Daniel Finta: ”Näin monipuolisessa hankkeessa täytyy olla hoksottimet koko ajan päällä.”

Työmaainsinööri Daniel Finta tuli NCC:lle reilu vuosi sitten Kuopion museon hankkeeseen, jossa tehdään sekä peruskorjausta että uudisrakentamista. Monipuolinen hanke on ollut haasteineen kaikkineen mieluisa työpaikka, missä kokonaisuus pitää olla hallussa. Lue, mitä muuta Daniel kertoo kokemuksistaan NCC:llä.

Työmaainsinööri Daniel Finta tuli NCC:lle reilu vuosi sitten Kuopion museon hankkeeseen, jossa tehdään sekä peruskorjausta että uudisrakentamista. Monipuolinen hanke on ollut haasteineen kaikkineen mieluisa työpaikka, missä kokonaisuus pitää olla hallussa. Lue, mitä muuta Daniel kertoo kokemuksistaan NCC:llä.

Kuka olet?

Olen Daniel Finta, työmaainsinööri Kuopion Museon työmaalta. Aloitin NCC:llä tammikuussa 2019, kun muutin takaisin kotikaupunkiini Kuopioon. Sitä ennen opiskelin Joensuussa ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi ja olin 2,5 vuotta töissä pienemmässä rakennusliikkeessä työnjohtotehtävissä. Nimi ei ole kovinkaan savolainen ja se johtuu siitä, että olen isäni puolelta puoliksi unkarilainen.

Millaisissa tehtävissä olet ollut?

Tulin suoraan tänne museon työmaalle, missä työtehtäviini kuuluu suunnittelunohjausta, kustannusten hallintaa jne. Joensuussa ehdin tosiaan tehdä töitä pienemmässä rakennusliikkeessä, missä kokemusta kertyi mm. pienempien uudis- ja saneerauskohteiden vetämisestä sekä muutamista isommista vesikattourakoista.

Mistä pidät työssäsi?

Parasta on, että työtä saa tehdä itsenäisesti ja se on monipuolista. Tämä on sen verran erikoinen hanke, että ei ole hirveästi perushommia. Hankkeen luonne on se, ettei voi vaan ottaa suunnitelmaa ja lähteä toteuttamaan, vaan suunnittelu etenee työmaan aikana ja osa luonnossuunnitelmista on toteutuksen kannalta erittäin haasteellisia. Täytyy miettiä yhdessä, miten suunnitelmat saisi parhaiten toteutettua. Tähän asti tilaaja on kuitenkin ollut tyytyväinen, ja työ ja suunnittelu etenevät hyvin.

Miksi olet viihtynyt NCC:llä?

Tämä on niin monipuolinen hanke, ettei tule ainakaan Kuopiossa samanlaista hommaa heti vastaan. Kun on saneerausta ja uudisrakentamista samassa hankkeessa, niin ollaan eri maailmassa kuin esimerkiksi pistetalon rakentamisessa.

Millainen työkaveri olet?

Tykkään työskennellä itsekseni, mutta pyrin silti auttamaan ja kannustamaan muita. Sekä uudis- että saneerauspuolen ihmiset tulevat useasti kysymään, onko minulla tietoa toisen osan suunnitelmista, kun tietävät, että minulla on kokonaisuus hallussa ja olen mukana monissa palavereissa.

Mitä pidät vahvuuksinasi?

Minulla on hyvä muisti. Se auttaa, kun on paljon nippelitietoa muistettavana. Kyllä minulta aika nopeasti löytyy vastaus, kun kentällä joku jotain kysyy.

Mikä on mieleenpainuvin hankkeesi tai projektisi?

Tämä hanke on ensimmäinen hankkeeni NCC:llä ja ehdottomasti myös mieleenpainuvin omalla uralla. Meidän pitkän linjan rakennusmestarikin sanoi, ettei ole tällaista hommaa ennen tullut vastaan.

Onko joku kollegasi erityisesti vaikuttanut työhösi positiivisesti?

Hankintapäällikkö Reijo Markkanen tulee heti mieleen. Mies on aikamoinen legenda ja persoona täällä Kuopion toimistolla. Reijon kanssa olen keskustellut paljon ja olen sen myötä itsekin kiinnostunut hankinnasta.

Mikä on suurin oppisi tähän mennessä?

Mitä paremmin valmistautuu mihin hyvänsä asiaan, niin sitä paremmin pääsee itsekin kärryille mistä on kyse, jos on vieras aihe. Kysyvä ei tieltä eksy. Itse en ole arkaillut kysyä, jos joku asia on epäilyttänyt. Tällaisessa hankkeessa meidän on kaikkien tärkeää uskaltaa ja muistaa kysyä, jotta osaamme ottaa kaikki tarvittavat asiat huomioon.

On myös hienoa nähdä, miten hyvin täällä hoidetaan työturvallisuusasiat. Asenne ja suhtautuminen on tosi hienoa, täällä työturvallisuus on ykkösasia.

Miten koronavirustilanne on näkynyt teidän työmaalla?

Kokoukset pidetään etänä, työmaatoimistolta on käytännössä kaikki peruttu. Olemme huomanneet, että samat asiat hoituvat, vaikkemme kasvokkain tapaakaan. Siivousta ja desinfiointia on tehostettu etenkin paikoista, mihin ihmiset koskevat enemmän. Tauot on porrastettu ja pyrimme siihen, että meitä on muutama henkilö lounaalla tai tauolla samaan aikaan. Työmaalla on ihan positiivinen fiilis.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.