Kesäharjoittelijat toimitusjohtajan jalanjäljillä

NCC:n harjoittelijoille järjestettiin tuttujen tutustumisjaksojen ohella ensimmäistä kertaa mahdollisuus päästä seuraamaan toimitusjohtaja Harri Savolaisen sekä muun ylemmän johdon tavallista työpäivää.

Hakuaika kyseiselle jaksolle oli lyhyt ja uskon, että yksi jos toinenkin harjoittelijoista mietti päänsä puhki, mitä hakemukseen kirjoittaisi. Torstai-iltapäivällä saimme Teron kanssa ilouutisen sähköpostitse – meidät oli valittu kyseiselle tutustumisjaksolle.

Maanantaina, tarkalleen klo 6.55 Harri tuli hakemaan meitä Mannerheimintien ala-aulasta. Pikainen visiitti Harrin työpisteellä, josta matka jatkui kohti päivän ensimmäistä palaveria. Safety first, niin kuin NCC:llä on tapana, joten päivä alkoi toimitusjohtajan työturvallisuustuokiolla. Sen tarkoituksena on käydä työpäälliköiden,vastaavien mestareiden sekä työsuojeluvaltuutettujen kanssa läpi työmaiden työturvallisuusasioita. Vertaistuen, kollegoiden mielipiteiden ja toimitusjohtajan vinkkien avulla pyritään kohti tapaturmatonta työmaata NCC:n jokaisessa yksikössä, jokaisella työmaalla. Pääpointeiksi nousivat ehdottomuus työturvallisuuteen puuttumisessa sekä TAVA-havainnot.

Turvallisuustuokion jälkeen pääsimme juttelemaan kehitysjohtaja Pekka Kiurun kanssa. Saimme pikaisesti kuulla, minkälaista kehitysjohtajan työ yrityksessä on. Toimitusjohtajan kiireellisen aikataulun takia juttutuokiomme jäi hieman lyhyeksi, sillä jo 20 minuutin kuluttua Pekka Kiurun tapaamisesta Harrin Audi starttasikin jo kohti lentokenttää.

Lentokentän kokouskeskuksessa, Rantasipi Airportissa, pidettiin 45 minuutin infotilaisuus aluejohtajien kanssa tulevista muutoksista sekä tulevien kvartaaleiden tavoitteista. Infotilaisuuden jälkeen kiidimme takaisin konttorille lounaalle. Automatkat sekä lounas olivat hyviä hetkiä keskustella Harrin kanssa hänen päivittäisistä tehtävistään enemmän.

Lounaan jälkeen liityimme AR:n toimialajohtajan Jari Lehtisen sekä ARU -yksikön johtajan Ilkka Leskelän seuraan. Työn alla olevat projektit sekä tulevaisuuden suunnitelmat käytiin yhdessä läpi kalvojen sekä taulupiirustusten avustuksella. Kiireeseen jo tottuneena päivämme jatkuikin tämän jälkeen talousjohtaja Timo Suonsyrjän työpisteelle.

Suonsyrjä kertoi meille talousjohtajan työtehtävistä ja selitti perusteellisesti, miksi ja miten työmaiden tulos lasketaan. Hän näytti myös ohjelmistoja, jotka toimivat apuvälineinä hänen työssään ja selitti niiden käyttöä. Keskustelu avasi työmaiden sekä koko yrityksen talousasioita, joita ei koulussa niin paljoa opiskella. Tapaaminen antoi myös selkeämmän kuvan siitä, miksi jokainen työmaa on tärkeä yrityksen talouden kannalta.


Talousasioihin perehdyimme Timo Suonsyrjän kanssa.

Päivän lopuksi pääsimme vielä osallistumaan Harrin kanssa tuotantoraadin palautesessioon koskien Tampereella alkavaa isoa hanketta. Sen tarkoituksena oli käydä läpi projektinjohtourakkaan liittyviä sopimusasioita ja mahdollisia ristiriitoja tuotannon, suunnittelun ja tilaajan välillä.

Kiirettä piti, mutta se on kuulemma toimitusjohtajan tavallista arkea. Olimme mukana arjessa klo 7.00–15.30, mutta työpäivät yleensä kestävät lähemmäksi 12 tuntia. Pääsääntöisesti Harrin työpäivään kuuluu paljon kokouksia, palavereita ja informointia sekä melkein viikoittain työmatkoja niin muille paikkakunnille Suomessa kuin ulkomaillekin.

Tutustumisjakso oli kokonaisuudessaan erittäin hyödyllinen ja toivommekin, että perinnettä jatketaan tulevina vuosina. Päivän aikana saimme nähdä erittäin laajasti yritysjohdon työskentelyä, joka auttoi meitä ymmärtämään koko yrityksen toimintaa paremmin. Kaiken kaikkiaan päivä oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen meille harjoittelijoille ja olemme erittäin kiitollisia tästä mahdollisuudesta.

Kesäharjoittelijat Ina Suutari ja Tero Ramstedt

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.