars.”

Kyseinen tutustumisjakso siis antoi minulle reilusti lisää motivaatiota ja vahvisti vielä kerran sen, että olen tehnyt oikean uravalinnan. Voin vain suositella tätä tutustumisjaksoa muillekin harjoittelijoille, riippumatta siitä, tähtääkö toimitusjohtajaksi vai ei.

Rentouttavaa kesää kaikille!

NCC-Serge-SkorinSerge Skorin
työnjohtoharjoittelija, asuntorakentaminen
NCC Rakennus Oy

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.