Rakentamisen ensi metreillä pohditaan kaivantovesiä ja kaivannon tuentaa

Kun työmaan alussa on paikalla maarakentamiseen perehtynyt työnjohtaja, ongelmat ja riskipaikat taklataan kokemuksella ja varmuudella.

Mitä toimenkuvaasi kuuluu, Markku Korri?

Toimenkuvanani on olla työmaan työmaan alkuvaiheessa maanrakennuksen työnjohtaja. Pureudun työmaalla työjärjestykseen ja teen itselleni suunnitelman, mitä työtä tehdään missäkin vaiheessa. Lisäksi pyrin huomioimaan alkuvaiheen ongelmat ja riskipaikat, jotka näyttäisivät olevan ihan samoja jokaisella työmaalla. Kaivantovedet ja kaivannon tuenta-asiat ovat yleensä niitä, jotka saattavat aiheuttaa murhetta. Maaperän laatu tietenkin myös eli onko pilaantuneita vai puhtaita maita, mutta sehän tiedetään jo etukäteen.

Itselläni on tapana jakaa työ kolmeen eri asiaan: työn tekeminen laatuvaatimukset täyttäen ja turvallisuus huomioiden, aikataulu sekä raha. Kaikki ovat siis tärkeitä. Kun maarakentamisen vaihe on tehty, siirryn yleensä seuraavalle työmaalle. Joskus voin toki olla pidempäänkin työmaalla. Olen ollut nyt 1,5 vuotta We Landissa, mutta yleensä viivyn samalla työmaalla puolesta vuodesta vuoteen.

Millaista kokemusta tai osaamista työssäsi erityisesti tarvitaan?

Maaperän tuntemus erilaisille perustamistavoille kokemuksen kautta on hyödyksi (maa, kallio ja paalutus). Uutta tietoa hankin tarvittaessa soittamalla työkavereille ja vanhoille tutuille, joilla on ollut kokemusta vastaavista maaperäasioista.

Mistä innostut työssäsi?

Olen kiinnostunut erityisesti ongelmista, joita tulee harvoin vastaan. Tämä on mielenkiintoinen työ ja pienessä kiireessä myös työteho ja ratkaisukyky ovat huipussaan.

Milloin tunnet onnistuneesi?

Onnistuminen tulee siitä, kun saa ongelman ratkaistua.

Mihin voi viedä puhtaita maa-aineksia? Tutustu NCC:n maanvastaanottopaikkoihin!

Oletko työnjohtaja? Meillä voi olla sinullekin kiinnostavia työtehtäviä. Katso avoimet paikat tai jätä yhteystietosi!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.