Käytännön rakentaminen opitaan työmaalla

Haalariharjoittelusta käytännön oppia teorian tueksi. Anni Kankare ammentaa oppia kokeneilta rakennusalan ammattilaisilta.

Opiskelen Aalto-yliopistossa kone- ja rakennustekniikkaa toista vuotta. Valmistun rakennusalan diplomi-insinööriksi kolmen vuoden päästä. Tänä kesänä olen ollut haalariharjoittelussa NCC Buildingin työmaalla Espoon Matinkylässä. Työn alla on kahdeksankerroksiset uudiskohteet Asunto Oy Espoon Woima ja Wirta.

Haalariharjoittelusta käytännön oppia teorian tueksi

Haalariharjoittelijana olen saanut monipuolisia työtehtäviä laidasta laitaan: viime viikkojen aikana olen mm. äänieristänyt, kiinnittänyt kipsilevyjä ja tehnyt kylpyhuone-elementtien reunavaluja. Työtehtävät ovat olleet opettavaisia, mutta myös hyvällä tavalla työläitä. Aloittaessani työmaalla sain työparikseni kokeneen ammattilaisen, joka näyttää miten hommat tehdään. Nyt hänen ollessa lomalla olen pystynyt toimimaan itsenäisesti, kuitenkin niin että apua on koko ajan saatavilla.

Yliopisto-opiskelu on hyvin teoreettista kun taas itse käytännön rakentaminen opitaan työmaalla. Haalariharjoittelussa olen päässyt oppimaan uutta niin eri työvaiheista kuin ylipäätään koko rakennusalasta. Haluankin kiittää mukavia työkavereita, jotka ovat neuvoneet minua ja jaksaneet vastata kärsivällisesti heille itsestään selviin kysymyksiin.

Jokainen työpäivä alkaa klo 7.00 aamutreenillä. Se avaa mukavasti paikkoja samalla kuin virkistää ja piristää. Aktiivisena liikkujana näen sen myös yhteishenkeä kohottavana tekijänä. Aloitamme työpäivän yhdessä samasta paikasta. Aamujumpan jälkeen työnjohto antaa päivän tehtäväjaon ja siirrymme tehtäviemme pariin.

Vapaa-ajalla vietän aikaa minulle tärkeiden asioiden parissa: pelaan jalkapalloa ja lenkkeilen, tapaan ystäviäni ja tietysti lataan akkuja tulevaa lukuvuotta varten.

Vierasbloggaaja Anni Kankare, haalariharjoittelija, NCC Building

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.