Monipuolisia työtehtäviä

Kustannustehokkuus korostuu tarjousten teossa. Joonas Junno viihtyy yhdistäessään harjoittelussa oppimaansa koulussa opittuun.

Olen toista kesää työnjohtoharjoittelijana NCC Infrastructurella Tampereella. Viime kesänä olin rakentamassa pyöräilyn laatukäytäviä Pirkkalassa ja Kangasalla sekä kiertoliittymää Tampereelle, Nokiantien ja Tesoman valtatien risteykseen. Aloitin uuden harjoittelurupeaman tutussa työporukassa tämän vuoden toukokuussa.

Työnkuvani on erittäin laaja. Toimistolla teen niin työmaainsinööriharjoittelijan kuin työnjohtoharjoittelijan töitä kun taas työmaalla toimin työmaapäällikön apulaisena. Teemme paraikaa Pirkkalan Linnakalliossa esikuormituspengertä Nesteelle. Oheisessa kuvassa olen tarkastamassa painumamittareiden sijaintia karttakuvasta padin avulla. Vierelläni on massiivinen Volvo L150 E, 26 tonnia painava pyöräkuormaaja, jolla levitetään mursketta yhden metrin paksuiseksi painopenkaksi. Työmaalle ajetaan tällä viikolla NCC:n omalta kiviainesalueelta mursketta noin 2 000 tonnia päivässä.

Kustannustehokkuus tutuksi käytännön töissä

Aloitan syksyllä neljännen vuoden opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa rakennustekniikan koulutusohjelmassa, valmistun ensi kesänä infrarakentamisen insinööriksi. Harjoittelussani NCC:llä pääsen päivittäin soveltamaan koulussa opittuja tietoja ja taitoja käytännössä samalla kun opin koko ajan uutta. Tietotulva on ollut valtaisa. Onneksi apunani ovat erittäin auttavaiset ja opettavaiset esimiehet ja työkaverit. He tietävät, että perehdyttämällä minut hyvin voin myös auttaa heitä paremmin.

Tänä kesänä olen päässyt osallistumaan kustannuslaskennan ja tarjousten tekoon. Urakoitsijalle elintärkeä kustannustehokkuus korostuu kustannuslaskennassa. Koulunpenkillä saa herkästi käsityksen, että rahaa on loputtomasti, kun taas täällä työmaalla työkoneiden tehot ja hinnat tulevat hyvinkin tutuiksi. Jokainen työpäivä on erilainen kuin edellinen.

Työpäivät menevät pitkälti toimistolla työskennellessä joten vapaa-aikana lataan akkujani auringosta ja kesän riennoista nauttien. Tavoitteena on käydä ainakin yhdet festarit kesän aikana, todennäköisesti Blockfestit elokuussa, ennen opintojen pariin palaamista syyskuussa. Senkin jälkeen minulla on tarkoitus tehdä tuntitöitä NCC:llä.

Vierasbloggaaja Joonas Junno, työnjohtoharjoittelija, NCC Infrastructure

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.