Kiinteistökehitys on kuin yleisurheilujoukkueen kapteenina toimimista

Hyvä johtaja on hyödyksi sekä henkilöstölle että yrityksen kannattavuudelle. NCC:n Property Development -liiketoiminta-alueella ei ole jääty asiasta mututuntuman varaan. Henkilöstö antoi esimiehille edellisvuotta paremmat arvosanat jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Hyvä johtaja on hyödyksi sekä henkilöstölle että yrityksen kannattavuudelle. NCC:n Property Development -liiketoiminta-alueella ei ole jääty asiasta mututuntuman varaan. Henkilöstö antoi esimiehille edellisvuotta paremmat arvosanat jo kolmatta vuotta peräkkäin.

NCC Property Development kehittää ja myy toimistokiinteistöjä ja muita kaupallisia tiloja. Korkeasti koulutettu ja erittäin motivoitunut henkilöstö vastaa hankkeista ja joutuu ratkomaan monimutkaisiakin asiakkaiden tiloihin liittyviä kysymyksiä.

Monet yritykset ovat toki valmiita vannomaan, että henkilöstö on niiden tärkein voimavara. Meidän kohdallamme se pitää erityisen hyvin paikkansa. Omistautunut henkilöstömme luo uusia hankkeita ja liiketoimintamahdollisuuksia, mikä luonnollisesti vaikuttaa taloudelliseen tulokseemme positiivisesti.

Minä ja liiketoiminta-alueen johtaja Carola Lavén aloitimme yhteistyön noin kolme vuotta sitten. Olimme ja olemme edelleen yhtä mieltä siitä, kuinka tärkeää työ organisaation ja henkilöstön parissa on.

Tavoitteenamme oli luoda vaativa mutta lämminhenkinen kulttuuri. NCC:n Performance Management -malli on keskeisessä roolissa kulttuurin luomisessa. Mallin tavoitteena on antaa henkilöstölle konkreettisia työkaluja NCC:n strategian toteuttamiselle sekä antaa tukea omalle henkilökohtaiselle kehittymiselle.

Se tuntuu hieman samalta, kuin jos olisi maansa yleisurheilujoukkueen kapteeni. Jokaisella on oma, tärkeä tehtävänsä, mutta kaikki ovat samaa joukkuetta. Jos joukkueemme haluaa pärjätä juoksukilpailussa, juoksijoiden tulee tietää, mihin kisaan he osallistuvat. Heidän tulee harjoitella ja tuntea rata.

Työ on vielä kesken. NCC:läisten kanssa käytyjen keskustelujen lisäksi olemme käynnistäneet pohjoismaisia kehitysohjelmia, joiden avulla vahvistetaan avainosaamisia ja luodaan vahvempaa yhteistyötä Pohjoismaiden välille.

On ratkaisevaa, että henkilöstöllä on esimiestensä tuki. Siksi painotamme keskustelua ja palautetta – myös johtajuuteen liittyen.

Suhtaudumme keskusteluihin henkilöstön kanssa tietenkin vakavasti. Toteutamme tarvittavat muutokset työpaikalla ja seuraamme aina tuloksia. Sen jälkeen kerromme selvästi, mitä parannuksia olemme tehneet.

Iloksemme työ on kantanut hedelmää: henkilöstön esimiehille antamat arvosanat nousivat tutkimuksissa jo kolmatta kertaa.

Tutkimusten mukaan henkilöstö kokee, että luottamus ja avoimuus ovat työkulttuurillemme ominaisia asioita. NCC:läisten mielestä esimiesten toiminnalle asettamat tavoitteet ovat selkeitä ja palaute rakentavaa yhä enenevässä määrin. Tutkimuksessa annetut arvosanat ovat nousseet jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Minulle henkilöstöjohtajana tämä on erittäin motivoivaa. Luonnollisesti tulos on kaikkien meidän liiketoiminta-alueella työskentelevien ansiota, mutta se on myös todiste esimiestemme hyvästä työstä ja kehityksestä. Tuntuu kuin joukkueemme olisi voittanut sekä kultaa, hopeaa että pronssia.

Vierasbloggaaja Erik Nilzén, henkilöstöjohtaja, NCC Property Development ja NCC-konsernin HR Business Partners -johtaja

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.