Kuinka kirjoittaa hyvä hakemus harjoittelupaikkaan? Tässä 5 vinkkiä!

Oletko hakemassa harjoittelupaikkaa ja haluat varmistua, että hakemuksesi tulee huomioiduksi? Mitä tietoja me NCC:llä etsimme hakemuksestasi ja CV:stäsi? Rekrytointipäällikkömme Tanja Kanerva jakaa vinkkinsä harjoitteluhakemuksen ja ansioluettelon eli CV:n laatimiseen.

Oletko hakemassa harjoittelupaikkaa ja haluat varmistua, että hakemuksesi tulee huomioiduksi? Mitä tietoja me NCC:llä etsimme hakemuksestasi ja CV:stäsi? Rekrytointipäällikkömme Tanja Kanerva jakaa vinkkinsä harjoitteluhakemuksen ja ansioluettelon eli CV:n laatimiseen.

1. Kerro täsmällisesti opinnoistasi

Ällistyttävän moni hakija unohtaa tämän perusasian ja kirjoittaa hakemukseensa ”Olen rakennusalan opiskelija”. Rekrytoijana tarvitsen kuitenkin tarkempia tietoja opinnoistasi, jotta voin etsiä sinulle sopivan harjoittelupaikan.

Kerro siis hakemuksessasi, opiskeletko AMK:ssa, ammattikoulussa vai yliopistossa. Mainitse opiskelemasi tutkinto ja opintosuuntautumisesi tai alustava suunnitelmasi opintojesi painopisteestä. Muista myös mainita, missä vaiheessa opintosi ovat nyt.

Tässä sinulle esimerkki, jota voit käyttää omassa hakemuksessasi:

”Opiskelen ensimmäistä vuotta rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi Turun Ammattikorkeakoulussa. Olen aikeissa suuntautua korjausrakentamiseen ja tuotantojohtamiseen. Arvioitu valmistumiseni on keväällä 2026.”

2. Kuvaile hakemuksessasi, millaista harjoittelupaikkaa etsit

Haluaisitko harjoitteluun korjaus- vai uudisrakentamisen pariin? Mitä työvaiheita tai tehtäviä haluaisit päästä kokeilemaan? Entä mihin tähtäät opinnoissasi tai urallasi? Nämä tiedot auttavat rekrytoijaa kohdentamaan hakemuksesi juuri sinua kiinnostavaan harjoittelupaikkaan.

Esimerkki 1:

”Minulla ei ole vielä aiempaa kokemusta rakennustyömaalta, mutta haluaisin päästä hyödyntämään betonirakenteiden kurssilta saatuja oppeja esimerkiksi perustustöissä.”

Esimerkki 2:

”Näin opintojeni alussa minua kiinnostaa kaikki rakentamiseen liittyvä. Olen haka myös tietotekniikassa, joten esimerkiksi rakennustyömaan digitaalisia työkaluja olisi hienoa päästä kokeilemaan.”

Esimerkki 3:

”En osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, mihin suuntaudun opinnoissani ja urallani, mutta olen kiinnostunut näkemään NCC:llä erilaisia työvaiheita, työmaita ja tehtäviä. Olen myös halukas jatkamaan osa-aikatyössä kesäharjoittelun jälkeen.”

Mallipohja Hakemus kuvankäsittelyohjelmalla

Tyylikäs hakemus ja CV syntyvät näppärästi valmiin mallipohjan avulla. (Kuva: Canva https://www.canva.com/create/cv/)

(Kuva: Canva https://www.canva.com/create/cv/)

3. Tee vaikutus tyylikkäällä hakemuksella minimivaivalla!

Luodakseen visuaalisesti näyttävän ja selkeän hakemuksen ei tarvitse olla graafikko. Oma vinkkini sinulle onkin helppokäyttöinen Canva-kuvankäsittelyohjelma, jonka ilmaisversiosta löydät useampia valmiita ammattigraafikon laatimia hakemus- ja CV-mallipohjia.

Omien tietojesi näpyttely valmiiseen pohjaan on simppeliä ja lopputulos vaikuttaa automaattisesti ammattimaiselta. En sano, että hakemuksen ulkoasuun panostaminen olisi missään tapauksessa pakollista, mutta se saa sinut varmemmin erottumaan muista hakijoista, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Laadi itsellesi näyttävä hakemus ja CV Canva-kuvankäsittelyohjelmalla >>

4. Osoita motivaatiosi

Mikä sai sinut hakemaan tätä harjoittelupaikkaa? Mitä uskot, että me pystyisimme tarjoamaan sinulle? Mille sydämesi sykkii? Sen ei tarvitse olla mitään maailmaa mullistavaa, mutta auttaa sinua jäämään rekrytoijan mieleen.

Esimerkki 1:

”Nettisivujenne perusteella toimitilarakentamisen projektinne vaikuttavat kiinnostavilta ja uskon, että niiden parissa voisin nähdä monia erilaisia työvaiheita ja kasvaa rakennustuotannon ammattilaiseksi vuosien varrella.”

Esimerkki 2:

”Tiedän tarvitsevani rutkasti ohjausta urani alkuvaiheessa ja innostuin siitä, että NCC:llä jokaiselle harjoittelijalle nimetään oma ohjaaja.”

Täältä NCC:n näkövinkkelistä katsottuna pyrimme poimimaan harjoitteluohjelmaamme juuri sellaisia opiskelijoita, joista voimme kasvattaa sitoutuneita tulevaisuuden ammattilaisia rakennustuotannon, projektinhallinnan ja hankekehityksen uralle. Siksi sinua innostavat aihepiirit ovat meille tärkeä tieto.

5. Mainitse maantieteellinen työssäkäyntialueesi

Luettele hakemuksessasi paikkakunnat tai maantieteelliset alueet, joilta voit vastaanottaa harjoittelupaikan. Asutko muualla kuin opiskelupaikkakunnallasi? Oletko valmis muuttamaan toiselle paikkakunnalle?

Esimerkki:

”Vaikka opiskelen nyt Hämeenlinnassa, tähtään uraan Turun seudulla. Siksi toivon paikkaa NCC:n harjoitteluohjelmassa noin 50 km säteellä Turusta.”

*****

Toivottavasti vinkeistäni on sinulle hyötyä. Toivotan sinulle kovasti tsemppiä harjoittelupaikan hakuun!

Tanja NCC:ltä

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


  • Discountler

    28 kesäkuuta, 2024 17:15

    Спасибо за отличную статью и конкретные советы по написанию заявления на стажировку! Есть сервисы, которые помогут сделать это быстро и правильно. Если вы не можете сделать это самостоятельно, лучше обратиться к профессионалам.