Miika on työmaainsinööriharjoittelijana Akaassa

Lue Tampereen yliopistosta diplomi-insinööriksi pian valmistuvan Miika Varjonmaan ajatuksia harjoitteluista ja rakennusalasta yleensä.

Kuka olet, missä opiskelet, mitä tutkintoa ja koska valmistut?

Olen Miika Varjonmaa, ikää on 24 vuotta ja asun nykyään Tampereella. Opiskelen Tampereen yliopistossa (ent. Tampereen teknillinen yliopisto) rakennustekniikkaa. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi vajaa pari vuotta sitten ja nyt suoritan tekniikan maisterin tutkintoa. Tavoite on valmistua diplomi-insinööriksi vuoden sisällä.

Miksi valitsit juuri kyseisen alan?

Rakennusala kiinnosti jo nuorena, ja yksi konkreettisimpia syitä oli tällä alalla selkeästi oman käden jäljen näkeminen. Alkusysäyksen uralle toi, kun pääsin jo yläasteen TET-jaksolla ystäväni isän pieneen rakennusyritykseen rakennustyöntekijäksi. Tästä seurasi seitsemän vuoden mittainen kesätyösuhde, joka loi vankan pohjan niin opinnoille kuin nykyisille työtehtäville.

Missä olet nyt harjoittelussa ja kuinka mones harjoittelujakso tämä sinulle on?

Olen Akaan hyvinvointikeskuksella työmaainsinööriharjoittelijana. Tämä on minulle kolmas kesätyöjakso NCC:llä. Ensimmäisenä kesänä NCC:llä olin Rajatorpan koulun hankkeessa niin ikään työmaainsinööriharjoittelijana. Viime kesäksi siirryin Tampereen yksikköön ja kohteenani oli YH Hatanpää, jossa olin työnjohtoharjoittelijana.

Miten ja miksi päädyit harjoitteluun NCC:lle?

Hain NCC:lle kesätöihin pari vuotta sitten erilaisiin työmaan johtotehtäviin. NCC oli hyvin tuttu yritys erilaisista opiskelijoille suunnatuista yritystapahtumista jo entuudestaan, ja kävimme myös koulun kautta tutustumassa NCC:n pääkonttoriin tuolloin alkuvuodesta. Fiilis NCC:stä oli oikein positiivinen ja päätös laittaa hakemus sisään oli varsin helppo. Myöhemmin HR-henkilö otti minuun yhteyttä ja menin allekirjoittamaan ensimmäisen työsopimukseni NCC:lle Helsinkiin.

Mitä odotat harjoittelulta ja miten on mennyt?

Odotan erityisesti uusia työtehtäviä, joita en ole aiemmin päässyt tekemään. Tähänkin mennessä näitä on tullut jo paljon, ja on ollut hienoa huomata, miten koulutus ja aiemmat työkokemukseni ovat selkeästi auttaneet työnteossa. Toki seuraan mielenkiinnolla myös kohteen etenemistä ja oman panokseni näkemistä siinä. Toistaiseksi harjoittelu on sujunut oikein hyvin, kiitos siitä kuuluu myös hyvälle ja todella ammattitaitoiselle työporukalle.

Miten NCC:läiset voivat parhaiten tukea harjoitteluasi?

NCC:llä ollaan aina valmiita auttamaan työkaveria erilaisissa tilanteissa. Tukea olen saanut aina, kun sitä olen tarvinnut.

Millaiseen työhön ja minne toivot pääseväsi valmistumisesi jälkeen?

Itselleni tärkeää on työtehtävien monipuolisuus, sillä se pitää mielen virkeänä töissä. Tätä toivoisin myös myöhemmin urallani. Minulle ei ole täysin selvää, mitä haluan valmistumisen jälkeisiltä työtehtäviltäni. Pyrin pitämään kaikki ovet auki, mutta esim. kiinteistö- ja projektikehityspuoli on kiinnostava vaihtoehto.

Miten kuvailisit NCC:tä opiskelukaverillesi?

NCC:llä huolehditaan työntekijöistä, ja työyhteisöön on harjoittelijana helppo tulla. Työkaverit ovat valmiita neuvomaan aina, kun kysyttävää on.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.